title
کد خبر: 117269
00
دو عامل مهم و تاثیرگذار برکنترل فشارخون

معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان آموزش افراد، شناسایی به‌موقع و کنترل فشارخون را مهم‌ترین راه مقابله با این بیماری خواند و گفت: تغییر سبک زندگی و فعالیت بدنی می‌تواند عامل مهمی در کاهش فشارخون باشد.

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از فارس، دکتر علی داودی عصر امروز در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان رودسر با محوریت طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در سالن اجتماعات این فرمانداری اظهار کرد: افراد 30 سال و بالاتر، زنان باردار و بیماران مبتلا به نارسایی‌های کلیه در هر سنی از جمعیت هدف این طرح هستند.

وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح از 17 خردادماه آغاز و تا 15 تیرماه امسال ادامه دارد، افزود: مردم می‌توانند با در دست داشتن کارت ملی برای دریافت خدمات رایگان سنجش فشارخون به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت، بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌ها مراجعه کنند.

رئیس کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان گیلان جمعیت بالای 30 سال در این استان را بالغ‌بر یک‌میلیون و 530 هزار نفر است که باید در مدت 17 خرداد تا 15 تیرماه غربالگری شوند،  تصریح کرد: از این جمعیت حدود 92 هزار نفر در رودسر در برنامه پوششی قرار دارند که تلاش ما این است که حداقل 50 درصد این جمعیت یعنی 750 هزار نفر گیلانی در این طرح حداقل یک‌بار فشارشان اندازه‌گیری شود.

وی امید به زندگی در استان گیلان را 74 سال در مردان و 76 سال در زنان اعلام کرد و گفت: تلاش ما با همکاری همه سازمان‌ها و ادارات این است که بتوانیم در طرح ملی کنترل فشارخون با غربالگری افراد دارای فشارخون را شناسایی تا نسبت به کنترل آن اقدام پیشگیرانه داشته باشند.

داودی با اشاره به اینکه در کشور ما سالانه یک‌صد هزار نفر به دلیل فشارخون می‌میرند، بیان کرد: در گیلان سالانه 14 هزار و 400 گواهی فوتی صادر می‌شود که 52 درصد این مرگ‌ومیرها به علت بیماری قلبی و عروقی هستند و مهم‌ترین عامل این بیماری ناشی از فشارخون بالا است.

وی با اشاره به اینکه گیلانی‌ها چهار برابر استاندارد نمک مصرف می‌کنند که این امر موجب بالا رفتن فشارخون می‌شود، بیان کرد: میانگین مصرفی بدن به نمک حدود چهار گرم است که در گیلان مصرف نمک و محصولات دارای نمک بسیار زیاد بوده و گیلانی‌ها با مصرف روزانه 12 تا 15 گرم بالاترین مصرف نمک در سطح کشور دارند.

معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان مهم‌ترین علامت فشارخون را بی علامت بودن آن دانست و افزود: حدود 40 درصد مبتلابه بیماری فشارخون از داشتن این بیماری بی‌خبر هستند.

وی آموزش افراد، شناسایی به‌موقع و کنترل فشارخون را مهم‌ترین راه مقابله با این بیماری خواند و گفت: تغییر سبک زندگی و فعالیت بدنی می‌تواند عامل مهمی در کاهش فشارخون باشد.


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.