title
کد خبر: 177313
00
نحوه شیردهی مادر مشکوک یا مبتلا به کرونا چگونه باید باشد؟

کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با بیان این موضوع که تغذیه با شیر مادر برای شیرخواری که مادرش مشکوک یا مبتلا به بیماری کووید 19 می‌باشد براساس همه منابع معتبر موجود، از همان آغاز تولد، مانند سایر نوزادان، توصیه اکید شده است بیان داشت: انتقال بیماری از راه شیر مادر یا به‌طور عمودی از راه جفت تا این لحظه هنوز اثبات نشده است.

به گزارش بهداشت نیوز، فاطمه گلریزی افزود: اگر حال عمومی مادر با تشخیص قطعی خوب است، شیردهی مستقیم از پستان باید با رعایت نکات بهداشتی (مانند شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون مایع یا الکل و زدن ماسک) انجام گیرد.

وی ادامه داد: در این موارد بهتر است برای نوزاد تست PCR انجام گیرد و اگر نوزاد نیاز به بستری نداشته باشد، مادر و نوزاد می‌توانند هم اتاق بوده (اتاق اختصاصی در صورت امکان) و مادر می تواند پس از شستن دست‌ها و زدن ماسک مناسب جراحی سه لایه به نوزاد بدون تماس دست خود به چشم، بینی و دهان نوزاد، شیر بدهد و پس از شیر دادن باید نوزاد در فاصله دو متری مادر نگهداری شود.

کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: در صورتی که مادر قادر به شیردهی مستقیم از پستان نیست می تواند با رعایت نکات بهداشتی شیرش را بدوشد و با استفاده از روش های جایگزین مناسب (مانند فنجان) بجز بطری، نوزادش تغذیه شود.

گلریزی ضمن اشاره به این موضوع که مصرف همه داروهای درمان کووید19 برای مادر، در شیردهی بلامانع است، تصریح‌کرد: همه نوزادان ترخیص شده باید توسط کارکنان بهداشتی در سه تا پنج روزگی ارزیابی شوند و علائم بدحالی نوزاد ( اختلال سطح هوشیاری، کم آبی نوزاد و خوب شیر نخوردن، کاهش وزن، پایین آمدن یا افزایش مشخص دمای بدن، زردی، علائم تنفسی و گوارشی نوزاد می‌باشد که باید دقت گردد.

کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت خاطر نشان‌کرد: اگر حال عمومی مادر با تشخیص قطعی، خوب است و در بیمارستان بستری نشده، نوزاد بدون علامت باید به مدت 10 روز قرنطینه خانگی شود و تغذیه نوزاد زیر پستان مادر و با رعایت اصول بهداشتی صورت گیرد و لازم است در افراد با ضعف سیستم ایمنی، رعایت اقدامات جداسازی تا سه هفته از آغاز علائم لازم است و در این مادران بهتر است شیر مادر دوشیده و برای نوزاد استفاده شود و پس از پایان این دوران، مادر قادر به اقامت در بیمارستان و مراقبت از فرزند خود در بخش مراقبت ویژه نوزادان یا سایر بخش‌ها می باشد.

 

مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز