title
کد خبر: 227589
01
اگر دائما احساس خستگی می کنید، گرفتگی عضلات، یبوست، کم خونی دارید دچار این بیماری شده اید

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه کم کاری تیروئید با یک آزمایش ساده خون و دارو درمانی کنترل می‌شود، گفت: کم کاری تیروئید زمانی ایجاد می شود که غده تیروئید هورمون تیروئید کافی برای رفع نیازهای بدن تولید نمی کند از این رو در این بیماری تیروئید کم کار است.

به گزارش بهداشت نیوز، «مهرنوش شمشادی» افزود: هورمون های تیروئید، متابولیسم یا نحوه مصرف انرژی بدن را تنظیم می کنند. اگر سطح تیروکسین پایین باشد، بسیاری از عملکردهای بدن کند می شوند.

وی با بیان اینکه کم کاری تیروئید با یک آزمایش ساده خون و دارو درمانی کنترل و درمان می‌شود، گفت: معمولاً خطرناک نیست اما در صورت عدم درمان ممکن است در موارد نادر عوارضی مثل نارسایی قلبی به همراه داشته باشد که در این صورت تهدیدی برای زندگی فرد بیمار محسوب می‌شود.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، تیروئید کم کار و کم بودن میزان ترشح هورمونها از آن، سوخت و ساز بدن را پایین آورده و باعث تغییراتی در عملکرد روحی و حسی، انرژی بدن و حتی حرکات روده می‌شود.

شمشادی گفت: کم کاری تیروئید غالباً با احساس سرما و لرز همراه است چرا که به دلیل کم کار بودن تیروئید، انرژی و کالری کمتری در بدن سوزانده می‌شود اما برعکس در پرکاری تیروئید به دلیل مصرف انرژی زیاد بدن، تیروئید پرکار غالباً با احساس گرما و عرق کردن همراه است.

وی در بیان علائم کم کاری تیروئید گفت: این علائم معمولا شامل خستگی، افزایش وزن، عدم تحمل سرما، کاهش ضربان قلب، حرکات و گفتار، درد مفاصل و عضلات، گرفتگی عضلات و ضعف، یبوست، پوست خشک، موها یا ناخن های دست نازک و شکننده می باشد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم افزود: کاهش تعریق، سوزن سوزن شدن، ضعف، کلسترول بالا، صورت، پاها و دست های پف کرده، بیخوابی، کم خونی و افسردگی نیز از دیگر علائم کم کاری تیروئید است.

شمشادی با بیان اینکه افزایش نیاز به متابولیسم در دوران بارداری منجر به افزایش نیاز به تیروئید می شود، گفت: کم کاری تیروئید کنترل نشده خطر سقط جنین، زایمان زودرس و افزایش فشار خون در اواخر بارداری یا پره اکلامپسی را افزایش می دهد. همچنین می تواند بر رشد و سرعت رشد مغز تأثیر بگذارد.

به گفته وی، درمان کم کاری تیروئید بر مکمل هورمون تیروئید متمرکز است. اکنون درمان قطعی ندارد اما با تجویز داروی جایگزین هورمون می توان در اکثر موارد به افراد در کنترل آن کمک کنند.

منبع: ایرنا


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز