title
کد خبر: 71977
00
ساماندهی اراضی حاشیه رودخانه های مرزی 74 درصد پیشرفت دارد

مجری طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی رودخانه‌های مرزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اجرای این طرح در کشور از پیشرفت فیزیکی 74 درصدی برخوردار است، گفت: هم اکنون 112 هزار هکتار آن آماده بهره برداری است.

به گزارش بهداشت نیوز: سید رحیم سجادی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از اراضی پایاب سدهای شهرستان کامیاران با اشاره به اینکه اجرای این طرح در 400 هزار هکتار از اراضی کشور برنامه ریزی شده است، اظهار داشت: در مرحله اول آن 227 هزار هکتار با 50 هزار ریال اعتبار ساماندهی می شود. 
وی افزود: تاکنون 32 هزار میلیارد ریال برای اجرای این طرح هزینه شده با استفاده از این میزان اعتبار 112 هزار هکتار آماده بهره برداری بوده و از میزان اراضی آماده بهره برداری 36 هزار هکتار در سال زراعی جاری زیر کشت رفته است. 
سجادی تاکید کرد: 18 هزار میلیارد ریال اعتبار باقی مانده برای اتمام مرحله اول این طرح در سال جاری جذب می شود و طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی رودخانه‌های مرزی وزارت جهاد کشاورزی به دستور رهبر معظم انقلاب و اعتبارات آن از محل صندوق توسعه ملی کشور تامین اعتبار می شود. 
مجری طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی رودخانه‌های مرزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اجرای این طرح برای 200 هزار نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می کند، گفت: 20 درصد از سطح اجرای این طرح شامل 45 هزار هکتار به احداث باغات اختصاص می یابد. 
وی یادآور شد: این طرح در 10 استان کشور اجرا می شود که آذربایجان غربی با 61 هزار و 570 هکتار زمین بیشترین و خراسان جنوبی با 300 هکتار کمترین سطح عملیات در دست اجرا را دارند. 
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز گفت: سهم استان در مرحله اول اجرای این طرح 17 هزار و 102 هکتار با سه هزار و 400 میلیارد ریال اعتبار مصوب است. 
فیروز احمدی با اشاره به اینکه عملیات اجرای این طرح در 9 هزار و 377 هکتار از اراضی استان آغاز شده است، افزود: در حالت کلی اجرای آن هم اکنون با جذب و هزینه یک هزار و 800 میلیارد ریال از 70 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است. 
احمدی از پایان اجرای این طرح در هفت هزار و 473 هکتار از اراضی حاشیه رودخانه های مرزی استان خبر داد و اضافه کرد: با توجه به اینکه این میزان از اراضی آماده بهره برداری است تاکنون 640 هکتار از اراضی حاشیه سد زیویه در کامیاران زیر کشت رفته است. 
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود مرحله اول این طرح در شهریور امسال به اتمام برسد است، یادآور شد: با موافقت تخصیص آب به 11 هزار و 800 هکتار از اراضی استان مرحله دوم آن نیز همزمان با سراسر کشور اواخر سال جاری آغاز می شود. 
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: با اجرای کامل مرحله اول این طرح برای 6 هزار و 800 نفر به صورت مستقیم و برای 18 هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد می شود. 
شهرستان کامیاران در 65 کیلومتری جنوب سنندج قرار دارد که پنج هزار و 454 هکتار از اراضی آن شامل 33 درصد از طرح ساماندهی اراضی حاشیه رودخانه ها در استان کردستان است. 
وزارت نیرو در این طرح عهده دار نگهداری و ذخیره آب است به صورتی که اهداف خود از اجرای این طرح را افزایش راندمان آبیاری با مهار آب های مرزی، تثبیت جمعیت در مناطق مرزی و افزایش تولید و اشتغال موثر و افزایش درآمد و رفاه روستاییان بیان کرده است. 
 
منبع: ایرنا

مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز