title
کد خبر: 52842
00
میزان کاهش پرداختی مردم برای هزینه های درمان

دکتر حریرچی گفت: پرداختی از جیب مردم برای هزینه های درمان، از 54 تا 58 درصد به 34.7 و 37.7 درصد در سالهای 94 و 95 کاهش یافته است و هدفگیری برنامه پنجم توسعه، کاهش پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت به 30 و در برنامه ششم توسعه، 25 درصد است.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری با بیان این مطلب افزود: برای اولین بار در سالهای 94 و 95، سهم هزینه کرد دولت و بیمه ها در حوزه سلامت به بیش از 50 درصد و با در نظر گرفتن خیریه ها و بیمه های تکمیلی به حدود 60 تا 61 درصد رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت در مورد داروهای خارجی، گفت: اولین عامل ورود داروهای خارجی و گران قیمت به فهرست دارویی مورد پوشش بیمه ها، تاثیرگذاری آنها و ارتقاء سلامتی مردم است و بسیاری از شرکت های دارویی خارجی، داروهایی را تبلیغ می کنند که تاثیر بالینی ندارند و نمی توان آن را به فهرست دارویی کشور اضافه کرد.

دکتر حریرچی تاکید کرد: باید بر اساس استطاعت مالی کشور، تصمیم بگیریم و نمی توان داروهای بدون تاثیر یا با تاثیرات کم و هزینه های بالا را تحت پوشش بیمه قرار داد.

وی با بیان این که تولید دارو در داخل مطلوب است و خودمان می توانیم اکثر داروها را تولید کنیم، بنابراین میزان واردات دارو به کشور نیز کم است، افزود: اکثر داروهای گران قیمت خارجی را با توان دانشمندان داخلی تولید می‌ کنیم و با اجرای طرح ژنریک نیز کلیه داروهای اساسی را خودمان تولید می ‌کنیم که اگر تولید نمی‌ شد، میزان واردات ما چند ده برابر کشورهای دیگر بود.

دکتر حریرچی تاکید کرد: باید بررسی شود که قیمت داروی تولید داخل یا خارج نسبت به کشورهای دیگر ارزان ‌تر است یا گران‌ تر.

وی با اشاره به این که قبل از طرح تحول سلامت، متوسط قیمت داروهای وارداتی نسبت به کشورهای مشابه به شکل قابل توجهی بالاتر بود، افزود: وظیفه وزارت بهداشت این است که دارو را به قیمت عادلانه تامین کند و بر اساس قانون، وزارت بهداشت مکلف است داروی ژنریک و تولید داخل را مصرف کند و موارد وارداتی باید حالت استثنا داشته باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: قیمت ‌گذاری‌ ها نیز بر اساس قیمت‌ گذاری‌ های بین المللی انجام خواهد شد تا هم سود لازم را برای همه تامین کنیم و هم بتوانیم مصرف دارو را در حد معقول نگه داریم.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه در مورد مصوبه مجلس مبنی بر واریز حق بیمه تامین اجتماعی به خزانه، گفت: این مبلغ، گردش خزانه را طی می‌کند و توسط سازمان تامین اجتماعی، کل این اعتبار در زمان خود برای بهداشت و درمان بیمه شده گان تامین اجتماعی هزینه خواهد شد.

وی افزود: وزارت بهداشت طی 25 سال اخیر دو مشکل با سازمان تامین اجتماعی داشته است؛ مشکل اول این بود که همه حق بیمه درمان در بهداشت و درمان هزینه نمی‌شود و دوم این‌ که به موقع هزینه نمی‌شود.

