title
کد خبر: 39684
00
این افراد بیشتر در معرض میگرن هستند

کارشناس ارشد تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: میگرن یک اختلال عصبی – زیست شناختی است که در اثر افزایش تحریک پذیری دستگاه عصبی مرکزی ایجاد می شود و با سردردهای دوره ای همراه است.

میگرن یکی از علت های اصلی سردردهای اولیه و ثانویه است که بر روی حدود 70 تا 80 درصد مردم جهان اثر می گذارد؛ بر اساس آمار موجود، این بیماری دومین علت رایج سردرد پس از سردرد تنشی است.  

به گزارش بهداشت نیوز، کارشناس ارشد تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: میگرن یک اختلال عصبی – زیست شناختی است که در اثر افزایش تحریک پذیری دستگاه عصبی مرکزی ایجاد می شود و با سردردهای دوره ای همراه است.

"فاطمه شفیعی" افزود: میگرن به طور معمول در 20 تا 35 سالگی بروز می کند و شیوع آن در زنان سه برابر مردان گزارش شده است.

او با اشاره به مطالعه های انجام شده، ادامه داد: چاقی می تواند در بروز نشانه ها، شدت و تعداد حمله های میگرن نقش مهمی داشته باشد؛ شواهد نشان می دهند که شاخص توده بدنی نامناسب(به ویژه بالای 30)، عامل موثر در بروز میگرن به حساب می آید.

این کارشناس ارشد تغذیه بیان کرد: همچنین در بعضی از مطالعه ها ارتباط مستقیمی بین کاهش وزن و کاهش نشانه ها، شدت، تعداد و ناتوانایی های ناشی از آن مشاهده شده است.

شفیعی اضافه کرد: نتایج بعضی از مطالعه ها نشان می دهد، شاخص توده بدنی کمتر از 18 و نیم نیز می تواند با میگرن ارتباط معنی داری داشته باشد؛ اگر چه مکانیسم اصلی توضیح دهنده ارتباط بین میگرن و چاقی مشخص نیست اما مطالعه ها نشان داده اند برخی داروها مانند "سیبوترامین" که به صورت رایج در افراد چاق برای کاهش وزن استفاده می شود، عوارضی مانند سردرد دارند که می تواند در شدت یافتن نشانه های میگرن نقش داشته باشد.

او در ادامه گفت: بر اساس شواهد موجود، هیپوتالاموس که یکی از مراکز تنظیم وزن بدن و دریافت غذا است، می تواند در شروع میگرن نقش داشته باشد؛ از آن جا که در بیماران چاق عملکرد هیپوتالاموس تغییر می کند، این بیماری می تواند در بروز میگرن دخالت داشته باشد.  

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به مطالعه های انجام شده، افزود: چاقی با افزایش غلظت عوامل انعقادی و التهابی و همچنین سندرم متابولیک ارتباط دارد و این عوامل می تواند در بروز سردرد و پاتوفیزیولوژی میگرن نقش داشته باشد و باعث افزایش شدت و تعداد حمله های میگرنی شود؛ تولید مواد التهابی در چاقی افزایش می یابد و با افزایش حساسیت مرکزی در مغز، بر تعداد حمله های میگرنی اثر می گذارد.

شفیعی بیان کرد: کاهش وزن می تواند با تغییر در انتقال پیام به مغز، سبب کاهش تعداد حمله های میگرن شود؛ علاوه بر این، چاقی با اختلال های خواب همراه است که شدت یافتن نشانه ها در بیماران میگرنی را در پی دارد.

او یادآور شد: با توجه به نتایج پژوهش های حاضر که نشان داده است، چاقی عمومی و چاقی شکمی می تواند باعث بروز میگرن شود و شدت و تعداد حمله های این بیماری را افزایش دهد، پیشنهاد می شود افراد مبتلا به میگرن برای کاهش شدت و تعداد حملات میگرن، کاهش وزن مناسب زیر نظر مشاور تغذیه داشته باشند


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز