کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به آثار زیانآور نوشابههای انرژیزا بر سلامت میانسالان، گفت: مصرف مکرر این نوشیدنیها به دلیل وجود قند بالا و تبدیل قند به چربی در بدن، موجب اضافه وزن و چاقی در این افراد میشود.
به گزارش بهداشت نیوز، معصومه تقیزاده اظهار کرد: تقویت حافظه و تمرکز، جلوگیری از خستگی و افزایش بهرهوری را میتوان از آثار مصرف نوشابههای انرژیزا به حساب آورد.
وی افزود: معمولا محققان، تقویت عملکرد مغز را ناشی از وجود کافئین و قند در این نوشابهها میدانند. نکته مهم این است که این نوشیدنی هم مانند سایر نوشابهها باید کم و متعادل مصرف شود و بهتر است نوشیدنیهای سالم مانند شربتهای خانگی، دوغ و آبمیوههای تازه به جای آن مصرف شود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در خصوص آثار زیانآور نوشابههای انرژیزا بر سلامت کودکان و نوجوانان گفت: مصرف بیش از حد نوشابههای انرژیزا به دلیل وجود کافئین و تاثیر آن بر افزایش ضربان قلب میتواند منجر به پیامدهای نامطلوبی مانند فشارخون بالا و اختلال در نظم طبیعی ضربان قلب شود که علت اصلی آن، وجود کافئین است.
تقیزاده گفت: مقادیر زیاد کافئین موجود در نوشابههای انرژیزا موجب کاهش جذب کلسیم میشود و به مرور منجر به تحلیل استخوانها و کوتاه قدی خواهد شد.
وی عنوان کرد: pH پایین و قند بالایی که این نوشیدنیها دارند نیز موجب فرسایش مینای دندان و در نهایت پوسیدگی دندان میشود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کافئین موجود در این نوشیدنیها اثر ادرارآور دارد و مصرف بیش از حد آن دفع مایعات بدن را افزایش دهد. مصرف قندهای موجود در این نوشیدنیها نیز موجب پر شدن معده کودکان و نوجوانان میشود و اشتهای آنها را برای مصرف غذاهای دیگر سرکوب میکند.
تقیزاده عنوان کرد: با توجه به اینکه نوشیدنیهای انرژیزا دارای مقادیر بالای شیرینکنندههایی مانند شربت ذرت هستند که فروکتوز بالایی دارند، مصرف بیش از حد این نوشیدنیها موجب افزایش وزن و چاقی میشود. کافئین موجود در این نوشیدنیها نیز موجب کاهش حساسیت به انسولین در بدن میشود و هر چه کافئین بیشتر باشد حساسیت به انسولین کاهش مییابد.
وی بیان کرد: نوشابههای انرژیزا علاوه بر کافئین، حاوی محرکهای اضافی مانند گوارانا و عصارههای گیاهی به میزان بسیار بیشتر از مقدار توصیه شده هستند. کافئین زیاد میتواند بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر بگذارد و موجب اضطراب و بیخوابی به خصوص در کودکان و نوجوانان شود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به آثار زیانآور نوشابههای انرژیزا بر سلامت میانسالان، گفت: مصرف مکرر این نوشیدنیها به دلیل وجود قند بالا و تبدیل قند به چربی در بدن، موجب اضافه وزن و چاقی در این افراد میشود.
وی افزود: حس نشاطی که مصرف این قند و کافئین در فرد ایجاد میکند موجب احساس نیاز دوباره به مصرف این نوع نوشیدنی میشود و وابستگی ایجاد میکند.
تقیزاده عنوان کرد: مصرف مکرر این نوشیدنیها به دلیل وجود قند بالا، مقاومت به انسولین و خطر ابتلا به دیابت را نیز در افراد افزایش میدهد.
منبع: ایسنا
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.