رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت گفت: در 4 ماهه اول سالجاری بیش از 3000 مورد گزش در اثر گزش عقرب داشتیم که به مراکز درمانی مراجعه کرده اند و تنها 3 مورد فوتی گزارش شده است.
به گزارش «بهداشت نیوز» دکتر محمد رضا محمدی خاطرنشان کرد: آمار گزش بیش از میزان اعلام شده است و این تعداد کسانی هستند که به مراکز درمانی مراجعه کردند و یا بعضا" هم مراجعه نمی کنند لذا باید با عزمی جدی با آموزش چهره به چهره و با استفاده از تریبون های نماز جمعه کار فرهنگی انجام داد و در این زمینه آگاه سازی کرد تا افراد پس از گزش عقرب به موقع به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی از تجهیز همه مراکز درمانی به سرم ضد سم عقرب خبر داد و افزود: در کلیه مراکز بهداشتی و درمانی در جنوب کرمان سرم ضد سم عقرب به اندازه کافی وجود دارد و از این بابت هیچگونه دغدغهای وجود ندارد. در همه بیمارستان ها علاوه بر سرم ضد سم عقرب داروهایی که برای گزش مورد نیاز هستند وجود دارد.
محمدی از برگزاری کارگاه آموزشی برای پزشکان و پرسنل خبر داد و بیان کرد: تاکنون چندین کارگاه آموزشی برگزار شده است و جلساتی را نیز با فرمانداران شهرستان های جنوب کرمان داشتهایم که راهگشا بوده است. باید از عقرب گزیدگی پیشگیری کرد زیرا برخوردار نبودن مردم در مناطق محروم از امکاناتی از جمله آب، برق و جاده دسترسی می تواند در نرسیدن به موقع افراد به مراکز درمانی در مواقع گزش موثر باشد. وقتی شرایط رشد و نمو حشرات موذی در برخی از مناطق جنوب کرمان فراهم است چگونه می توانیم با این آمار گزش مقابله کرد.
وی با گلایه مندی از اداره برق خاطر نشان کرد: به عنوان مثال وقتی اداره برق برای برق رسانی به یک روستا با 20 خانوار به خاطر اینکه 4 خانواده در تهیه کنتور به هر دلیلی تعلل میکنند، به مابقی خدمات نمی دهد جای تاسف است زیرا اگر این خانواده ها از نعمت برق برخوردار باشند نیاز نیست که شب در فضای بیرون استراحت کنند و مورد گزش عقرب قرار بگیرند. عقرب گزیدگی موضوعی نیست که سیستم درمانی مقصر باشد زیرا در مسئله فرهنگ نیز به شدت دچار مشکل هستیم. موردی مشاهده شده که کودکی ساعت 6 صبح دچار گزش شده و 5 عصر به مرکز درمانی مراجعه کرده است در حالی باید در اولین لحظه ای که متوجه شدند بدون فوت وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از تهیه و توزیع بروشور های هشدار دهنده و آموزشی در جنوب کرمان خبرداد و افزود: علاوه بر تهیه و توزیع بروشورهای آموزشی و هشدار دهنده، آموزش خانه به خانه در حال انجام است و یکی از مصوبات اصلی در دانشگاه است که با سرعت در دستور کار قرار گرفته است.
وی، طبابت های سرخود و خانگی را یکی دیگر از علت فوت در اثر عقرب گزیدگی دانست و گفت: متاسفانه طبابت های خانگی و سرخود به یک فرهنگ عمومی تبدیل شده است؛ وقتی چند نفر از اهالی روستا نظر می دهند خانواده فکر می کند مشکلی نیست و گوش می کند و دیر هنگام به مراکز مراجعه می کنند که دیگر کاری از دست ما بر نمیآید. از سه مورد فوت ناشی از اثر سم عقرب در چهار ماه امسال، 2 مورد قبل از رسیدن به مرکز درمانی بوده است.
محمدی تصریح کرد: یک مورد فوت ناشی از عقرب گزیدگی ناشی از این بوده که خانواده هزینه رسیدن به مرکز درمانی را نداشته است و باز هم تاکید می کنم اینگونه موارد علت مرگ عقرب گزیدگی ها است و فوتی ها در اثر سم عقرب و گزش کم است.
وی، نشست با فرمانداران را تاثیرگذار بر امر مقابله با رشد و نمود حشرات موذی دانست و بیان کرد: از فرمانداران خواسته ایم جاهایی که محل زیست عقرب و حشرات گزنده هستند از بین ببرند و در کنار این اقدام، سم پاشی نقاط شناسایی شده و مستعد رشد حشرات گزنده و سمی در حال انجام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: عده ای با وجود اینکه واحدهایی مسکونی برای سکونتشان در روستا احداث شده ولی باز هم در کپر زندگی می کنند که شرایط گزش با حشرات موذی فراهم می شود.
منبع: ایسنا


نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.