title
کد خبر: 245720
00
دارویی که دندان‌های آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند

دانشمندان ژاپنی موفق به کشف روشی درمانی با دارو شدند که به رشد دوباره دندان‌های آسیب دیده به طور طبیعی منجر خواهد شد

به گزارش بهداشت نیوز دانشمندان ژاپنی موفق به کشف روشی درمانی با دارو شدند که به رشد دوباره دندان‌های آسیب دیده به طور طبیعی منجر خواهد شد. این آزمایش ها قرار است تا ماه ژوئیه ۲۰۲۴ وارد مرحله بالینی روی انسان شود. این پروژه تحقیقاتی که می تواند تا سال ۲۰۳۰ میلادی به طور کامل محقق شود، سال‌هاست که محققان ژاپنی به سرپرستی پرفسور کاتسو تاکاهاشی را در دانشگاه کیوتو به خود مشغول کرده است و اولین آزمایش های انسانی آن برای ژوئیه ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده است. ماجرا از این قرار است که همه انسان‌ها به طور معمول ۳۲ دندان دارند.

دندان‌های ما در طول زندگی‌مان دوبار رشد می‌کنند، یک بار دندان‌های شیری و پس از آن دندان‌هایی که بین ۶ تا ۱۲ سالگی رشد می‌کنند. اما یک درصد از جمعیت جهان از یک بیماری مادرزادی به نام «آژنزی دندانی» رنج می‌برند که باعث رشد نکردن یک یا چند دندان می‌شود. این بیماری نه تنها غذا خوردن، بلکه روند تکلم و بلع بیمار را هم  دچار مشکل می‌کند. دانشمندان ژاپنی برای این بیماری به دنبال یک درمان پیشرو بودند که با توسعه آن به رشد دندان‌های آسیب‌دیده انسان‌های سالم هم رسیدند. تا کنون تمام آزمایش ها روی موش‌های مبتلا به این بیماری دندانی انجام شده است. در این مطالعات، محققان موفق به کشف ژنی شدند که پروتئینی را که در رشد کردن یا رشد نکردن دندان نقش دارد، رمزگذاری می‌کند. محققان دریافتند موش‌هایی که بدون ژن خاصی هستند، تعداد دندان‌هایشان افزایش یافته است. پروتئینی به نام (USAG-۱) که توسط این ژن سنتز شده است، رشد دندان‌ها را محدود

می کند. هنگامی که همه چیز طبیعی باشد، روند رشد پس از جایگزینی دایمی دندان متوقف می‌شود، بر این اساس دانشمندان با تمرکز روی این پروتئین آنتی بادی را تولید کردند که می‌تواند به طور موقت از عملکرد این پروتئین جلوگیری کند و به دندان‌های جدید اجازه رشد دوباره بدهد.

منبع: روزنامه خراسان


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز