title
کد خبر: 226511
00
بهترین روش‌های خانگی برای درمان پسوریازیس

بیماری پوستی صدف یا پسوریازیس از جمله شایع ترین بیماری های پوستی است که به علت حمله سیستم ایمنی بدن به سلول های پوستی ایجاد می شود. برای همین، پسوریازیس یک بیماری خودایمنی پوست به حساب می‌آید.

به گزارش بهداشت نیوز، بیماری پوستی صدف یک بیماری مزمن و غیرواگیردار است که به صورت ضایعات پوستی ضخیم و قرمز رنگ با پوسته های سفید نقره ای رنگ در قسمت هایی از بدن به خصوص آرنج, زانو, سر وکمر ظاهر می‌شود. اگر شما مبتلا به بیماری پسوریازس هستید، مجموعه راهکارهایی اجرایی در منزل هستند که به درمان پسوریازیس و بهتر شدن وضعیت ضایعه های پوستی این بیماری به شما کمک قابل توجهی می‌کنند. با این که بهترین کار مراجعه به دکتر پوست است ولی این روش‌های خانگی که اغلب هم گیاهی هستند، تاثیرات مثبتی روی درمان این بیماری دارند.

در ادامه به بررسی این بیماری می‌پردازیم:

1_ از گیاهان دارویی برای درمان پسوریازیس استفاده کنید

استفاده از گیاهان دارویی به درمان پسوریازیس کمک می‌کند. آلوئه ورا، زردچوبه، انگور اورگان و کپسایسین از دسته گیاهان برای درمان این بیماری بسیار موثر هستند.

گیاه آلوئه ورا دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و توانایی بهبود بیماری پوستی صدف را دارد. استفاده از گیاه آلوئه ورا بصورت موضعی در قالب ژل یا کرم, می تواند وسعت, قرمزی و ضخامت ضایعات پوستی پسوریازیس را کاهش دهد. استفاده زردچوبه حتی در غذا از پیشرفت پسوریازیس ممانعت می‌کند.

انگور اورگان سرشار از خاصیت آنتی اکسیدانی است که برای سلامت پوست می تواند نقش موثری را ایفا کند. کرم های موضعی پوست حاوی عصاره و ماده خالصه انگور اورگان بر بهتر شدن علایم بیماری پوستی صدف موثر است. کپسایسین که در فلفل قرمز پیدا می‌شود، باعث کاهش درد و قرمزی ضایعات پوستی صدفی می‌شود. بعضی از کرم های دارویی حاوی کپسایسین بوده و استفاده موضعی از آن در سیر درمان بیماری پسوریازیس موثر است.

2_ مکمل های غذایی مناسب استفاده کنید

بهتر است که بعضی از مکمل های غذایی که به سلامت پوست شما کمک می‌کنند و خاصیت درمانی در بیماری پسوریازیس نیز دارند استفاده گردد که از مهم ترین آن‌ها عبارتند از: روغن ماهی (اسید چرب امگا سه)، ویتامین های ث و د، سرکه سیب طبیعی

3_ جلوگیری از خشکی پوست

خشکی پوست چه به صورت ژنتیکی باشد یا بصورت اکتسابی، باعث تشدید علایم بیماری پوستی صدف می‌شود. شما باید مکررا سطح پوست خود را با کرم‌های مرطوب کننده مناسب به دور از خشکی نگه دارید. بهتر است که بر روی ضایعات قرمزی با پوسته های نقره ای رنگ, لایه ضخیم تری از کرم مرطوب کننده بمالید.

4_ جلوگیری از ایجاد حساسیت پوستی

اگر مبتلا به بیماری پسوریازیس هستید، بهتر است از عطر و صابون هایی که باعث ایجاد حساسیت های پوستی و بدتر شدن ضایعات پوستی شما می گردد اجتناب کنید. برای انتخاب صابون و عطر مناسب  با بیماری شما بهتر است از پزشکتان راهنمایی بگیرید.

5_ استرس خود را کاهش دهید

استرس باعث شعله ور شدن علایم بیماری پوستی صدف می‌شود. با کنترل استرس و تلاش برای ماندن در حس آرامش, می‌توانید به بهبود سریع بیماری پسوریازیس کمک کنید.

6_ رژیم غذایی مناسب داشته باشید

استفاده کمتر از گوشت قرمز و افزابش استفاده از گوشت سفید به خصوص غذاهای دریایی و همچنین سبزیجات به روند بهبودی بیماری پسوریازیس کمک کرده و از بدتر شدن علایم بعد از یک دوره ی درمان جلوگیری می‌کند.

7_ نور خورشید را از دست ندهید

نور خورشید یکی از بهترین درمان های پسوریازیس است. به نقاط بدون پسوریازیس، کرم ضد آفتاب بمالید و ۵ یا ۱۰ دقیقه در روز جلوی نور آفتاب بروید. بیش از حد زیر نور آفتاب نروید، نور خورشید بیش از حد می‌ تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را بالا ببرد.

8_ اجتناب از مصرف دخانیات

در صورتی که مبتلا به بیماری پوستی صدف هستید، استعمال دخانیات و تنباکو باعث تشدید و وخیم تر شدن ضخامت پوستی می شود. توصیه می‌شود تا در اسرع وقت, استعمال دخانیات و سیگار کشیدن را ترک کنید.

9_ دوری از مصرف نوشیدنی‌های الکلی

مصرف بیش از اندازه الکل باعث تشدید بیماری پسوریازیس می‌شود. گاهی بیماران به خصوص در جوامع غربی, برای کاهش استرس و درد ضایعات پوستی به مصرف الکل پناه می‌برند. این را بدانید که مصرف الکل فقط و فقط سیر بیماری پسوریازیس را بدتر می‌کند.

10_ حمام با آب گرم و شوینده‌های مناسب

حمام کردن با آب گرم یا ولرم با نمک دریایی، روغن معدنی، شیر یا روغن زیتون می‌تواند خارش در ضایعات پوستی صدف را تسکین دهد. استفاده از مرطوب کننده های مناسب بعد از استحمام را فراموش نکنید.

منبع: دکتردکتر


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز