title
کد خبر: 253807
00
اصلاح سبک زندگی در این سن شما را از فشارخون در بزرگسالی نجات می‌دهد

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد اصلاح سبک زندگی در نوجوانی می‌تواند در پیشگیری از فشار خون در بزرگسالی موثر باشد.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر پریسا امیری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ااظهار کرد: پرفشاری خون یکی از بیماری‌های غیرواگیر است که می‌تواند عواقب ناگوار و زمین‌گیرکننده‌ای را برای فرد مبتلا در پی داشته باشد.

وی ادامه داد: انواع سکته‌های قلبی و مغزی، نارسایی قلبی، آسیب‌های کلیوی و نیز برخی از آسیب‌های ماندگار مغزی، آسیب‌های سیستم بینایی و ... از جمله عوارضی هستند که در زمینه فشار خون بالا حادث شده و به شدت کیفیت زندگی فرد را تنزل داده و نیز موجب تحمیل هزینه‌های مادی و روانی برای خود بیمار و نیز اطرافیان وی می‌شود.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه از آنجایی که علت اغلب موارد پرفشاری خون ناشناخته است، این پرسش در ذهن پژوهشگران وجود دارد که آیا اقدامات پیشگیرانه از جمله مداخلات در سبک زندگی می‌تواند از میزان بروز این اختلال و تبعات آن جلوگیری کند یا خیر.

وی افزود: به همین منظور توسط محققان مرکز تحقیقات تعیین کننده‌های سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در بستر مطالعه قند و لیپید تهران، مطالعه‌ای با هدف ارزیابی اثربخشی بلندمدت مداخله سبک زندگی آن بر بروز فشار خون در کودکان سنین مدرسه‌ انجام شد.

دکتر پریسا گفت: بیش از ۲۰۰۰ کودک سنین ۸ تا ۱۸ سال طی یک پیگیری ۱۶ ساله و با فواصل هر سه سال یکبار، در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: حسب نتایج این مطالعه؛ مداخلات انجام شده در گروه دختران باعث شد تا نیمی از آنان از خطر بروز فشار خون مصون بمانند، به عبارت دیگر ۵۰درصد میزان ابتلای به پرفشاری خون در دخترانی که تحت مداخلات اصلاح سبک زندگی بودند، کمتر از گروه شاهد مشاهده شد و این در حالی است که در گروه پسران، مداخلات نتوانست تغییری در میزان ابتلا به پرفشاری خون ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: نتایج حاضر می‌تواند در جهت ارایه یک روش ﻋﻤﻠﯿﺎﺗﯽ در ﻃﺮاﺣﯽ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌ﻫﺎی ﭘﯿﺸﮕﯿﺮاﻧﻪ زودﻫﻨﮕﺎم و ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺟﺎﻣﻌﻪ با تکیه بر تغییر سبک زندگی ﺑﺮای کاهش بروز پرفشاری خون و پیامدهای قلبی عروقی آن در این بازه‌ی سنی در دختران مورد استفاده قرار گیرد، هرچند که در مورد گروه پسران بایستی پژوهش‌های مشابه دیگری نیز انجام شود.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز