title
کد خبر: 3192
00
تغییراتی ساده در رژیم غذایی برای درمان افسردگی

ثابت شده که کمبود موادمغذی ضروری، برای سلامت روانی نقشی تعیین‌کننده دارد و ممکن است منجر به افسردگی شود.

به گزارش بهداشت نیوز، محققان نشان داده‌اند آنهایی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای که حاوی آجیل، بنشن، میوه‌جات، و سبزیجات است پیروی می‌کنند، احتمال ابتلا به افسردگی‌شان کمتر از کسانی است که تغذیه‌شان دربرگیرنده شیرینی‌جات فراوان و انواع گوشت است.تحقیقی طی یک دوره ده ساله روی ۱۵۰۹۳ نفر انجام شد تا معلوم شود آیا رژیم غذایی فرد تاثیری روی سلامت کلی روانی و شادی او دارد یا خیر.

دکتر آلمودنا سانچز- ویله‌گاس، که سرپرست این تحقیقات بوده، می‌گوید:” ما می‌خواستیم بفهمیم تغذیه چه نقشی روی سلامت روانی دارد، چون باور داریم عادات غذایی خاصی می‌توانند از روان ما محافظت کنند. این عادات تغذیه همه‌گی فوایدی برای جسم دارند و حالا ما دریافتیم که روی سلامت روان هم می‌توانند اثرات مثبت داشته باشند.

نقش محافظت‌کنندگی آن‌ها برمی‌گردد به ویژگی‌های تغذیه‌ای‌شان، یعنی آجیل، بنشن، میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توانند ریسک افسردگی را کاهش دهند.”بعد از تغییر رژیم غذایی شرکت کنندگان در این تحقیق، طولی نکشید که آنها متوجه تغییراتی در وضعیت شادی‌شان شدند. تغییرات نسبتا کوچکی در تغذیه کافی بود تا ریسک افسردگی‌شان کاهش پیدا کند.

دکتر سانچز توضیح می‌دهد، ممکن است یک تاثیر آستانه‌ای وجود داشته باشد. وقتی شرکت‌کننده‌ها شروع به تابعیت از یک رژیم غذایی سالم کردند، تفاوت چشمگیری رخ داد. حتی تابعیت متوسط از این الگوهای تغذیه‌ای سالم هم موجب کاهش مهمی در ریسک ابتلا به افسردگی شده بود. با این وجود، وقتی شرکت‌کننده‌ها پیروی شدید‌ترو سخت‌تری از این الگوها کردند، فواید مثبت اضافی مشاهده نگردید.

بنابراین زمانی که به آستانه این فواید دسترسی پیدا می‌کنیم، کاهش ریسک افسردگی به وضعیت ثابت می‌رسد حتی اگر شرکت‌کننده‌ها نسبت به این رژیم غذایی سخت‌گیرتر هم می‌شدند و غذاهای سالم‌تری هم می‌خوردند باز هم نتایج همان بود. این الگوی دوز- پاسخ، سازگار با این فرضیه است که مصرف برخی از مواد مغذی، کمتر از حد مطلوب، ممکن است نشانگر یک ریسک فاکتور برای افسردگی در آینده باشد.

منبع: سلامتی


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
آخرین اخبار
  • رهبری امام شهید، ایران را وارد دوره‌ای از نوزایی هنری کرد
  • پیام تبریک دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به افتخارآفرینان المپیاد جهانی فیزیک/ سرمایه‌گذاری بر نخبگان، مطمئن‌ترین مسیر اقتدار علمی کشور است
  • نشست علنی مجلس با حضور ۲۵۹ نفر از نمایندگان در بهارستان برگزار شد+عکس
  • هم‌اکنون وضعیت آسمان ایران و منطقه
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دو پیام جداگانه از ملت، مراجع و دولت عراق برای همراهی در آیین تشییع آیت‌الله خامنه‌ای قدردانی کرد
  • تجدید بیعت ملت با اندیشه امام (ره) و رهبر شهید انقلاب/ استمرار مسیر روشن انقلاب اسلامی در پرتو رهنمودهای آیت‌الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای
  • ایران باید به بازیگری تمدنی و معرفتی در نظم نوین جهانی تبدیل شود
  • کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تر خواهیم بود+عکس
  • استوری رضا صادقی، خواننده در واکنش به حمله وحشیانه آمریکا به جنوب ایران
  • این گروه از بیماران دیابتی مدام باید سطح گلوکز خود را کنترل کنند
  • خطر پنهانی که قند بالای خون برای سلامتی شما ایجاد می‌کند