رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: بسیاری از آسیب های اجتماعی موجود در جامعه از عدم آگاهی اجتماعی از حقوق خود و نبود کارشناسی در بحران ها ناشی می شود.
به گزارش «بهداشت نیوز» انوشیروان محسنی بندپی روز چهارشنبه در دومین نشست علمی- کاربردی مدیران ارشد بهزیستی سراسر کشور با محوریت سلامت اجتماعی در برنامه ششم توسعه در سنندج به تقدیم لایحه مساعدت های اجتماعی دولت به مجلس خبر داد و گفت: بحث غربالگری ژنتیکی یکی از این برنامه ها است که از سال 94 در 31 استان کشور انجام و در 2 استان نیز اجباری شد.
او با بیان اینکه سازمان بهزیستی به عنوان تخصصی ترین نهاد اجتماعی، سه راهبرد را به عنوان محور اصلی فعالیت های خود قرار داده است گفت: پیشگیری مستمر و فرایندمحور از بروز و شیوع آسیب های اجتماعی از محورهای اصلی فعالیت های این سازمان است.
بند پی افزود: محور دیگر فعالیت های سازمان بهزیستی، استاندارد سازی خدمات و توانمند سازی معلولان است.
وی محور سوم فعالیت های این سازمان را توجه به مسائل اجتماعی و ظرفیت های آن ذکر کرد و گفت: باید از سازمان های مردم نهاد و توانمندی های آنها برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی باید نگاهی پایدار داشته باشیم اضافه کرد: باید علل و چرایی آسیب ها را شناخت و برای رفع آنها با برنامه ریزی صحیح اقدام کرد.
وی به راه اندازی اورژانس اجتماعی در چند شهرستان کردستان اشاره کرد و افزود: در شهرستان های قروه، بیجار، دهگلان و دیواندره به عنوان 140 شهرستانی که مجلس تاسیس اورژانس اجتماعی را مصوب کرده است اورژانس اجتماعی راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه پیشگیری بدون رصد و پیش بینی قابل اجرا نیست ادامه داد: باید با یک نگاه همه جانبه و علمی به مسائل و آسیب های اجتماعی بنگریم.
وی با اشاره به اینکه 360 هزار نفر از مردم کردستان از بیمه سلامت بهره مند هستند اضافه کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که ایجاد نشاط اجتماعی در استان هایی مانند کردستان به عنوان یک راهبرد مد نظر قرار گیرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه این سازمان باید کوچک شود گفت: یکی از عواملی که باعث کوچک شدن سازمان خواهد شد جلوگیری از تولد نوزادان معلول است.
محسنی بند پی اظهار کرد: آسیب های اجتماعی از یک پیچیدگی و ماهیت نوپدیده ای برخوردار است و باید از تمام دستگاه ها و ظرفیت های ارزشمند جامعه برای رفع این معضل کمک گرفت.
هم اکنون 105 هزار و 606 نفر در استان کردستان تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و از خدمات مستمر و غیرمستمر این سازمان، بهره می گیرند.
در پایان این نشست از مدیران کل بهزیستی 11 استان کشور که بر اساس ارزیابی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان ادارات بهزیستی برتر شناخته شده بودند با اهدای لوح تقدیر شد.
منبع: ایرنا


نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.