دکتر حریرچی با بیان این که مصوبه مجلس مبنی بر واریز حق بیمه تامین اجتماعی به خزانه، تایید می‌کند این مبلغ با نظارت خزانه، صرف ارائه خدمات به بیمه شدگان تامین اجتماعی خواهد شد، افزود: میزان حق بیمه درمان پرداختی توسط بیمه شده تامین اجتماعی حدود 18هزار یا 19 هزار میلیارد در سال‌های مختلف متفاوت است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه، در مورد شبهات در افزایش مالیات برای پزشکان، افزود: افزایش مالیات برای درآمد پزشکان، افزایش مالیات مختص پزشکان نیست و مجلس در مورد سطوح مختلف درآمدی، مالیات وضع کرده است و تا سطحی را هم معاف کرده و از 10درصد مالیات شروع و در سطوح بالاتر ، 35 درصد مالیات، در نظر گرفته شده است که تعدادی از پزشکان متخصص را شامل می شود.

وی تاکید کرد: پزشکان بخش دولتی با کسورات قابل توجهی در حال ارائه خدمت هستند که بیش از ۵۰ درصد از آنها از فعالیت در بخش خصوصی صرفنظر کرده اند و در بخش دولتی خدمت می کنند.
دکتر حریرچی با اشاره به مصوبه مجلس در خصوص افزایش مالیات بر دخانیات، گفت: این اقدام، اقدام مهمی بود که برای وجهه بین المللی جمهوری اسلامی ایران اهمیت بسیاری دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که وزیر بهداشت کشورمان به عنوان کمیسیونر مبارزه با بیماری‌ های غیر واگیر انتخاب شده است، افزود: در کل دنیا فقط ١٥ نفر به عنوان این مقام عالی رتبه انتخاب شده اند و اقدام مجلس در افرایش مالیات بر سیگار نشان دهنده عزم ایران در مبارزه با بیماریهای غیر واگیر است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وی با اشاره به این که مالیات بر سیگار در کشور ما پایین ‌ترین مالیات در بین کشورها بود و اقدام مجلس نشان داد که نظر جمعی نمایندگان، مبارزه با دخانیات بوده است، افزود: با توجه به در نظر گرفتن مالیات بر قیمت خرده ‌فروشی باید گفت، در مورد سیگار قیمت خرده فروشی با قیمت کارخانه تفاوت دارد ضمن اینکه قیمت خرده فروشی برای تمام انواع سیگار است و به این صورت از قاچاق نیز جلوگیری می شود.

دکتر حریرچی افزود: با توجه به ارقامی که بر قیمت سیگارها اضافه شد، مجموع مالیات قیمت موثر بر خرده ‌فروشی سیگار حدود ٢٠ درصد خواهد بود.

سخنگوی وزارت بهداشت‌ با بیان این که طبق مطالعات در جهان، موثرترین عامل کاهش مصرف سیگار، افزایش قیمت سیگار در خرده ‌فروشی است، گفت: در این زمینه از مجلس شورای اسلامی تشکر می‌ کنیم و باید تلاش کنیم به میزان توصیه شده جهانی که ٧٠ درصد بر خرده فروشی است نیز دست پیدا کنیم .


وی با تاکید بر این که هدف اصلی از مالیات بر سیگار، کاهش مصرف است، گفت: در نتیجه کاهش مصرف سیگار، صرفه‌ جویی مالی برای نظام سلامت ایجاد می‌ شود و بیماران مبتلا به سرطان ریه و قلبی و عروقی کمتر خواهد شد و از طرفی پولی نیز حاصل می‌شود که به درآمد عمومی خواهد رفت.

دکتر حریرچی در ادامه در مورد اورژانس کشور گفت: اورژانس کشور به هلی کوپترهای دید در شب و تخصصی انتقال دهنده بیمار نیاز دارد و هلی کوپترهای جدید و تخصصی با قابلیت فرود در شهر و سرعت بالا در حال خرید و واردات به کشور است.

وی تاکید کرد: بر این که با توجه به نوع حوادث و انتظارات مردم در خصوص امدادرسانی فوری، اورژانس باید تجهیزات لازم را داشته باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت در مورد تعرفه های پزشکی گفت: تعرفه ویزیت برای رده های مختلف پزشکی متفاوت و مصوب دولت است و نرخ تعرفه برای خدمات سطوح پزشکی در بخش های دولتی، خصوصی، خیریه و نهادهای عمومی غیردولتی مشخص است و ارائه دهندگان خدمات موظف به تبعیت از این تعرفه ها هستند.

