جراح و متخصص چشم در دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بیرون زدگی چشم یا پروپتوزیس زمانی به وجود میآید که یک یا هر دو چشم به علت برخی از انواع ضایعات و اختلالات چشمی از قبیل تورم عضلات چربی و بافتهای پشت چشم از درون کاسه چشم بیرون بیاید.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر حسین جوکار افزود: در این شرایط بخش زیادی از قرنیه در معرض هوا قرار میگیرد و به این ترتیب حفظ رطوبت چشم به یک اقدام دشوار تبدیل خواهد شد. در برخی موارد شدید بیرون زدگی چشم میتواند فشار بسیار زیادی را بر عصب بینایی وارد کند و باعث از دست دادن بینایی شود.
وی با اشاره به عوامل مهم در بروز بیرون زدگی چشم بیان کرد: بیرون زدگی چشم با بیماریها و اختلالات متعددی از قبیل پرکاری تیروئید، آب سیاه، سرطان خون و مواردی از این قبیل ارتباط دارد. گریوز چشمی یکی از دلایل بسیار شایع بیرون زدگی چشم است. به این اختلال افتالموپاتی نیز گفته میشود که یک بیماری خود ایمنی است و زمانی به وجود میآید که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلولهای سالم حمله میکند و باعث ترشح آنتی بادیها خواهد شد که به عضلات چشم منتقل میشود و باعث التهاب آن می شوند.
این متخصص چشم ادامه داد: حالت بیرون زده چشم، خشکی بیش از حد چشم، سفیدی قابلمشاهده بین قسمت فوقانی عنبیه و پلک، درد و قرمزی چشم برخی از علائم و نشانههای بیرون زدگی چشم می باشند.
دکتر جوکار با بیان اینکه مشخص کردن علل اصلی بیرون زدگی چشم میتواند مسیر درمان را تعیین نماید، اضافه کرد: با این حال در همه موارد، بیرون زدگی چشم باعث میشود که بخش بزرگی از آن در معرض هوا قرار بگیرد و سطح چشم خشک شود. در این شرایط برای جبران خشکی چشم استفاده از قطره و اشک مصنوعی میتواند به حفظ رطوبت آن کمک کند. همیشه قبل از استفاده از این محصولات بروشور آنها را مطالعه کنید.متخصص چشم با شما در خصوص مناسب بودن این محصولات صحبت خواهد کرد. در صورتی که علائم و نشانههای شما همچنان باقی بماند باید دوباره به متخصص چشم مراجعه کنید.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.