بارها در مورد این که عسل چقدر برای سلامتی مفید است صحبت کرده ایم و همچنین چند راه حل ارائه داده ایم که به ما امکان می دهد از خواص آن حتی در زمینه زیبایی و مراقبت از پوست استفاده کنیم.
به گزارش سرویس ترجمه بهداشت نیوز، دانشمندان سعی میکنند ثابت کنند که عسل بهترین آنتیبیوتیک طبیعی است.
در این مطالعه، آنها نشان میدهند که عسل میتواند مکمل خوبی برای برخی از آنتیبیوتیکهای معمولی باشد هنگامی که در درمان عفونتها استفاده می شوند.
چرا ادعا می شود که عسل بهترین آنتی بیوتیک طبیعی است؟
به نظر می رسد که این ماده غذایی حاوی باکتری های اسید لاکتیک متعدد (LAB) است. اینها بسته به نوع باکتری که باید با آن مبارزه کنند مسئول عمل ضد میکروبی مورد نیاز هستند.
برای نشان دادن این موضوع، محققان ۴۲ پاتوژن زخم را از ۲۲ بیمار در آزمایشگاه با عسل درمان کردند. در نتیجه دریافتند که اثرات عسل می تواند با اثرات تولید شده توسط آنتی بیوتیک های معمولی قابل مقایسه باشد.
این تحقیق با استفاده از عسل به عنوان درمانی برای التیام زخم بدن اسبهایی که بهبود نیافته بودند نیز استفاده شد. نتایج به دست آمده مثبت بود.
با این حال، برای دستیابی به این اثرات و فواید، عسل باید تازه و کاملاً خالص باشد عسلی که در سوپرمارکتها عرضه میشود، حاوی باکتریهای اسید لاکتیک زنده نیست. بنابراین، بسیاری از این مزایای گفته شده در آن وجود ندارد.
محققان معتقدند که این یافته می تواند در دنیای پزشکی بسیار مهم باشد و ممکن است در آینده یک درمان جایگزین برای آنتیبیوتیکهای معمولی باشد.
عسل چه خواص دیگری دارد؟
عسل علاوه بر باکتریهای اسید لاکتیک (LAB)، غذایی مملو از پروبیوتیکها و آنتیاکسیدانها است که برای بدن بسیار مفید هستند، زیرا می توانند به تنظیم ترانزیت روده و دفع سموم کمک کنند.
همچنین سرشار از ویتامین A، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B5 و ویتامین C و حاوی مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن، مس، ید و روی است.
با در نظر گرفتن فواید عسل از آن به عنوان آنتی بیوتیک برای موارد زیر استفاده شده است:
به لطف خواص ضد باکتریایی با ارگانیسم های مضری مانند سالمونلا و ای کولای مبارزه می کند.
همچنین به دلیل داشتن پروبیوتیک به هضم بهتر غذا کمک کرده و سیستم ایمنی را تقویت می کند . همچنین میتواند به کاهش برخی از عفونتهای دستگاه تنفسی و همچنین سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند همچنین می تواند ترشح بزاق را افزایش دهد، که به نوبه خود به مرطوب شدن مجاری تنفسی کمک می کند. از زمان های قدیم از عسل برای درمان زخم ها، جلوگیری از عفونت و روند بهبودی آن استفاده می شده است.
عسل می تواند به ما در مرطوب کردن، تغذیه و مراقبت از پوست نیز کمک کند و در صورت بروز ناراحتی هایی مانند خارش و قرمزی می تواند تسکین دهنده باشد.
سایر حقایق مهم در مورد عسل :
مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی شود، زیرا در مدت زمان کوتاهی می تواند مقدار زیادی قند تولید کند، به همین دلیل مصرف آن در حد اعتدال توصیه می شود. نباید به نوزادان داده شود، زیرا روده آنها هنوز قادر به پردازش آن نیست. افرادی که به گرده گل حساسیت دارند نیز ممکن است به عسل حساسیت پیدا کنند.
۱۰۰ میلی لیتر عسل دارای ۳۲۵ کالری است به همین دلیل مصرف آن به ویژه در صبح توصیه می شود. همچنین می توانیم آن را قبل از هر نوع فعالیت بدنی مصرف کنیم.
نحوه استفاده از عسل برای اهداف درمانی:
در موارد زخم یا سوختگی می توان آن را مستقیماً روی ناحیه آسیب دیده استفاده کرد و ترجیحاً آن را پانسمان کرد این می تواند به تسریع بهبودی کمک کند. پانسمان باید حداقل ۳ بار در روز تعویض شود. مادران شیرده می توانند برای پیشگیری و تسکین ناراحتی ناشی از عفونت، کمی عسل به نوک سینه ها ی خود بمالند. مهم است که بعد آن ناحیه را به خوبی تمیز کنند تا از خوردن عسل توسط نوزاد جلوگیری شود ، در غیر این صورت ممکن است مسموم شود. در این مورد بسیار با احتیاط عمل کنید. در موارد تحریک پوست می توان از آن به عنوان پایه ای برای ماساژ استفاده کرد. این به شما کمک می کند تا آن ناحیه را مرطوب کنید.
برای ضدعفونی داخلی بدن، یک یا دو قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب گرم با آب لیمو مخلوط کنید. به لطف خواص گوارشی آن، می توانید فلور روده را متعادل کنید. اگر به دنبال جلوگیری از سوزش سر دل هستید، می توانید یک قاشق غذاخوری عسل، دو قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک لیوان آب را مخلوط کرده ومیل کنید. توصیه می شود در این درمان زیاده روی نکنید. مصرف بیش از حد سرکه سیب می تواند باعث مشکلات خاصی مانند آکنه یا یبوست شود وحتی می تواند با داروها تداخل داشته باشد. بنابراین، توصیه می شود قبل ازمصرف با پزشک خود مشورت کنید.
برای مبارزه با عفونت های تنفسی، مشکلات گلو، آنفولانزا یا سرماخوردگی، بهترین کار این است که عسل را با آب لیمو یا پرتقال مخلوط کنید و شب ها، دو یا سه ساعت قبل از خواب مصرف کنید.
۱۴ آوریل ۲۰۲۲
Steptohealth
گلنوش محبعلی
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.