title
کد خبر: 254240
00
متهم ردیف اول ابتلا به هپاتیت یا التهاب کبدی را بشناسید

دانشیار گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اینکه عضو مهم کبد در جریان بسیاری از بیماری ها ممکن است دچار آسیب شود اظهار کرد: هپاتیت یا التهاب کبدی از جمله عواملی است که به بیماری کبد چرب منجر شده و در سطوح مختلف می تواند به آن آسیب بزند.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر امین بجدی، ضمن بیان این نکته که هپاتیت یا التهاب و ورم کبد، دارای علل عفونی و غیرعفونی است خاطر نشان کرد: این التهاب و ورم در آزمایشات، با بالا بودن آنزیم های کبدی نشان داده می شود و می تواند خفیف یا شدید و سیرحاد یا مزمن داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه علل غیرعفونی بیماری هپاتیت، با فعال شدن کبدچرب، ورم کبد یا هپاتیت ناشی ازکبد چرب به وجود می آید و مصرف خودسرانه برخی داورهای گیاهی وشیمیایی با دوز بالا، می تواند سبب ایجاد عوارض کبدی شود افزود: در علل عفونی، وجود تب مالت در تمام بدن، ممکن است گاهی باعث ایجاد مشکلات کبدی شود و حتی ویروس کرونا هم می تواند در کنار سرماخوردگی و نیز عوارض تنفسی، فرد مبتلا را دچار مشکلات کبدی نماید.

دکتر بجدی در ادامه با بیان اینکه هپاتیت های ویروسی، دسته ای از ویروس ها هستند که کبد را نسبت به سایر قسمت های بدن بیشتر دچار مشکل می کنند افزود: ویروس های هپاتیتA وE  دو دسته از ویروس های مهم هستند، که ازطریق گوارش، مدفوع و دست آلوده انتقال می یابند.

وی این نکته را نیز متذکر شد که زردی می تواند نشانه ای از مشکلات کبدی باشد، اما الزاما همه زردی ها به معنای هپاتیت یا ورم کبدی نیست و زردی نوزادی هم به معنای هپاتیت نیست و ارتباطی به ویروس های هپاتیت ندارد.

دانشیار گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشه  در خصوص شیوع انواع هپاتیت های ویروسی نیز گیفت: در نوزادان هپاتیت نوع A و زنان باردار هپاتیت نوع E شایع بوده و معمولا سیری مزمن ندارد. ذکر این نکته نیز ضروری است که در صورتیکه فردی به هپاتیت های ویروسی مزمن با بیش از6 ماه مبتلا باشد، این موضوع در درازمدت می تواند، باعث آسیب جدی به کبد شود و در رأس آنها انواع هپاتیت های نوع B,C است و همینطور هپاتیت نوع D که گاهی همزمان بانوعB دیده می شود. اما هپاتیت B,C که هپاتیت های مزمن ویروسی هستند، می توانند روند مزمن داشته و تشخیص و درمان آنها گاهی مشکل می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه همچنین یادآور شد؛ کبدچرب جزء علل غیرعفونی ایجاد مشکلات کبدی است و مرتبط با هپاتیت های ویروسی نیست. لذا در صورت غیرفعال بودن کبدچرب، آسیب به کبد وارد نمی شود و آزمایش های کبدی مثل آنزیم های کبدی و سایرآزمایش ها طبیعی و نرمال هستند که باسونوگرافی تشخیص داده می شود، اما درصورت فعال بودن کبد چرب، ورم کبد ناشی ازچربی بوجود می آید ومی تواند سیری پیشرونده داشته باشد.  


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز