title
کد خبر: 271776
00
ژن درمانی چگونه انجام می شود؟

مدیر گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تقویت سیستم ایمنی بدن در بیماران سرطانی و جایگزین کردن ژن سالم به جای ژن جهش یافته در بیماران تالاسمی، مصادیقی از کاربرد ژن درمانی در درمان بیماران است که امیدواریم در آینده، از فاز آزمایشگاهی به مرحله کارآزمایی بالینی برسد.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر محمدرضا عباس زادگان  ژن درمانی را یکی از زمینه‌های مهم در عرصه درمان بیماری‌های لاعلاج و صعب العلاج دانست و گفت: ژن درمانی به معنای تغییر سلول‌های بیمار است که در آن بافت مربوطه (اعم از؛ خون، استخوان و ...) تغییر ژنتیکی داده می شود و ژن سالم به جای ژن جهش یافته به بدن بیمار منتقل می‌شود تا به این ترتیب بیماری او علاج کامل پیدا کند و دیگر به درمان نیاز نخواهد داشت، به عنوان مثال در مورد یک بیمار تالاسمی که باید هر ماه به او خون تزریق شود، اگر تحت ژن درمانی قرار بگیرد، دیگر نیازی به تزریق خون نخواهد داشت و در واقع بدن او خون لازم را تامین می کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همینطور در مورد ژن درمانی سرطان، ما با تقویت سیستم ایمنی بیمار، شرایطی را در بدن او فراهم می‌کنیم که بدن بیمار، خود اقدام به نابودی سلول‌های سرطان کند.

دکتر عباس زادگان، همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا سبک زندگی افراد در بروز سرطان‌ها نقش دارد؟ پاسخ داد: به طور معمول روزانه تعدادی سلول‌های سرطانی در بدن هر فردی تولید شود، اما سیستم ایمنی یک فرد سالم و دارای سبک زندگی صحیح، معمولا سلول‌های سرطانی را نابود می‌کند و بیماری سرطان در بدن فرد ایجاد نمی‌شود. اما فردی که دچار سرطان شده، در واقع ناتوانی سیستم ایمنی بدن او محرز است و اگر ما با ژن درمانی سیستم ایمنی بیمار را تقویت کنیم، می‌توانیم به درمان کامل سرطان امیدوار باشیم.

وی همچنین گفت: حدود ۶۰ درصد از بیماری‌های سرطان قابل پیشگیری هستند و ۳۰ درصد پیشگیری، تنها با پرهیز از مصرف دخانیات محقق  می‌شود، موضوع تغذیه سالم نیز در این رابطه بسیارقابل توجه است و معمولاً بانوان بارداری که غذاهایی همچون گوشت‌های فرآوری شده ، فست فود و سوسیس یا کالباس به مقدار زیاد و مستمر استفاده می‌کنند، عموماً پس از یک سال از تولد فرزندشان به سرطان خون دچار می‌شوند، مصرف مواد نیروزا  که حاوی نگهدارنده و مواد شیمیایی فراوان است و همچنین آلودگی هوا می‌تواند از دیگر فاکتورهای بروز سرطان باشد و در این بین اهمیت ورزش را نیز نباید نادیده گرفت، همینطور افرادی که کمبود ویتامین D دارند، باید بدانند که نقش این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است و به ویژه بانوان که معمولاً بیش از آقایان در معرض کمبود ویتامین D هستند، نسبت به مصرف کافی این ویتامین توجه و اهتمام لازم را داشته باشند.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز