title
کد خبر: 219559
00
روشی جدید و دانش بنیان که کیفیت و طعم نبات زعفرانی را بهتر می کند

محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای نخستین بار موفق به دستیابی به فرمولاسیون نخ خوراکی جهت استفاده در تولید شاخه نبات زعفرانی شدند.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر قدیر رجب زاده رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این خصوص توضیح داد: نبات یک محصول نام‌آشنای صنعت قنادی ایران است که از دیرباز در ایران  تولید می‌شده و ایران به عنوان پل ارتباطی این تکنولوژی بین اروپا، آسیا و آمریکا شناخته و در کشورهایی از 5 قاره جهان محصولات متنوعی از آن به بازارها عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه این محصول در ایران با تنوع طعم و شکل تولید می‌شود، گفت: در این میان مصرف نبات زعفرانی از جذابیت بیشتری در دنیا برخوردار بوده اما در حال حاضر تولید و مصرف آن با مشکلاتی مواجه است.

دکتر ابراهیم فولادی مجری این طرح در مورد ضرورت انجام این پژوهش نیز بیان کرد: در فرآیند تولید نبات زعفرانی، اضافه کردن زعفران به شربت شکر و قرار گرفتن آن در معرض حرارت می‌تواند باعث کاهش کیفیت متابولیت‌های زعفرانی آن شود.

عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، هدر رفت زعفران باقی مانده در شربت زعفران و تاثیر منفی آن در فرآیند کریستالیزاسیون نبات را از دیگر مشکلات تولید نبات دانست و افزود: هنگام مصرف شاخه نبات، باقی مانده نخ پنبه ای یا پلاستیکی اثر ناخوشایندی برای مصرف کننده دارد که استفاده از  نخ خوراکی زعفرانی می‌تواند به عنوان راه حل مشکلات شرح داده شده محسوب شود و با این روش می‌توان با محافظت از ترکیبات زعفران در دماهای بالای تولید نبات، محصولی سلامت محور، اقتصادی و مورد پسند جامعه تولید کرد.  

فولادی با بیان اینکه این صنعت نیاز به حمایت دولت برای افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد، ادامه داد: صنعت نبات با سرمایه اولیه کم ضمن ایجاد اشتغال بالا، با جلوگیری از خام فروشی زعفران قابلیت ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری برای کشور را دارد.  

وی در مورد نخ خوراکی تولید شده در این کار پژوهشی افزود: در ساختار این محصول پژوهشی  کاربردی علاوه‌ بر کربوکسی متیل سلولز از پروتئین و عصاره زعفران نیز استفاده شده که با وجود ایجاد ساختار فیزیکی مناسب برای تحمل شرایط دمایی و ویسکوزیته بالا، خوراکی بوده و می‌تواند در تهیه محصولات غذایی دیگر نیز استفاده شود. 

 بنابر گزارش روابط عمومی وزارت علوم، فولادی در پایان گفت: این محصول دانش بنیان مورد توجه بخش خصوصی قرار‌ گرفته و تولید صنعتی این محصول جدید، تنها نیازمند تغییراتی جزئی در تجهیزات تولید نبات می‌باشد.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز