سیروز کبدی یکی از مراحل پایانی بیماری مزمن کبدی به شمار میرود که شامل بروز زخمهای شدید کبدی و تضعیف شدن عملکرد این عضو حیاتی بدن میباشد.
به گزارش بهداشت نیوز، هنگامی که سیروز کبدی اتفاق میافتد، بافت سالم کبد با بافت زخم شده که اصطلاحاً به آن اسکار گفته میشود، جایگزین میشود. و این روند به طور دائم ادامه پیدا میکند. این بافت زخم شده اسکار از عملکرد صحیح کبد جلوگیری میکند.
علائم بیماری سیروز کبد چیست؟
علائم این بیماری مزمن به شدت بیماری و مرحلهای که در آن قرار دارید وابسته است. به طوری که برخی از بیماران که در مراحل اولیه بیماری قرار دارند، ممکن است هیچ نشانه یا علائم خاصی را تجربه نکنند. شایع ترین علائم اولیه بیماری سیروز کبدی عبارتند از:
کاهش اشتها، احساس ضعف و خستگی شدید، خونریزی بینی، حالت تهوع و استفراغ، تب و کاهش وزن ناگهانی.
با پیشرفت بیماری و بدتر شدن وضعیت کبد، عوارض شدیدتر خواهند شد. علائم این مرحله از بیماری عبارتند از:
کبودی بدن و خونریزی آسان که به راحتی بند نمیآید، زرد شدن پوست و چشم، خارش پوست، تورم در قسمتهایی از پا مانند مچ و ساق، تجمع مایعات در شکم، ادرار به رنگ قهوهای یا نارنجی، رنگ روشن مدفوع، کاهش عملکرد ذهنی و بروز مشکلاتی در تمرکز و حافظه، وجود خون در مدفوع، تغییر شکل عروق خونی و به اصطلاح عنکبوتی شدن آنها، از دست دادن میل جنسی، بزرگتر شدن سینهها و کوچک شدن بیضهها در مردان و یائسگی زودرس در زنان.
توجه داشته باشید که با مشاهده این علائم و عوارض در هر مرحلهای، باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد و تحت درمان قرار گرفت تا بتوان این بیماری را کنترل کرد و خطر مرگ و میر را کاهش داد.
روشهای درمان سیروز کبد
درمان سیروز کبدی بر اساس شدت بیماری، علت ایجاد آن، سرعت پیشرفت این اختلال مزمن و سطح سلامت فرد بیمار تعیین میشود. اما تغییر سبک زندگی و ایجاد یک رژیم غذایی سالم توصیهای میباشد که برای همه بیماران یکسان است. بنابراین توصیههایی نظیر متوقف کردن مصرف مشروبات الکلی و ترک سریع مصرف سیگار و سایر دخانیات و بهره گیری از یک رژیم غذایی سالم که توسط متخصصین تنظیم شده باشد برای همه بیماران مبتلا به سیروز بسیار مهم است.
به طور کلی هیچ درمان قطعی برای سیروز وجود ندارد. اما با انجام برخی کارهای پزشکی میتوان پیشرفت بیماری را کند کرد و در صورت امکان متوقف کرد. همچنین عوارض و علائم ناخوشایند را کاهش داد و از بروز موارد خطرناکتر مانند مرگ در اثر سیروز کبدی جلوگیری کرد.
در مسیر درمان و کنترل بیماری سیروز کبدی، ممکن است مصرف برخی داروها منع شود و داروهای دیگر جایگزین شود. همچنین برای کمک به بدن در راستای تصفیه خون و دفع سموم، از دستگاه دیالیز استفاده میشود. پیوند کبد نیز از آخرین گزینهها به حساب میآید و زمانی که همه روشهای درمانی با شکست مواجه شود از پیوند کبد استفاده میکنند.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.