title
کد خبر: 1421
00
خطر یک میلیون تُن سلاح شیمیایی رهاشده در اقیانوس‌ها

ررسی‌ها نشان می‌دهد رهاسازی یک میلیون تُن سلاح شیمیایی پس از جنگ جهانی در اقیانوس‌ها، یک تهدید جدی برای سراسر جهان محسوب می‌شود.

به گزارش «بهداشت نیوز» این بررسی‌ها حاکیست که حدود یک میلیون تُن مواد شیمیایی مربوط به سلاح‌های بکار رفته در جنگ جهانی در اقیانوس‌های سراسر جهان پراکنده شده است.

برای مثال در بندر "باری" در جنوب ایتالیا گزارش‌هایی از ۲۳۰ مورد تماس با گاز خردل طی ۷۰ سال گذشته ثبت شده است. همچنین در جای دیگری از جهان، بمب‌های گاز خردل سه بار در ایالت "دلاور" آمریکا مشاهده شده است.
 
کارشناسان هشدار می‌دهند که این آلودگی، یک مشکل منطقه‌ای نیست بلکه یک معضل جهانی است.
 
در سال ۱۹۱۷ میلادی، سربازان آلمانی برای مقابله با نیروهای دشمن از گاز خردل استفاده کردند که موجب سوختن پوست، التهاب چشم‌ها و آسیب‌های دیگر به قربانیان می‌شود.
 
استفاده از این ماده شیمیایی به کشته شدن ۹۰ هزار سرباز در طول جنگ جهانی اول منجر شد. همچنین در طول جنگ جهانی دوم نیز با وجود ممنوعیت استفاده از این ماده شیمیایی طبق کنوانسیون ژنو در سال ۱۹۲۵، همچنان از آن استفاده شد.
 
با پایان یافتن جنگ از بین بردن گاز خردل در اولویت قرار گرفت و یک مشکل عمده به حساب می‌آمد. در این میان روسیه، انگلیس و آمریکا برای رهایی از این مواد شیمیایی به خیال خود ابتکار عمل به خرج داده و تمامی سلاح‌های خود را به داخل اقیانوس‌ها سرازیر کردند.
 
گزارش‌های موجود در مورد موقعیت این مواد شیمیایی دقیق نیست اما امروزه محققان به دنبال آن هستند تا هرچه سریع‌تر این مواد را موقعیت یابی کرده و نشانه‌های آسیب رساندن به محیط زیست را بدست آورند.
 
به گزارش نیچر ورلد نیوز، به گفته کارشناسان محیط زیست همچنین این احتمال وجود دارد که بمب‌ها در زیر آب پوسیده شوند و مواد مضر داخل آن به بیرون نشت کند.
 
 
منبع: ایسنا

مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز