title
کد خبر: 242918
00
هوش مصنوعی چطور سرطان سینه را شناسایی می‌کند؟

هوش مصنوعی (AI) همچنان در حال گسترش است و این فناوری راه‌گشا اکنون به عنوان ابزاری برای شناسایی سرطان پستان به کار می‌رود.

به گزارش بهداشت نیوز بسیاری از مراکز تصویربرداری اکنون از نوعی از هوش مصنوعی به نام شناسایی با کمک کامپیوتر یا CAD برای کمک به کاهش شمار موارد سرطان پستانی که ماموگرافی سنتی نمی‌تواند تشخیص دهد، استفاده می‌کند.

یک بررسی بزرگ تخمین می‌زند که  در غربالگری بوسیله ماموگرافی از هر هشت مورد سرطان پستان یک مورد شناسایی نمی‌شود.

مزیت عمده هوش مصنوعی این است که  سرعت خواندن ماموگرام‌ها را بالا می‌برد، بنابراین متخصص رادیولوژی می‌تواندن در طول یک دوره معین زمانی ماموگرام‌های بیشتری را با دقت ببیند.

بیمار در CAD ابتدا یک ماموگرافی معمول – تصویربرداری با اشعه ایکس از پستان- انجام می‌دهد و بعد نتایج این تصویربرداری مورد غربالگری بیشتر با کمک کامپیوتر قرار می‌گیرد تا نواحی بالقوه مبتلا به سرطان شناسایی شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که CAD به بازبینی تصاویر، ارزیابی تراکم پستان و یافتن ماموگرام‌های پرخطر که ممکن است از چشم متخصصان رادیولوژی دور مانده باشد، کمک می‌کند. همچنین این ابزار می‌تواند به متخصص رادیولوژی بگوید که لازم است دوباره ماموگرام گرفته شود.

کارشناسان می‌گویند CAD پارادایم یا الگوی تشخیصی رایج و نیز ارزش خود ماموگرام را تغییر داده است.

دستورالعمل‌های پزشکی توصیه می‌کنند که اغلب زنان باید انجام مرتب ماموگرافی را در ۵۰ سالگی یا حتی زودتر بسته به عوامل خطرساز اضافی شروع کنند. برای اغلب زنان بهترن روش برای شناسایی زودرس سرطان پستان انجام ماموگرافی است که می‌تواند به پیامدهای بهتر و درمان آسانتر سرطان پستان منجر شود.

البته باید توجه داشت که استفاده از هوش مصنوعی یا AI کاری در حال پیشرفت است. بررسی‌ها نشان می‌دهند که استفاده از AI در غربالگری سرطان پستان می‌تواند با نتایج مثبت کاذب هم همراه باشد.

به گفته کارشناسان، یادگیری ماشینی در اجرای وظایقی که برای آنها آموزش دیده است، بسیار خوب عمل می‌کند، اما ماشین‌ها هنگامی که چیزی می‌بینند که تجربه‌ای درباره آن ندارند، در شناسایی آن چندان خوب عمل نمی‌کنند.

تا به حال، بررسی‌ها نشانداده‌اند که فناوری AI هنگامی که در کنار انسان‌ها به کار می‌رود، بهترین عملکرد را دارد. یک بررسی اخیر نشان داد که انسان‌ها و هوش مصنوعی در همراهی با هم توانایی شناسایی ۲/۶ درصد بیشتر از سرطان‌ها پستان دارند و موارد مثبت کاذب هم کمتر است.

کارشناسان می‌گویند AI در آینده ممکن است نه فقط برای شناسایی سرطان پستان و سایر سرطان‌ها، بلکه برای ارزیابی خطر سرطان‌ها و پیشگیری از آنها هم به کار روند.

منبع: ایسنا


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز