title
کد خبر: 160271
00
مرگبار شدن ویروس کرونا

محققان می‌گویند ارتباط مستقیمی میان بیماری لثه در افراد و مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد.

به گزارش بهداشت نیوز برخی بیماری‌ها می‌توانند روی یکدیگر تاثیر داشته باشند و یکدیگر را تشدید کنند. به تازگی محققان پی برده اند که بیماری لثه می‌تواند باعث مرگبار شدن کووید ۱۹ در بیماران شود.

بر این اساس، محققان ارتباط میان خطر مرگ بار ابتلا به ویروس کرونا و بیماری لثه را کشف کردند. بیماری لثه خود با بیماری قلبی و بیماری مزمن ریوی ارتباط مستقیمی دارد. خود این دو بیماری نیز به طور مستقیم می‌تواند خطر مرگ بیماران به کووید ۱۹ را به شدت افزایش دهد.

محققان در ایالت کالیفرنیای آمریکا و نیز برزیل اعلام کردند: بیماری لثه باعث می‌شود سطح پروتئین ایمنی به نام «اینترلوکئین ۶» در خون بالا رود. مشاهده شده است کسانی که سطح این پروتئین در خونشان بالا بوده است در صورت ابتلا به ویروس کرونا علائم بسیار شدیدی از خود نشان خواهند داد و برای زنده ماندن باید حتماً زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار بگیرند همچنین میزان مرگ و میر این افراد نسبت به بیماران دیگر مبتلا به کووید ۱۹ بیشتر است.

این تحقیقات همچنین نشان داد اگر چه بیماری‌های مختلف می‌تواند سطح اینترلوکئین ۶ خون را در افراد افزایش دهد، اما در صورت درمان بیماری لثه در افراد، سطح این پروتئین به میزان قابل توجهی در خون کاهش می‌یابد.

محققان می‌گویند افرادی که سطح اینترلوکئین ۶ آن‌ها بیش از ۸۰ پیکوگرم در هر میلی لیتر است، بسیار بیشتر از سایرین در صورت ابتلا به ویروس کرونا ممکن است جان خود را از دست بدهند  یا با تشدید بیماری نیازمند دستگاه تنفس مصنوعی باشند.

شروین ملایم، یکی از جراحان دندانپزشکی لس آنجلس آمریکا در این باره می‌گوید: بر این باوریم بسیاری از کسانی که سطح بالایی از اینترلوکئین ۶ را در خون دارند پیش از ابتلا به کووید ۱۹ از بیماری لثه رنج می‌برده اند و همین امر بر شدت بیماری در آن‌ها خواهد افزود.

محققان تاکید دارند مردم حتما نسبت به بهداشت دهان و دندان خود حساس بوده و در صورت بیماری لثه به دندانپزشک رجوع کنند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
آخرین اخبار
  • پوستر حشدالشعبی عراق برای تشییع پیکر رهبر شهید: وداعی به وسعت وطن
  • وضعیت ونزوئلا، ۷ روز پس از ویرانگرترین زلزله قرن اخیر
  • دیدار سردار ابن‌الرضا و فیلدمارشال عاصم منیر فرمانده نیروهای مسلح پاکستان
  • بی‌اشتهایی عصبی و اختلال بدریخت‌انگاری بدن؛ دو تهدید جدی در نوجوانان که باید زود شناسایی شوند
  • بیانیه فرهنگستان علوم پزشکی به مناسبت مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
  • اینفوگرافیک/راهنمای جامع زائران؛ اسکان، پارکینگ و خدمات مراسم تشییع رهبر شهید
  • آمادگی کامل دانشگاه علوم پزشکی برای تامین سلامت زائران و عزادارن تشییع رهبر شهید انقلاب
  • قاب ماندگار از شهیدان حاج قاسم سلیمانی، سیدحسن نصرالله و رهبر شهید انقلاب
  • استقرار ۵۰۰ هزار لیتر سرم و اتاق‌های سرد در مراسم تشییع رهبر شهید
  • اجرای برنامه‌های سلامت در مدارس باید بدون تعارض منافع و بر اساس نیاز واقعی باشد
  • رعایت پروتکل‌های ایمنی ضروری است؛ پیام معاون درمان به شرکت‌کنندگان در تشییع رهبر شهید