title
کد خبر: 212258
00
اختصاصی| باید و نبایدهای حجامت در ماه مبارک رمضان

یک متخصص طب ایرانی از داشنگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان می توانیم برخی افعال حجامت را برای برخی افراد انجام دهیم، بیان کرد: در این ایام به طور ویژه تر باید حجامت انجام شود و تدابیر ماه مبارک رمضان باید حتما لحاظ شود.

دکتر نعمتالله مسعودی در گفتگو با خبرنگار بهداشت نیوز با اشاره به اینکه حجامت یک نوع دارو محسوب می شود که در شرایطی خاص تجویز می شود، گفت: نمی توان گفت چون فصل بهار شده همه می توانند و باید حجامت انجام دهند.

حجامت به پاکسازی بدن کمک می کند؟

وی اضافه کرد: همچنین برای حجامتی که با خون گیری انجام می شود، تعداد تیغ، میزان تیغ، عمق تیغ و محل زدن تیغ بسیار فنی است و بیماری باید در فرد آماده شود که بتوانیم آن را از بدن دفع کنیم و بدون آماده سازی بیمار، خونگیری نابهجاست و عوارضی را در پی خواهد داشت.

این متخصص طب ایرانی با تاکید براینکه حجامت می تواند به پاکسازی بدن کمک کند، بیان کرد: اما اینکه براساس دیدگاه طبیب، کدام خلط زائد از اخلاط اربعه در کدام عضو بدن تجمع کرده و باید آن را پاکسازی کنیم مهم است. مثلا اگر اخلاط در کل بدن پخش شده باشد، حجامت به تنهایی نمی تواند اثرگذاری داشته باشد و پزشک به خونگیریهای دیگر روی میآورد.

در ماه رمضان حجامت مفید است؟

مسعودی در رابطه با حجامت در ماه رمضان گفت: در ماه مبارک رمضان می توانیم برخی افعال حجامت را برای برخی افراد انجام دهیم. چون با کم خوردن خون به سمت سردی می رود و حجامت نیز کمی بدن را سرد می کند. بنابراین در این ایام به طور ویژه تر باید حجامت انجام شود و تدابیر ماه مبارک رمضان باید حتما لحاظ شود.

وی تصریح کرد: در کل میزان نیاز به انجام حجامت در ماه مبارک رمضان نسبت به اوقات دیگر سال کاهش می باید، زیرا فرد روزهدار به دلیل گرسنگی و تشنگی ضعف دارد و بدن سردتر شده است.

حجامت برای همه افراد مبتلا به کرونا توصیه نمی شود

این پزشک طب سنتی در خصوص فواید حجامت برای پیشگیری و درمان کرونا هم اظهار کرد: حجامت می تواند برای پیشگیری و درمان کرونا مفید باشد اما فرد به فرد متفاوت است و اینکه حکم کنیم اگر همه ی مردم حجامت کنند به کرونا مبتلا نمی شوند و یا اگر فردی کرونا گرفت حتما با حجامت درمان میشود، اصلا حرف صحیح و علمی ای نیست.

مسعودی افزود: بادکش، نوعی حجامت خشک است که برای برخی افراد در فاز انحطاط و نهایی بیماری کرونا به منظور تقویت ریه از آن استفاده می کنیم که کرونا نتواند مجددا بر فرد غالب کند.

وی گفت: میزان نیاز به حجامتی که به خون گیری منجر می شود در مراحل درمانی کرونا، خیلی کم اتفاق می افتد و بیشتر بادکش آن هم برای برخی افراد استفاده می شود.

ممنوعیت های حجامت در مردان و زنان

این متخصص طب ایرانی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در زمینه ی شرایط خاص حجامت برای خانم ها عنوان داشت: انجام حجامت در خانمها شرایط خاصی دارد. مثلا در زمان پریود خونگیری قدغن است مگر شرایط خاصی که پزشک تشخیص دهد. در دوره بارداری و شیردهی نیز شرایط ویژه ای وجود دارد که بر حجامت اثرگذار است.

وی اشاره کرد: از دیگر شرایط خاص که انجام حجامت را تحت تأثیر قرار می دهد می توان به پوکی استخوان و بیماری های زمینه ای اشاره کرد که پزشک طب سنتی با توجه به شرایط خاص هر بیمار نوع خون گیری که شامل حجامت، فصد یا زالو است را تعیین می کند و انجام می دهد.

نعمت الله مسعودی گفت: در مردان اگر حداقل 24 ساعت از جماع نگذشته باشد، خون گیری و حجامت می تواند برای فرد ضررهایی داشته باشد. همچنین اگر فرد گرسنه یا شکم پر باشد و یا غذاهای ممنوعه را مصرف کرده باشد، با حجامت ممکن است عوارضی را در او ببینیم.

بهترین جایگزین حجامت چیست؟

این متخصص طب سنتی بهترین جایگزین برای کسانی که نمی توانند حجامت انجام دهند را کاهش حجم غذاست دانست و مطرح کرد: اتفاقا روزه داری چون همراه با کاهش مصرف غذاست، نتیجه اش می تواند مانند نتیجه ی حجامت در بدن باشد البته به شرطی که روزه داری هم درست باشد و پرخوری صورت نگیرد.

وی با بیان اینکه نوجوانان هم می توانند حجامت انجام دهند، گفت: چراکه حجامت از دوسالگی تا شصت سالگی می تواند انجام شود و زیر دو سال و بالای 60 می تواند ممنوعیت هایی داشته باشد که پزشک باید تشخیص دهد.

برای انجام حجامت نزد هر کسی نروید!

مسعودی تأکید کرد: توصیه می کنیم مردم برای انجام حجامت نزد هر کسی نروند و حتما تحت نظر پزشک باشند، زیرا امروزه میبینیم خیلی از افراد بدون هیچ تخصصی و صرفا با دوره دیدن بسیار ابتدایی ادعای انجام کارهای طب سنتی و حجامت دارند که اصلا این افراد را تایید نمی کنیم.

وی بیان داشت: حجامت باید توسط پزشکان دوره دیده و یا پزشکان طب سنتی انجام شود که شرایط آماده سازی برای حجامت را روی بیمار پیاده می کنند و با مشخص کردن اخلاط زائد و بیماری ای که بیماران دارند، حجامت مخصوص، حجامت عام یا حتی فصد و زالودرمانی را برایشان انجام می دهند.

این متخصص طب ایرانی به بهداشت نیوز گفت: شرایط قبل و بعد و حین حجامت مهم است و پزشکانی که حجامت انجام می دهند رعایت این اصول را به بیماران گوشزد می کنند. در ضمن انواع حجامتهای خون گیری از اعضای متفاوت در زمان های مختلف اثرات متفاوتی دارند. حتی میزان اثرگذاری حجامت در نیمه اول و دوم ماه های قمری نیز با هم متفاوت است.

 

 

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز