title
کد خبر: 224058
00
آیا ایران اینترنشنال یک رسانه مستقل است؟

رسانه ایران اینترنشنال که با هزینه‌های بالا، بدون هرگونه آگهی به پوشش و تحلیل اخبار مربوط به ایران می‌پردازد، ادعا دارد که یک رسانه مستقل است؛ اما آیا این موضوع صحت دارد؟

ایران اینترنشنال: مستقل هستیم

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از ایرنا، این شبکه در «راهنمای معیارهای حرفه‌ای» خود نوشته: «ما متعهدیم که در کارمان مستقل، بی‌طرف و صادق باشیم و با بالاترین معیارهای دقت و اعتماد کار کنیم.»

این رسانه بی‌طرفی را یکی از معیارهای بنیادی خود اعلام کرده و نوشته است: «خبرنگاریِ بی‌طرف مبتنی بر واقعیات و اطلاعات مستند، و پرهیز ازِ پیش‌داوری‌های شخصی و سیاسی است. در واقع همین بی‌طرفی است که خبرنگاری را از کار تبلیغاتی متمایز می‌کند. به زبانی بسیار ساده، بی‌طرفی یعنی جانب‌داری نکردن و ارائه‌ طیفی از دیدگاه‌های مختلف.»

به تازگی هم خبرنگار این شبکه مدعی شد ایران اینترنشنال نظری درباره برجام ندارد و فقط باید مستقلا اخبار را برساند. وی مدعی شد: تابع نظارت حرفه‌ای هستیم و منافعی نداریم که خبری سانسور شود.

در این گزارش، به برررسی ادعای «مستقل بودن شبکه ایران اینترنشنال» می‌پردازیم.

به نظر می‌رسد میزان استقلال یک رسانه را براساس سه عامل می‌توان سنجید: «جهت‌گیری محتوایی رسانه»، «منابع مالی رسانه» و «ساختار مدیریت رسانه» که دو مورد اخیر، به نوعی به هم مرتبطند.
البته شاید کمتر بتوان رسانه‌ای را در دنیا پیدا کرد که از هر نظر مستقل باشد اما به صورت نسبی می‌توان این شاخص‌ها را درباره رسانه‌ها سنجید و درباره استقلال آنها قضاوت کرد. در این میان، شفافیت اطلاعات مربوط به یک رسانه نیز از مواردی است که می‌تواند در شناخت میزان استقلال آن کمک کند.

آیا جهت‌گیری شبکه ایران اینترنشنال بی‌طرفانه است؟

شاید کمتر بتوان رسانه‌ای را یافت که واقعا بی‌طرف باشد اما پرداخت متوازن به رویدادها و اخبار، از مواردی است که می‌تواند نشان‌دهنده بی‌طرفی باشد؛ اما این رسانه در این زمینه چه عملکردی داشته است؟

جدا از سوگیری درباره اعدام افراد توسط حکومت‌ها، مقایسه پوشش خبری ایران اینترنشنال درباره اعدام ۸۱ نفر در عربستان و احتمال اعدام دو نفر در ایران، قابل بررسی است.

اسفندماه ۱۴۰۰، اخباری از گردن زدن ۸۱ نفر در عربستان منتشر شد که بخشی از آنها مخالفان سیاسی عقیدتی حکومت عربستان سعودی بودند؛ اقدامی که حتی سایت بی بی سی فارسی به انتقاد از آن پرداخت و اعدام گروهی و اجرای حکم هر ۸۱ نفر در یک روز را نه تنها ابزار اعمال قدرت و سرکوب، بلکه یک نمایش تبلیغاتی با هدف ارسال پیام توصیف کرد.

اما کل محتوای منتشره در ایران اینترنشنال درباره این رویداد خشن و ترسناک، این سه خط بود:

عربستان سعودی از اعدام ۸۱ نفر به اتهام جرائم تروریستی خبر داد
وزارت کشور عربستان سعودی روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد ۸۱ مرد، از جمله هفت شهروند یمن و یک شهروند سوریه، با جرائم مرتبط با تروریسم و همچنین سایر جرائم، از جمله قتل، در این کشور اعدام شدند.

 

آیا ایران اینترنشنال یک رسانه مستقل است؟

 

بررسی کانال تلگرامی این شبکه نیز نشان می‌دهد درباره گردن زدن این ۸۱ نفر، فقط یک پست تلگرامی منتشر شده که در آن هم، جرم همه آنها تروریستی اعلام شده، حال آنکه به گزارش شبکه المیادین، ۴۱ نفر از اعدام شدگان، از معترضان شیعه عربستانی و اهالی مناطق الاحساء و قطیف در شرق عربستان بودند.

