title
کد خبر: 218060
00
هوای آلوده چه بلایی سر قلبتان می آورد؟

یک متخصص قلب و عروق درباره پدیده گرد و غبار در بیشتر شهرهای کشور هشدار داد: زنان حامله و افرادی که آسم دارند و بیماران قلبی و کسانی که نارسایی قلبی دارند و تنگی عروق دارند و کسانی که در خطر سکته قلبی هستند این شرایط برای آنها مضر است. این پدیده چیزی است که ما از این به بعد با آن روبرو خواهیم شد.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر منوچهر قارونی در پاسخ به این سوال که استمرار هوای آلوده ای که در بسیاری از شهرهای کشور از جمله در پایتخت با آن روبرو هستیم چه مشکلاتی برای بدن انسان ایجاد می کند؟ اظهار داشت: مشکلاتی بسیار زیاد ایجاد می کند. این گرد و غبار عاملی اساسی است که تسویه اکسیژن را در ریه مختل می کند و در بیماران قلبی که به طور معمول رهایشان تنگ است و خون به آنها نمی رسد و اکسیژن به قلب نمی رسد این گرد و خاک موجب فشار به قلب می شود و تنگی نفس شدید و نارسایی قلبی ایجاد می کند و امکان سکته قلبی در محیطی کثیف و پر گرد و غبار رخ می دهد.

در نتیجه باید تا جاییکه می شود از ماسک استفاده کرد. معمولا ماسک ها در زمستان برای حفاظت در برابر گاز های آلاینده تاثیری ندارد ولی ماسک به ویژه ماسک های مرطوب تا حدودی جلوی گرد و غبار را می گیرند و تا حدودی کنترل کننده است و برای بیمار مشکلی ایجاد نمی شود. زنان حامله و افرادی که آسم دارند و بیماران قلبی و کسانی که نارسایی قلبی دارند و تنگی عروق دارند و کسانی که در خطر سکته قلبی هستند این شرایط برای آنها مضر است. این پدیده چیزی است که ما از این به بعد با آن روبرو خواهیم شد.

وی در خصوص اینکه آیا قرار گرفتن افراد سالم در معرض این آب و هوا می تواند احتمال برو بیماری را در آنها بیشتر کند؟ اظهار داشت: به مرور و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بله دچار مشکلاتی نظیر عصبانیت و سرگیجه و دوبینی خواهند شد و احساس تلوتلو خوردن می کنند و این نشان می دهد اکسیژن خون آنها پایین افتاده است. این وضعیت بسیار خطرناک است و موجب آریتمی و تپش قلب می شود و خدای ناکرده می تواند مرگ ناگهانی را به دنبال داشته باشد.

دکتر قارونی در خصوص اینکه اخیرا مواردی از افزایش بستری در چنین بیمارانی داشتید؟ گفت: طبیعی است که تعداد مریض ها و مراجعه کنندگان به بیمارستان ها افزایش چشمگیری پیدا می کند.

وی در مورد راهکارهای درمان خانگی در خصوص بیماران تصریح کرد: ما دو مشکل داریم از یک طرف کرونا وجود دارد و می گوییم پنجره ها را باز کنید تا هوا بیاید و از طرفی ریزگرد داریم و می گوییم پنجره ها را ببندید. در نتیجه خودمان باید تصمیم بگیریم که چه باید کرد؟ اگر کرونا کمتر می شود باید پنجره ها را بست و توری بست و از دستگاه های تسویه هوا که کارایی آنها توجه مراجع ذیصلاح تایید شده استفاده کرد. شاید بودن چنین دستگاهی در خانه ای که بیمار قلبی دارد بد نباشد. کولر آبی هم در فضای گرد و غبار تا حدودی بد نیست.

منبع: شفقنا زندگی


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز