title
کد خبر: 249279
00
اطلاعات دارویی| فلوکونازول؛ کاربرد و عوارض جانبی

کپسول فلوکونازول (fluconazole) یک داروی ضد قارچی پر مصرف و متعلق به دسته داروهایی است که به آزول‌ها معروف هستند. این دارو به طور ویژه در برابر عفونت‌های قارچی موثر است و اغلب برای مبارزه با طیف وسیعی از گونه‌های قارچی که می‌توانند قسمت‌های مختلف بدن را آلوده کنند،

به گزارش بهداشت نیوز، نکته مثبت در مورد اثربخشی فلوکونازول در درمان عفونت‌های قارچی این است که این دارو به‌صورت انتخابی عمل می‌کند؛ یعنی فقط سلول‌های قارچی را هدف قرار می‌دهد و روی سلول‌های انسانی تقریباً بی‌اثر است.

موارد مصرف 

درمان عفونت‌های کاندیدایی واژن
عفونت قارچی واژن یا کاندیدیازیس واژن، از شایع‌ترین عفونت‌های قارچی زنان است. این بیماری اغلب با علائمی مانند خارش، سوزش و ترشحات غیر معمول همراه است. خوشبختانه، کپسول فلوکونازول در درمان این عفونت‌ بسیار موثر است. یک کپسول فلوکونازول 150 میلی‌گرم، معمولا برای رفع عفونت کافی است. در نظر داشته باشید که اگرچه کپسول فلوکونازول در برابر عفونت‌های کاندیدایی واژن موثر است، موارد مکرر یا شدید ممکن است نیاز به ارزیابی پزشکی بیشتری داشته باشد. در صورت نیاز می‌توانید با متخصص زنان آنلاین مشورت کنید.

درمان برفک دهان
برفک دهان، یک عفونت قارچی در دهان و گلو است که اغلب با ایجاد ضایعات کرمی و سفید رنگ در زبان، قسمت داخلی گونه‌ها و سقف دهان مشخص می‌شود. این بیماری در حالی که می‌تواند هم بزرگسالان و هم نوزادان را مبتلا کند، در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا پس از مصرف یک دوره آنتی‌بیوتیک شایع‌تر است. 

ریشه‌کن کردن عفونت‌های قارچی منتشر
عفونت‌های قارچی سیستمیک یا منتشر تهاجمی هستند و می‌توانند در سراسر بدن پخش شوند و خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کنند. این مشکل اغلب در افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا پس از پیوند عضو ایجاد می‌شود. عفونت‌های سیستمیک می‌توانند اندام‌های حیاتی را تحت تاثیر قرار دهند و منجر به عوارض شدید شوند. کپسول فلوکونازول نقش مهمی در درمان عفونت‌های قارچی سیستمیک دارد.

عوارض جانبی رایج
کپسول فلوکونازول به طور کلی به‌خوبی تحمل می‌شود، اما مانند بسیاری از داروها، می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند. عوارض جانبی رایج معمولاً خفیف و گذرا هستند. برای بیماران مهم است که از این عوارض آگاه باشند، که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

اختلالات گوارشی: می‌تواند شامل علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال باشد. این عوارض معمولاً خفیف هستند و به خودی خود برطرف می‌شوند. مصرف دارو همراه با غذا می‌تواند به کاهش ناراحتی معده کمک کند.
سردرد: برخی افراد ممکن است در هنگام مصرف فلوکونازول سردردهای خفیفی را تجربه کنند. مصرف مایعات و استراحت کافی می‌تواند به کاهش این عارضه کمک کند.
واکنش‌های پوستی: به ندرت، فلوکونازول می‌تواند باعث بثورات پوستی یا راش شود.


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز
تریبون