اینترنشنال، البته درباره موضوع احتمال اعدام «زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار»، دو متهم ایرانی، (جدا از قضاوت درباره حکم صادره برای آنها) شیوه دیگری داشته است.

آیا ایران اینترنشنال یک رسانه مستقل است؟  آیا ایران اینترنشنال یک رسانه مستقل است؟  آیا ایران اینترنشنال یک رسانه مستقل است؟


این شبکه طی چند روز، بیش از ۱۰ پست در کانال تلگرامی و چند خبر در سایت خود درباره این موضوع داشته است. (از جمله ۱ ۲ ۳)
در واقع توازن نداشتن در پوشش اخبار و سانسور ظریف اخبار منفی مربوط به عربستان سعودی، ظن به عدم استقلال و بی‌طرفی شبکه ایران اینترنشنال را تقویت می‌کند.

این دو رویداد، تنها یک نمونه از فقدان توازن و بی‌طرفی این شبکه در انتشار اخبار و گزارش‌هایش است و بررسی کامل‌تر، موارد متعدد دیگری را نیز آشکار خواهد کرد.

آیا ساختار و منابع مالی ایران اینترنشنال مستقل است؟

عادل العبدالکریم مدیر شرکت تولید تلویزیونی OR است که علاوه بر فیلم درباره ملک عبدالعزیز، موسس حکومت سعودی، فیلم‌های متعدد از جمله درباره ایران ساخته و در اختیار بی‎‌بی‌سی، ایران اینترنشنال و.. می‌گذاردساختار حقوقی یک رسانه و منابع مالی آن، شاید نقش بیشتری در استقلال آن داشته باشد.

در سایت این شبکه آمده: «ایران اینترنشنال از Volant Media Limited و تمام شرکت‌ها و سرویس‌های زیرمجموعه آن تشکیل شده است.» اما توضیح دیگری درباره این شرکت در سایت این رسانه داده نشده است.

طبق اطلاعات ثبت شده از این شرکت در پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی شرکت‌­های بریتانیایی، «عادل عبدالکریم» از ۱۷ نوامبر ۲۰۱۶ (۲۷ آبان ۱۳۹۵) مدیریت آن را برعهده گرفته است.
تاریخ تولد عبدالکریم در این سامانه آگوست ۱۹۶۴ (مرداد ۱۳۴۳) و آدرس او هم در لندن اعلام شده است. در همین صفحه حوزه فعالیت این شرکت «ساخت برنامه تلویزیونی و فعالیت رسانه‌­ای» بیاان شده است و اطلاعات دیگری در این باره وجود ندارد.

 

آیا ایران اینترنشنال یک رسانه مستقل است؟

صفحه اطلاعات شرکت ولانت مدیا

 

آیا ایران اینترنشنال یک رسانه مستقل است؟

درج نام عادل عبدالکریم به عنوان مدیر شرکت ولانت مدیا

 

اما برای بررسی این که این شرکت و این شخص با چه کسانی ارتباط دارند، باید به منابع دیگری مراجعه کرد.

جست‌وجوی نام عادل عبدالکریم، ما را به دو فیلم در سایت سینمایی IMDB هم می‌رساند که او تهیه‌کننده آنها بوده است: «مسیر خون» و «عربستان سعودی: جنگ برسر مواد مخدر». همچنین در جست‌وجوها، با مصاحبه عادل العبدالکریم با شبکه العربیه درباره تولید فیلم «ملک عبدالعزیز و قدرت‌های بزرگ» روبرو شدیم که مدیر شرکت تولید تلویزیونی OR بوده و به نظر همان مدیر شرکت ولنت است.

 

آیا ایران اینترنشنال یک رسانه مستقل است؟

 

شرکت OR علاوه بر فیلم درباره ملک عبدالعزیز، موسس حکومت سعودی، فیلم‌های متعدد تاریخی و مستند و.. از جمله درباره موضوع‌های ایران ساخته و برای پخش در اختیار بی‎‌بی‌سی، الجزیره، ایران اینترنشنال و.. می‌گذارد.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
1401/07/05 - 00:382 3
یک سوزن به خودتون بزنید بعد یک جوالدوز به دیگران
الم
1401/07/05 - 00:501 2
ایا این رسانه ای که اینها را نوشته مستقل است
محمد
1401/07/05 - 14:581 0
........وووو
ان موقع از ایران انترنشنال انتقادکنید
اینستاگرام بهداشت نیوز