کد خبر: 41006
تاریخ انتشار: یکشنبه 19 آذر 1396 - 14:06
توصیه امام باقر(ع) به فرزندشان؛
پدرم مرا به سه چیز ادب آموخت و از سه چیز نهى فرمود...دوستى با کسى که چشم دیدن نعمت کسى را ندارد، و با کسى که از مصیبت دیگران شاد مىشود و با سخن چین.
به گزارش بهداشت نیوز، امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: پدرم مرا به سه چیز ادب آموخت و از سه چیز نهى فرمود. سه نکته ادب این بود که فرمود:
فرزندم! هرکس با دوست بد بنشیند، سالم نمىماند و هر کس گفتارش را کنترل نکند، پشیمان مىشود، و هر کس به جایگاه هاى بد وارد شود، مورد بدگمانى قرار مىگیرد(زیر سؤال مىرود)
و آن سه چیز که مرا از آن نهى فرمود: دوستى با کسى که چشم دیدن نعمت کسى را ندارد، و با کسى که از مصیبت دیگران شاد مىشود و با سخن چین.
متن حدیث:
اَدَّبَنى اَبى بِثَلاثٍ ... و نَهانى عَن ثَلاثٍ: قالَ لى: یا بُنَىَّ مَن یَصحَب صاحِبَ السّوءِ لا یَسلَم وَ مَن لا یُقَـیِّد اَلفاظَهُ یَندَم، وَ مَن یَدخُل مَداخِلَ السَّوءِ یُتَّهَم... وَ نَهانى اَن اُصاحِبَ حاسِدَ نِعمَةٍ وَ شامِتا بِمُصیبَةٍ، اَو حامِلَ نَمیمَةٍ.
«تحف العقول، صفحه376»
منبع: مشرق
ارسال نظر


نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.