وی افزود: نرخ تعرفه در بخش سرپایی خصوصی برای ویزیت پزشکان و دندانپزشکان عمومی و PHD پروانه دار 23100 تومان، ویزیت پزشکان و دندانپزشکان متخصص 36200 تومان، ویزیت فوق تخصص و متخصص روانپزشکی 45500 تومان و ویزیت فوق تخصص روانپزشکی، ۵۱۵۰۰ تومان است.

دکتر حریرچی با بیان این که دفترچه های بیمه فقط تعرفه بخش دولتی را پوشش می دهند اما دریافت فراتر از تعرفه های مصوب، در صورت انجام ندادن اقدامات تشخیصی و درمانی بیشتر، غیرقانونی است، افزود: سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و دستگاه های نظارتی در چند دهه اخیر در بخش نظارت در بخش سرپایی خصوصی، کوتاهی کرده اند و نظارت مناسبی انجام نمی شود.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: قبل از اجرای طرح تحول سلامت تخلفات تعرفه ای در بخش بیمارستانها و بستری وجود داشت اما در حال حاضر، بسیار نادر است.

وی افزود: سیستم نظارت تعرفه ای در کشور، رسیدگی به شکایات مردم است و ممکن است که مردم نیز این تخلفات را گزارش نکنند.

دکتر حریرچی در ادامه، در مورد بیماریهای ژنتیکی و صعب العلاج و حمایت های مالی از این بیماران نیز گفت: برخی از این بیماریها شیوع چند ده یا چند صد نفری در کشور داشته و هزینه های دارویی زیادی دارند.

وی با بیان این که شرکت های دارویی تولیدکننده خارجی و واردکنندگان مربوط به آنها عامل اصلی ایجاد برخی هیجان ها در سطح جامعه هستند، افزود: یکی از بیماری هایی که اخیرا روی آن بحث شده، اثر داروها هنوز ثابت نشده است و بالاخره بیمار، جامعه و دستگاه های نظارتی از ما می خواهند که موثربودن دارو را ثابت کنیم.


سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به این که داروهای این بیماران هزینه های زیادی دارد و ماهانه بالغ بر ١٠٠ الی ١٣٠ میلیون تومان هزینه برای هر بیمار دربردارد، گفت: مصرف دارو در این بیماران، دائمی بوده و روی کیفیت زندگی شان تاثیر مثبتی ندارد .

دکتر حریرچی افزود: دولت ها و بیمه ها و وزارت بهداشت ها، هیچ پولی را از خود هزینه نمی کنند، بلکه این پول ها از جیب ملت خرج می شود، حال ملت حاضرند ماهانه ١٠٠ تا ١٣٠ میلیون تومان برای یک بیماری که اثربخشی دارو روی او ثابت نشده، هزینه شود؟ و دیگر اینکه اگر دولت ها و بیمه ها و وزارت بهداشت ، در یک مقوله هزینه کنند، به معنای آن است که از هزینه کرد در بخش دیگری صرفه نظر کرده اند.

وی تاکید کرد: باید بگویم دارویی که در کشور تولیدکننده اش که درآمد سرانه آنها سه برابر ما است، هنوز در لیست بیمه نیست، اما در کشور ما این انتظار می رود که دارو تحت پوشش بیمه قرار گیرد و بیماران از این موضوع شاکی هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با بیان این که، یکی از مهم ترین ‌کالاهای آسیب رسان مجاز، شکر است که حتی از مصرف چربی هم بدتر است و عوارض مصرف غذای شیرین بیشتر از چربی است، افزود: باید شکر را به عنوان کالای آسیب رسان سلامت بشناسیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وی با اشاره به این که متاسفانه میزان مصرف شکر در کشور ما نسبت به کشورهای همجوار بیشتر است افزود: تصمیم گیری در مورد موادی که در سبد غذایی مردم است و آسیب رسان به سلامت مردم نیز می باشند، تنها در حیطه وظایف وزارت بهداشت نیست.

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز