title
کد خبر: 245831
00
این وسایل و مواد غذایی منابع رادیواکتیو در خانه هستند؛ مراقب باشید!

مطالعات محققان نشان می دهد: خانه های مردم در گوشه کنار جهان در معرض انواع امواج و تشعشات مختلف قرار دارد؛ برای مثال  انواع امواج رادیویی، وای فای و موبایل در همه خانه ها وجود دارد اما شاید تصور این موضوع دشوار باشد که در برخی موارد شما ممکن است در خانه خود با امواج رادیواکتیو سر و کار داشته باشید.

به گزارش بهداشت نیوز، محققان همواره نسبت به وجود پرتوهای یونیزه‌ کننده در محیط های مسکونی هشدار داده اند. این پرتوها نوعی پرتوهای قدرتمند هستند که الکترون ‌ها را از اتم ‌ها خارج می ‌کند و در نتیجه باعث سرطان و در دوزهای بسیار بالا، مسمومیت با تشعشع و سوختگی می‌شود.

به طور عادی مانیتور های قدیمی منبع سطح پایین اشعه ایکس یونیزه بودند، اما امروزه تقریباً همه آنها با نمایشگرهای صفحه تخت جایگزین شده اند که اشعه ایکس ساطع نمی کنند. بنابراین منابع داخلی باقی مانده تشعشعات عمدتاً چیزهایی هستند که حاوی مقادیر کمی از عناصر رادیواکتیو هستند. به عنوان مثال، موز حاوی مقدار کافی ایزوتوپ پتاسیم ۴۰ است که خوردن آن ۰.۰۰۰۱ میلی‌سیورت  از این ماده به شما می‌ دهد که تقریباً همان دوز تشعشعی است که اگر در ۸۰ کیلومتری یک نیروگاه هسته‌ای زندگی کنید، دریافت خواهید کرد.

سیگار نیز می تواند منبع رادیو اکتیو دیگری به شمار می رود، زیرا کودهای مورد استفاده در گیاه تنباکو حاوی رادیوم رادیواکتیو، سرب و پولونیوم هستند و متاسفانه یک سیگار را به اندازه هفت موز رادیواکتیو دارد.

در مورد غذا خوردن، برخی از بشقاب ها و فنجان های سرامیکی ساخته شده بین دهه ۱۹۳۰ و ۱۹۷۰ از لعاب اکسید اورانیوم استفاده می کردند. خوردن یا نوشیدن از اینها تقریباً معادل خوردن یک موز در ساعت بود.

در ساختمان ها نیز گرانیت به طور طبیعی حاوی مقداری اورانیوم است و این اورانیوم تحت واپاشی رادیواکتیو قرار می گیرد تا رادیوم و سپس گاز رادون تشکیل دهد. این گاز به آرامی در هوا نفوذ می کند و به دلیل اینکه تشعشعات آلفا از خود ساطع می کند، در صورت افزایش غلظت می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد.

به این ترتیب می بینید که رادیو اکتیو در زندگی روزمره ما حضور داشته و بسیاری از منابع که در طول روز با آن ها سر و کار داریم از خود امواج رادیو اکتیو صادر می کنند.
منبع: سیناپرس


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز