title

در عصر ارتباطات، اطلاعاتی که در قالب تبلیغات یا توصیه ‌های غیررسمی منتشر می‌ شوند، می ‌توانند باورهای عمومی را شکل دهند؛ اما همیشه این باورها درست نیستند؛ یکی از نمونه‌ های بارز آن، اعتقاد رو به گسترش درباره سلامت بیشتر نمک دریا نسبت به نمک یُد دار تصفیه ‌شده است که می ‌تواند سلامت عمومی جامعه را به خطر اندازد.

ادامه مطلب

متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه «اموریِ» آمریکا می‌گویند یک ترکیب فعال موجود در قارچ‌های جادویی (magic mushrooms) موسوم به «سیلوسایبین» می‌تواند قابلیت اثرگذاری بر افزایش طول عمر را داشته باشد.

ادامه مطلب

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باوری مبنی بر اینکه افراد دیابتی می توانند بدون محدودیت هر میوه‌ای مصرف کنند، عنوان کرد که این باور فاقد شواهد علمی بوده و همه میوه‌ها چه میوه‌های ترش و چه میوه‌های شیرین حاوی کربوهیدرات هستند و قندخون را بالا می‌برند.

ادامه مطلب

مطالعه‌ای گسترده نشان می‌دهد تزریق دو واکسن، خطر زوال عقل را کاهش می‌دهند.

ادامه مطلب

پژوهشگران روانپزشکی طی یک مطالعه جدید در مورد خطرات جدی روانی هوش مصنوعی برای کاربران خود هشدار می‌دهند.

ادامه مطلب

سکته مغزی، یکی از اورژانسی‌ترین شرایط پزشکی است که هر دقیقه در آن، نقش مرگ یا زندگی را ایفا می‌کند؛ در همین راستا، دکتر مرتضی صفی خانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و رئیس بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد در گفتگویی با وبدا، نکاتی مهم برای آگاهی نسبت به این دقایق حیاتی را تشریح و عنوان کرد: در چنین شرایطی مراجعه فوری به مرکز درمانی ضروری است.

ادامه مطلب

یک متخصص پزشکی خانواده با اشاره به علائم پنهان دیابت، گفت: سوزن‌سوزن شدن یا بی‌حسی در دست و پا می‌تواند از نشانه‌های اولیه این بیماری باشد.

ادامه مطلب

رئیس اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نسبت به تأثیر منفی گرما بر داروها هشدار داد.

ادامه مطلب

دکتر علی‌اکبر مؤمن، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و نوجوانان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان این که تکامل طبیعی کودکان بر چهار پایه اصلی شامل مهارت‌های حرکات درشت، حرکات ظریف، تکلم و ارتباطات فردی و اجتماعی استوار است، گفت: اگر کودک در سنین مورد انتظار نتواند این مهارت‌ها را کسب کند، تا پنج‌سالگی دچار اختلال تکاملی و پس از آن، طبق تعریف جدید سازمان بهداشت جهانی، دچار توان‌خواهی ذهنی یا همان عقب‌ماندگی ذهنی خواهد بود.

ادامه مطلب

سوءهاضمه، نفخ و سنگینی معده از رایج‌ترین مشکلات گوارشی هستند که طب سنتی برای آن‌ها راهکارهایی کم‌هزینه و مؤثر ارائه می‌دهد. اصلاح تغذیه، استفاده از دمنوش‌های گیاهی و رعایت زمان‌بندی غذا خوردن از جمله توصیه‌های کلیدی در این زمینه است.

ادامه مطلب

طب سنتی ایران با بهره‌گیری از طبیعت و شناخت مزاج افراد، راهکارهایی کاربردی برای تقویت سیستم ایمنی بدن ارائه می‌دهد. تغذیه مناسب، آرامش ذهنی و استفاده از گیاهان دارویی، سه اصل کلیدی در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها هستند.

ادامه مطلب

متخصصان طب سنتی معتقدند که سلامت کبد نقش اساسی در شادابی، انرژی بدن و عملکرد صحیح اندام‌ها دارد. با رعایت چند اصل ساده و بهره‌گیری از گیاهان دارویی، می‌توان عملکرد کبد را تقویت و بدن را از مواد زائد پاک کرد.

ادامه مطلب

کارشناسان طب سنتی بر این باورند که با رعایت برخی اصول ساده در سبک زندگی و استفاده از گیاهان دارویی، می‌توان بدون نیاز به داروهای شیمیایی، اختلالاتی مانند کم‌خوابی، اضطراب و بی‌قراری را به طور مؤثری کنترل کرد.

ادامه مطلب

محققان دریافته‌اند که ترکیب میکروبیوم روده می‌تواند به‌طور مستقیم بر وضعیت پوست، از جمله بروز آکنه، اگزما و حتی پیری زودرس اثر بگذارد.

ادامه مطلب

پژوهشگران هشدار می‌دهند که قرار گرفتن مداوم در معرض نور آبی ساطع‌شده از صفحه‌ نمایش موبایل و لپ‌تاپ ممکن است به شبکیه آسیب رسانده و روند پیری چشم را تسریع کند.

ادامه مطلب

نتایج یک تحقیق گسترده در اروپا نشان می‌دهد افرادی که در نزدیکی پارک‌ها یا فضاهای سبز زندگی می‌کنند، سلامت روانی بهتری دارند و کمتر دچار اضطراب و افسردگی می‌شوند.

ادامه مطلب

پژوهشگران فرانسوی موفق شدند با استفاده از باکتری‌های زنده‌ی کنترل‌شده، روند ترمیم زخم‌های مزمن بیماران دیابتی را تسریع کنند؛ روشی نوآورانه که می‌تواند جایگزین آنتی‌بیوتیک‌های بی‌اثر شود.

ادامه مطلب

مطالعه‌ای جدید هشدار می‌دهد که استفاده مداوم از تلفن همراه، به‌ویژه زمانی که در جیب شلوار قرار می‌گیرد، می‌تواند با کاهش کیفیت اسپرم در مردان مرتبط باشد.

ادامه مطلب

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که مصرف منظم بلوبری می‌تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد مغز داشته و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

ادامه مطلب

تحقیقات جدید در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نشان می‌دهد که مصرف چای سبز سرد به صورت روزانه می‌تواند به طور چشمگیری سطح کلسترول بد خون (LDL) را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود بخشد؛ نوشیدنی ساده‌ای که مخصوص فصل گرم تابستان برای حفظ سلامت قلب توصیه می‌شود.

ادامه مطلب

مطالعات تازه یک مرکز پژوهشی در ایران نشان می‌دهد که انجام تمرینات ورزشی سبک و کوتاه مدت فقط ۵ دقیقه پیش از خواب می‌تواند باعث کاهش قابل توجه اضطراب و بهبود کیفیت خواب در افراد بزرگسال شود؛ روشی آسان که به‌سرعت در سبک زندگی قابل گنجاندن است.

ادامه مطلب
چند رسانه‌ای