title
کد خبر: 78714
00
زمانی که مغزتان خودش را میخورد

به گفته محققان بی‌خوابی‌های مزمن باعث می‌شود مغز انسان برای افزایش پاکسازی سلول‌های فرسوده خودخوری کند.

 به گزارش بهداشت نیوز، مطالعات محققان نشان می‌دهد، کمبود خواب باعث می‌شود مغز برای تمیزکردن سلول‌های فرسوده از خودش تغذیه کند تا انرژی لازم را برای انجام کار فراهم کند.

محققان ایتالیایی با تجزیه و تحلیل کردن مغز موش‌هایی که آنها را در شرایط ‌بی‌خوابی نگاه داشته‌ بودند دریافتند که سلول‌هایی که وظیفه پاکسازی را برعهده دارند در این شرایط فعالیت بیشتری داشتند.

آستروسیتها که سلول‌های فرسوده را به عنوان «سیناپس» خراب شناسایی و پاکسازی می‌کنند در واقع همان سلول‌هایی هستند که در بیماران مبتلا به زوال عقل فعال هستند.

طبق یافته‌های این مطالعات جدید مغز شما اگر خواب کافی نداشته باشد کم کم شروع به خودخوری می‌کند.

«میشل بلثی»(Michele Bellesi) یکی از این محققان در این‌باره می گوید:"ما برای اولین بار مشاهده کردیم که بخش‌هایی از سیناپس به دلیل کمبود خواب توسط آستروسیت‌ها مصرف می‌شوند.

تیم تحقیقاتی دانشگاه پلی تکنیک مارکه ایتالیا دریافتند که مغز محروم از خواب، نشانه‌ای بدشگون از فعالیت‌هایی است که منجر به آلزایمر می‌شوند.

طبق یافته‌های این مطالعات، خواب شبانه کمتر از ۶ ساعت، احتمال مرگ را در افراد مبتلا به سندرم متابولیک که ترکیبی از دیابت، فشار خون بالا و چاقی است بالا می‌برد.

به گفته محققان تاثیر این کمبود خواب به خصوص در افراد مبتلا به فشار خون بالا و یا متابولیسم گلوکز ضعیف بیشتر است.

محققان به صورت تصادفی ۱۳۴۴ بزرگسال با سن متوسط ​​۴۹ سال را که پذیرفته بودند یک شب در یک آزمایشگاه بخوابند را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد کسانی که کمتر از ۶ ساعت در آزمایشگاه خواب بودند، ۲,۱ برابر بیشتر احتمال مرگ به دلیل بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی را دارند.

 

 

منبع: تسنیم


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز