title
کد خبر: 56040
00
 عرق بهار نارنج تقویت‌کننده مزاج، مغز و قلب

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: عرق بهار نارنج تقویت‌کننده مزاج، مغز و قلب است.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر «سمیه ذاکری» دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل  اظهار کرد: یکی از درخت‌های معروف خطه سرسبز شمال  درخت نارنج است که از قسمت‌های مخلف برگ و میوه و شکوفه آن استفاده می‌شود.

وی افزود: طبیعت پوست زرد میوه نارنج و شکوفه آن گرم و خشک است.

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل  تصریح کرد: این گیاه نیز مانند هر ثمر و گیاه دیگری خواص و موارد استفاده درمانی خاص خودش را دارد که بسته به مزاج فرد می‌توان از آن بهره برد.

ذاکری خاطرنشان کرد: مصرف آن در برخی میوه نارنج در افراد با معده‌های سرد و رطوبی خالی از عارضه نیست.

وی یادآور شد: از قدیم معمولاً از میوه نارنج و آب نارنج برای فرونشاندن حرارت اعضا استفاده می‌شد خصوصاً امراضی که از غلبه صفرا و خون بوده است.

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: جوشش و غلیان خون که در فصل بهار وجود دارد را می‌توان با اضافه کردن آب نارنج به‌عنوان چاشنی به خورشت‌ها کاهش داد.

وی افزود: زیاده‌روی در مصرف نارنج خصوصاً با معده خالی و صبح ناشتا موجب به هم خوردن مزاج و خطرناک برای سلامتی کبد است.

ذاکری خاطرنشان کرد: از پوست نارنج به صورت خلال پخته شده با برنج یا به صورت مربا می‌توان بهره برد که نافع‌ترین اثر آن شادی‌بخشی و مفرح بودن آن است.

وی گفت: توصیه می‌شود در ایام فصل بهار که شیوع امراض ویروسی مانند سرخک و آبله و سرخجه است به کودکان عرق بهار نارنج رقیق شده مثلاً یکی دو قاشق به ازای هر لیوان آب نوشیدنی داده شود.

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: طبیعت عرق بهار نارنج نیز برخلاف تصور عموم که آن را سرد و خنک می‌پندارند، گرم و خشک است.

وی تصریح کرد: عرق بهار نارنج موجب ایجاد تفریح و تقویت در مزاج مغز و قلب است و برای افرادی که ضعف قلب و دلهره و اضطراب یا حالت منگی در مغز دارند می‌توان تجویز کرد.

 ذاکری گفت: اگر خودتان اقدام به گرفتن عرق بهار می‌کنید بهتر است داخل ظرف مسی قلع اندود نگهداری شود چرا که بدین ترتیب تا هفت سال قابل نگهداری است.

وی تصریح کرد: عرق بهار در ظرف شیشه ای فقط تا یکسال قابلیت نگهداری دارد در ظروف پلاستیکی نباید زیاد نگهداری شود.

ذاکری یادآور شد: معمولاً در منطقه شمال کشور در برخی شهرها و روستاهایش وقتی لباس‌های تا شده روی هم را داخل کمد می‌گذاشتند و مدت‌ها به سراغ آن نیمی رفتند برای این‌که لباس‌ها از بید خوردگی حفظ شود مقداری شکوفه خشک شده نارنج را لابلای لباس‌ها می‌ریختند.

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: طبیعت عرق بهار نارنج برخلاف میوه نارنج، گرم و خشک است و اگر افراد گرم مزاج به بهانه تقویت قلب و مغز و استفاده از آثار ضد اضطرابی آن از این عرق استفاده کنند ممکن است بیقراری و گرمای بدن آن‌ها تشدید شود.

وی تصریح کرد: در این خصوص از رقیق کردن عرق بهار در آب خنک به‌علاوه مقداری شکر یا آب نارنج یا گلاب برای تعدیل مزاج آن در افراد گرم می‌توان استفاده کرد.

منبع: ایسنا


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
آخرین اخبار
  • دزدیِ آرام در جیب شما؛ چگونه اعتیاد به دوپامین دیجیتال، ساختار مغز و قدرت تمرکز را نابود می‌کند؟
  • چرا گوارش شما تعیین‌کننده سرنوشت سیستم ایمنی است؟
  • بحران پنهان در سلول‌های شما؛ آیا بدن شما در برابر انرژی مقاومت می‌کند؟
  • قاتل نامرئی متابولیسم؛ چرا مقاومت به انسولین، بزرگترین مانع شما برای جوان ماندن و کاهش وزن است؟
  • غارتگران توجه؛ چرا مغز شما در تله لذت‌های آنی گرفتار شده و چگونه با «دیتوکس دوپامین» تمرکز خود را بازپس بگیرید؟
  • بمب ساعتی در رگ‌های شما؛ چگونه التهاب مخفی و استرس اکسیداتیو، قلب شما را تهدید می‌کنند؟
  • بحران تمرکز در عصر دیجیتال؛ چگونه «دوپامین» باعث فرسایش اراده و کاهش بهره‌وری شما می‌شود؟
  • چرخه‌ی گرسنگی بی‌پایان؛ چرا با وجود خوردن، مدام احساس ضعف و گرسنگی می‌کنید؟
  • قاتل نامرئی در خون شما؛ التهاب مزمن چیست و چگونه از درون بدن را فرسوده می‌کند؟
  • قاتل خاموش بهره‌وری؛ چرا بی‌خوابی مدرن مغز شما را کوچک می‌کند؟ +راهنمای علمی بازسازی مغز
  • زیبایی از درون؛ چگونه استرس و رژیم غذایی شما، سن پوستتان را بالا می‌برند؟