برنامه "سلامت باشیم" سه شنبه ۲۰ خرداد، با حضور دکتر شهاب الدین مشائی، متخصص بیماری های عفونی و رئیس بیمارستان تخصصی عفونی بوعلی زاهدان به پاسخگویی به سوالات شنوندگان درباره کرونا و طی کردن سالم دوران نقاهت پس از کرونا پرداخت.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر شهاب الدین مشائی، متخصص بیماری های عفونی و رئیس بیمارستان تخصصی عفونی بوعلی زاهدان در پاسخ به سوال شنونده رادیو ورزش که پرسیده بود: در اثر ابتلا به ویروس کرونا دچار اضطراب شده و حال پس از بهبود و بدست آوردن سلامتی همچنان دچار عدم آرامش روانی است. نمی تواند غذا بخورد و همچنان گمان می کند که کرونا او را تهدید می کند. در جمع قرار نمی گیرد و ... و حالا که بهبود یافته چطور می تواند به سلامت روان دست پیدا کند؟ به عنوان پزشکی که خود نیز به این بیماری مبتلا شده توصیه کرد: ما در روانشناسی اصطلاحی با نام PTSD داریم. این اختلال مثل همان بیماری است که بعضی از جانبازان ما در جنگ به آن مبتلا شده اند. به این معنی که شدت استرس عواقبی دارد. با تداعی استرس همان حالت وخیم تداعی می شود و آنها احساس می کنند که دوباره همان اتفاق در حال رخ دادن است. حتی ممکن است با فکر کردن به کرونا دچار تنگی نفس شوند، قفسه سینه آنها درد بگیرد و احساس کنند که توانایی ندارند و دوباره دچار ضعف شده اند.
مشائی ادامه داد: من نیز به کرونا مبتلا شدم و حدود دو هفته است که از این بیماری پاک شده ام. حدود سه هفته درگیر بیماری بودم. کرونا خودش موجب اضطراب و کم خوابی می شود. از طرفی شما مدام فکر می کنید که آیا جز ۵% از افرادی هستید که خوب نمی شوند و خواهند مرد یا جز ۹۵% که بهبود پیدا می کنند. این استرس باعث پریشان شدن خواب ها و اضطراب مضاعف می شود. ولی من این نوید را بهبودیافتگان می دهم که کسانی که مبتلا شده اند بعد از برطرف شدن علائم و بهبودی اگر عفونت ثانویه ای در خلال بیماری ایجاد نشود؛ بیماری تقریبا بهبود ۱۰۰% گرفته و دیگر بازنمی گردد.
ممکن است افراد بهبود یافته به دلیل ضعف سیستم ایمنی تا مدتی نسبت به ویروس ضعف نشان دهند و ابتلای خفیف تری داشته باشند. مگر اینکه جهش جدیدی در ژنوم ویروس ایجاد شود که اینگونه نباشد.بنابراین کسانی که بهبود یافته اند باید خیالشان آسوده باشد که احتمال ابتلای مجدد آنها بسیار کم است و اگر هم باشد شدت بیماری مثل حالت اول نمی شود.


نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.