title
کد خبر: 236538
00
آپنه خواب مغز نوجوانان را ملتهب و یادگیری آنان را مختل می‌کند

بر اساس مطالعه ‌ای که روی نوجوانان انجام شده ، مشخص کرد که وقفه‌ های تنفسی در طول خواب ممکن است باعث شود بخش‌هایی از مغز نوجوانان که برای یادگیری و حافظه حیاتی هستند، نازک یا ملتهب شوند.

به گزارش بهداشت نیوز، حدود نیمی از کودکانی که چاق توصیف شده ‌اند، ممکن است به آپنه انسدادی خواب مبتلا شوند؛ وضعیتی که راه هوایی را به طور متناوب در طول خواب می ‌بندد و میزان اکسیژن ورودی به خون را برای دوره‌های کوتاهی کاهش می ‌دهد.

در نتیجه هیپوکسی که در آن بدن و مغز از اکسیژن محروم هستند، می تواند باعث اختلال در خواب، یادگیری، توجه و مشکلات حافظه و مشکلات رفتاری مانند بیش فعالی شود.

رانان آرنز (Raanan Arens) پزشک تنفس و خواب در بیمارستان کودکان در نیویورک و پژوهشگر این مطالعات می ‌خواست دریابد که آیا آپنه خواب مغز نوجوانان را تغییر می ‌دهد یا خیر؟ آرنس به همراه تیمی از محققان، نزدیک به ۱۳۰ نوجوان دارای اضافه وزن یا چاق را مورد بررسی قرار داد و خواب آنها را در طول شب کنترل کرد. تقریباً نیمی از آنها به تازگی مبتلا به آپنه خواب تشخیص داده شده بودند و هیچ یک قبلاً برای این وضعیت درمان نشده بودند.

هر یک از شرکت کنندگان در مطالعه تحت اسکن ام آر آی قرار گرفتند تا ساختار قشر و هیپوکامپ، دو ناحیه از مغز که مسئول تفکر سطح بالاتر مانند تصمیم گیری، یادگیری و حافظه هستند، بررسی شود.

نتایج این مطالعه نشان داد که در مغز نوجوانان مبتلا به آپنه خواب، قشر مغز در ناحیه جداری فوقانی سمت راست در مقایسه با گروه کنترل به طور قابل توجهی نازک‌تر بود. هر چه علائم آپنه خواب شدیدتر باشد، این ناحیه از مغز نازک تر ظاهر می شود.

ناحیه جداری فوقانی سمت راست در قسمت پایینی پشت مغز قرار دارد و برای پردازش خاطرات و اطلاعات حسی مهم است. محققان می گویند که نازک شدن این ناحیه احتمالاً بر رشد شناختی نوجوانان تأثیر می گذارد.

همچنین حجم هیپوکامپ در نوجوانان مبتلا به آپنه خواب بیشتر از گروه کنترل بود و این تفاوت با شدت آپنه خواب افزایش یافت. محققان معتقدند که این موضوع احتمالاً ناشی از تورم و التهاب در مغز است. آسیب به این ناحیه از مغز در نوجوانان مبتلا به اختلال کم توجهی و بیش فعالی (ADHD) نیز دیده شده و ممکن است با اختلال طیف اوتیسم مرتبط باشد.

محققان می نویسند که درمان زودتر آپنه خواب در کودکان می تواند سلامت مغز را حفظ کرده و خطر ابتلا به اختلالات شناختی را کاهش دهد.

به گفته پژوهشگران، یکی از علائم شناخته شده برای آپنه خواب، خروپف است، در حالی که حدود ۲۰  درصد از کودکان خروپف می کنند، تنها ۱ تا ۶ درصد از کودکان نوجوان دچار آپنه خواب یا سایر اختلالات تنفسی مرتبط با خواب هستند. سایر علائم هشدار دهنده آپنه خواب که می توانند در طول خواب تشخیص داده شوند عبارتند از: نفس نفس زدن یا خرخر کردن، عرق کردن یا بی قراری، خوابیدن در موقعیت های غیرعادی، یا تنفس از طریق دهان به جای بینی. کودکان مبتلا به آپنه خواب ممکن است در طول روز احساس خستگی، سردرد، کاهش اشتها یا انسداد بینی کنند.

آپنه خواب همچنین می‌ تواند بر کودکان مبتلا به آلرژی یا تب یونجه، آرواره‌های کوچک یا صورت‌های صاف یا کودکان مبتلا به بیماری‌هایی مانند سندرم داون تأثیر بگذارد. درمان‌ های آپنه خواب می ‌تواند شامل کاهش وزن برای کودکان دارای اضافه وزن یا چاق، درمان آلرژی یا استفاده از دستگاه فشار مثبت مداوم راه‌های هوایی (CPAP) باشد که راه‌های هوایی را در شب باز نگه می ‌دارد.

شرح کامل این مطالعه در مجله تخصصی Sleep منتشر شده است.

منبع: سینا پرس


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز