title
کد خبر: 196127
00
هشدار FDA درباره استفاده از این دارو برای درمان کرونا

گسترش سویه دلتا ویروس کرونا موجب شده تا برخی افراد ناآگاه دست به استفاده از داروی ضد انگل آیورمکتین مخصوص حیوانات برای جلوگیری یا بهبود از کووید ۱۹ بزنند، FDA پیرامون خطرات احتمالی استفاده از این دارو هشدار جدی داد.

به گزارش بهداشت نیوز، داروی آیورمکتین برای سال‌های طولانی جهت درمان بیماری‌های انگلی مختلف در انسان و حیوانات مورد استفاده قرار گرفته است. البته سازمان غذا و داروی ایالات متحده مجوز استفاده از آن را در انسان نیز صادر کرده است و می‌توان از قرص آن برای درمان کرم‌های روده‌ای استفاده کرد. همچنین پماد موضعی آن برای درمان شپش سر توصیه شده است. ولی باید توجه کرد که آیورمکتین تنها در دوزهای بسیار پایین برای انسان مشکلی ایجاد نمی‌کند.

به نظر می‌رسد فروش بدون نسخه این دارو موجب شده است تا بسیاری از افراد تحت تاثیر اطلاعات نادرست اقدام به مصرف بیش از حد مجازی این دارو برای جلوگیری از کووید ۱۹ یا بهبود از آن کنند. همچنین برخی دیگر دست به مصرف نمونه‌های دامپزشکی زده‌اند که مقدار دارو در آن‌ها بسیار بیشتر از حد مجاز برای انسان است. همین مسئله باعث شده است تا FDA با انتشار بیانیه‌ای، پیرامون خطرات احتمالی استفاده از چنین دارویی هشدار دهد.

پژوهش‌های صورت گرفته قبل از همه‌گیری کرونا نشان می‌داد که آیورمکتین می‌تواند اثرات ضد ویروسی از خود نشان دهد. تحقیقات بیشتر ثابت کرده است که این دارو در محیط آزمایشگاهی قادر است از سرایت ویروس بین سلول‌ها جلوگیری کند؛ اما داده‌های بالینی پیرامون اثر دارو در جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ چندان شفاف نیست. چندین مطالعه محدود در این زمینه انجام شده است که نتایج متناقض به همراه داشته‌اند و به نتیجه‌گیری مشخصی منتهی نشدند. 

استفاده بیش از حد مجاز از آیورمکتین در انسان موجب پدیدار شدن علائمی مانند تهوع، استفراغ، افت فشار خون، آلرژی، سرگیجه، عدم تعادل، تشنج، کما و در نهایت مرگ می‌شود. با این حال به نظر می‌رسد که هشدارها تاثیری در کاهش استفاده نادرست از آیورمکتین نداشته است.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز