title
کد خبر: 22001
00
۷ راه تشخیص افسردگی در بیست‌ و چندساله‌ ها

جوانان بیست‌وچندساله به خاطر کسب شغل، یافتن جفت یا بازپرداخت وام‌های دانشجویی‌شان، تحت فشار هستند و گاهی اوقات کاسه‌ی صبرشان لبریز شده و حالشان دگرگون می‌شود.

به گزارش بهداشت نیوز، جوانان بیست‌وچندساله به خاطر کسب شغل، یافتن جفت یا بازپرداخت وام‌های دانشجویی‌شان، تحت فشار هستند و گاهی اوقات کاسه‌ی صبرشان لبریز شده و حالشان دگرگون می‌شود.اگرچه دهه‌ی سوم زندگی غالباً به عنوان سال‌‌های اکتشاف و خوش‌گذرانی شناخته می‌شود، اما افسردگی در میان جوانان چیز غیررایجی نیست.

جوانان دیگر درحال خداحافظی با دوران کودکی و بلوغ بوده و می‌خواهند راه خودشان را برای مواجهه با تغییرات و ابهامات پیدا کنند که همین موضوع می‌تواند ناراحتی و اذیت‌شدن را برایشان در پی داشته باشد.

دکتر استوارت گولدمن، پزشک اطفال و بلوغ در بیمارستان کودکان بوستون می‌گوید که حرکت به سمت سرنوشت، یافتن هویتی شفاف، توسعه‌ی ظرفیت لازم برای برقراری روابط صمیمی و شکل‌دهی به پایه‌های حرفه‌ی آینده و زندگی بزرگسالی، همگی به عنوان بخشی از چالش‌های دهه‌ی سوم زندگی هستند که می‌توانند جوان‌ها را به سمت افسردگی ببرند.

نکته‌ی مهم‌تر این است که جوان‌ها در بیست‌وچندسالگی می‌بایست با این چالش‌ها مواجه شوند، درحالی‌که هنوز مغزشان به طور کامل بالغ نشده است. قشر جلومغزی (بخشی از مغز که برای استدلال و پالس‌های کنترل‌کننده استفاده می‌شود)، در سن ۲۵ سالگی به مرز توسعه‌یافتگی می‌رسد.

اکثر افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد افسردگی هستند، معمولاً اولین اپیزود از این شرایط را در سنین ۱۴ الی ۲۴ سالگی تجربه می‌کنند. گولدمن می‌گوید: «اکثر افرادی که اپیزود افسردگی را در این گروه سنی دارند، پس از ۵۵ سال از اپیزود اول، دوباره با عودکردن مشکل مواجه می‌شوند».

به منظور تشخیص افسردگی در جوانان بیست‌وچندساله، گولدمن تعدادی نشانه‌ و علامت رایج را برای این گروه سنی ذکر کرده است.

فقدان لذت‌

عدم علاقه به فعالیت‌هایی که زمانی لذت‌بخش بودند، یکی از نشانه‌های افسردگی می‌باشد. افراد در بیست‌وچندسالگی، کماکان با دوستانشان بیرون می‌روند، اما امکان دارد دیگر لذت گذشته را از این مصاحبت نبرند. یا این‌که امکان دارد خودشان را ایزوله کرده و اندرکنش‌های اجتماعی‌شان را کم کنند و گذران اوقات به صورت تنها را ترجیح دهند.

انرژی پایین

گولدمن می‌گوید: «افرادی که افسردگی دارند، حس ناامیدی دارند». و بدون امید، هیچ انگیزه‌ای وجود نخواهد داشت. حس همیشگی افسردگی باعث تخلیه‌ی انرژی و افزایش خستگی می‌شود که به همین دلیل، بیرون‌آمدن از رختخواب و انجام فعالیت‌های روزمره سخت‌تر خواهد شد.

کاهش تمرکز

ذهنی که پر از افکار و دیدگاه بدبینانه باشد، نمی‌تواند تمرکز کند و در هنگام مواجهه با تصمیمات و حرفه‌های مهم، حرکت به یک شهر جدید، کسب استقلال مالی و پیگیری روابط عاشقانه، مستاصل خواهد شد. تمرکز و توجه ضعیف در دانشگاه، سر کار و یا در سربازی می‌تواند باعث کاهش اعتمادبه‌نفس گردد.

بیدارشدن زود در صبح‌ها

امکان دارد که بیست‌وچندساله‌های افسرده به صورت متوالی در ساعت ۴ و ۵ صبح از خواب بیدار شوند و دیگر نتوانند به خواب بروند. گولدمن توضیح می‌دهد: «امکان دارد که افراد افسرده، سطح کورتیزولشان غیرمعمول شود» (کورتیزول هورمون استرس است). جوانان افسرده غالباً میزان کورتیزول بالاتری را در ساعات اولیه‌ی صبح دارند و به همین دلیل خوابشان مختل می‌شود.

مصرف بیشتر الکل و استفاده از سایر مواد مخدر

برای کاهش درد تنهایی و افسرگی، برخی از جوانان روی به الکل آورده یا سایر مواد مخدر را برای فرار یا بی‌حس‌کردن دردشان استفاده می‌کنند.

گولدمن می‌گوید: «در مورد استفاده از مواد، با خودتان صادق باشید. نگویید که همه مصرف می‌کنند. داشتن یک فرد نزدیک و مطمئن، چه دوستتان باشد و چه شریک زندگی‌تان، می‌تواند در راه حل مشکل کمکتان کند».

علاقه‌ی کمتر به آمیزش جنسی

درحالی‌که سایر جوانان به دنبال استفاده از آمیزش جنسی برای ارضای نیازهایشان هستند، افراد افسرده معمولاً علاقه‌ی کمتری به این موضوع نشان داده و انگیزه‌شان در این راستا کاهش می‌یابد.

تغییرات وزن

افراد افسرده معمولاً با تغییر وزن، هم بالارفتن و هم پایین‌آمدن، مواجه می‌شوند. برخی از افراد وزن کم می‌کنند، زیرا اشتهایشان را از دست داده و علاقه‌ی کمتری به خوردن دارند، درحالی‌که برخی دیگر چاق می‌شوند و از غذا به عنوان تسکین‌دهنده‌ی روح بهره می‌گیرند.

والدین نیز با دیدن جوانان افسرده‌شان، با چالش روبرو می‌شوند. گولدمن پیشنهاد می‌کند که والدین به جای «مدیریت» فرزندانشان در سنین ۱۸ الی ۲۰ سالگی، نقش «مشاور» را برای آن‌ها ایفا کنند و همین روند را ادامه دهند. بدین‌ترتیب، پشتیبانی و راهنمایی موردنیاز از جانب والدین تامین خواهد شد.

وی می‌گوید، والدین می‌بایست به خاطر داشته باشند که جوانان نیاز به فضا دارند تا بتوانند خودشان تصمیم‌گیری کنند.گولدمن می‌گوید، مهم‌ترین پیغام برای بیست‌وچندساله‌ها این است که «افسردگی یک بیماری واقعاً درمان‌پذیر است».

 

منبع: سلامتی

 

 


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.