title
کد خبر: 196810
00
علامتی شایع در فرم حاد کرونا که از روز دوم ابتلا خود را نشان می دهد

متخصص بیماری های عفونی ، سرفه خشک را یکی از علایم بالینی شایع در بیماران بالغ مبتلا به کووید ۱۹ عنوان کرد و گفت: براساس آمار سرفه در ۶۰ تا ۷۰ درصد بیماران با فرم حاد بیماری کرونا گزارش شده است.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر مصطفی علوی مقدم متخصص بیماری های عفونی و فلوشیپ طب اورژانس وعضو هیئت علمی دانشگاه گفت: معمولا سرفه در مبتلایان به کووید ۱۹ از روز دوم بیماری شروع می شود و تا سه هفته ادامه می یابد.

وی با اشاره به این که  در ۲۰ تا ۳۰ درصد بالغان مبتلا به کرونا سرفه تا هشت هفته و حتی بیشتر ادامه پیدا می کند، این  سرفه ها را سرفه های مزمن پس از کووید۱۹ نامید.

این متخصص عفونی ادامه داد: سرفه مزمن در کووید ۱۹ در کنار علایمی نظیر کاهش حس بویایی و چشایی، احساس خستگی مزمن، دردهای عضلانی یا مفاصل، سردرد و اختلال شناختی می تواند جزو نشانگان پس از ابتلا به کووید یا نشانگان کووید طول کشیده باشد.

دکتر علوی مقدم براساس گزارشات آسیب شناسی وجه مشترک همه علایم مذکور را درگیری سلولهای عصبی با ویروس کووید ۱۹ عنوان کرد و افزود: تشخیص علت سرفه مزمن در بیماران مبتلا به کرونا نیازمند یک رویکرد تشخیصی نطام مند و مبتنی بر شواهد است.

به گفته وی پس از گرفتن شرح حال از بیمار و معاینه فیزیکی هدفمند و دقیق باید تصویر برداری از قفسه سینه انجام شود. درصورت عدم وجود تفاوت معنی دار در یافته های تصویربرداری فعلی نسبت به قبل یا عدم مشاهده نشانه های بهبودی ؛ چهار علت شایع برای سرفه های بیمار مطرح می شود.

این استاد دانشگاه، برونشیت پس از عفونت ویروسی را یکی از علل سرفه بیماران ذکر کرد که معمولا بعد از عفونت های ویروسی مجاری فوقانی تنفسی بروز می‌کند و دلیل آن افزایش تحریک پذیری شاخه های حسی عصب واگ نسبت به محرک هایی است که منجر به سرفه می شوند .

به گفته دکتر علوی مقدم در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز همین اتفاق می افتد و این بیماران نیاز به مصرف آنتی بیوتیک و یا استرویید خوراکی یا استنشاقی نداشته واستراحت و مصرف مایعات به آنان توصیه می شود و در برخی افراد درمان با گاباپنتین، ضد سرفه های کدیین دار ودکسترومتورفان می تواند کمک کننده باشد.

وی سندرم افزایش تحریک پذیری راه های هوایی و ترشح سلول های ماست سل در مخاط و زیرمخاط را از علل دیگری برشمرد که منجر به اسپاسم راه هوایی و سرفه در بیماران می شود و افزود: در این گروه از بیماران نیز استفاده از برونکودیلاتور و استروییدهای استنشاقی می تواند باعث بهبود سرفه شود.

به گفته این استاد دانشگاه سندرم ترشح پشت حلق از دیگر دلایل بروز سرفه است که در این بیماران درصورت عدم استعمال سیگارو عدم مصرف داروهای ضد آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین، مجموعه ای از احتلالات مربوط به درگیری سینوس ها و مخاط بینی مطرح می شود.

وی سینوزیت های مزمن باکتریال یا قارچی، رنیت آلرژیک، رنیت پس از عفونت، رینیت وازوموتور را از جمله اختلالات  مذکور عنوان کرد  که در این موارد ضمن بررسی احتمال آلرژی در بیماران، درمان با آنتی هیستامین ها، استروییدهای استنشاقی داخل بینی، آنتی کولینرژیک های استنشاقی داخل بینی و آنتی بیوتیک بر حسب مورد کاربرد پیدا می کند.

دکتر علوی مقدم ، ریفلاکس و برگشت اسید معده به مری را چهارمین علت سرفه در بیماران عنوان کرد و گفت: این بیماران معمولا به صورت مکرر دچار سوزش سردل یا احساس مزه شوری در بزاق می شوند اما در ۴۰ تا ۷۰ درصد موارد، سرفه مزمن تنها یافته بالینی این بیماران است.

وی رعایت رژیم غذایی ضد ریفلاکس و استفاده از داروهای کاهنده اسید معده را درمان این بیماران ذکر کرد و یادآور شد:  پاسخ به درمان در این گروه تاخیری بوده و ممکن است پس از۶-۵ ماه رخ دهد.

این متخصص عفونی خاطرنشان کرد: درصورتی که یافته های تصویربرداری فعلی با تصویربرداری قبلی در فردی که دچار سرفه های مزمن است تفاوت معنی داری داشته باشد برخی تشخیص های افتراقی نظیر عفونت ثانویه و درگیری ریوی کووید۱۹ و بیماری زمینه ای ریوی مطرح می شود.

وی پنومونی ارگانیزه کریپتوژنیک، فیبروز ریه، برونشکتازی، واسکولیت های درگیر کننده بافت ریه و در موارد بسیار نادر سرطان با منشا ریه را از دیگر تشخیص های افتراقی برای این بیماران برشمرد و تاکید کرد: هر سرفه ای نشانه بیماریهای مذکور نیست و باید توسط متخصص بررسی شود.

بنا به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی و به گفته دکتر علوی مقدم  تشخیص هر یک از بیماری های ذکر شده توسط پزشک متخصص و با انجام تست های تشخیصی خاص، بررسی های پاراکلینیک و نمونه برداری انجام می شود و درمان بیمار بسته به علت  بیماری متفاوت خواهد بود.


 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز