title
کد خبر: 210626
00
چرا اومیکرون در برخی افراد خفیف و در برخی بسیار شدید است؟

دانشمندان تفاوت های ژنتیکی مختلفی را در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ شدید به ویژه نوع اومیکرون شناسایی کردند که می تواند به توسعه درمان این بیماری کمک کند.

به گزارش بهداشت نیوز،بیماری همه گیر کرونا همچنان در سطح جهانی قربانی می گیرد و در عین حال محققان و دانشمندان به پژوهش و بررسی های خود جهت شناخت بهتر این بیماری و پیدا کردن روش های درمانی ادامه می دهند. 

در یک مطالعه بزرگ تحقیقاتی، دانشمندان ۱۶ تفاوت ژنتیکی جدید را در افراد مبتلا به کووید ۱۹ شدید به ویژه اومیکرون مشخص کرده اند که می تواند در ایجاد درمان بیماران شدید کرونا کمک کند.

نتایج این تحقیقات نشان می‌ دهد افراد مبتلا به کووید ۱۹ شدید دارای ژن ‌هایی هستند که آنها را مستعد یکی از دو مشکل ناتوانی در محدود کردن توانایی ویروس برای کپی ‌سازی از خودش، یا التهاب بیش از حد و لخته شدن خون می کند.

به گفته دانشمندان یافته های آنها می تواند به اولویت بندی درمان های احتمالی علیه این بیماری کمک کند.در ضمن این اطلاعات حتی می ‌تواند برای پیش ‌بینی اینکه کدام بیماران احتمالاً به شدت بیمار می‌ شوند، مفید باشد.
کنت بیلی (Kenneth Baillie)، مشاور پزشکی مراقبت‌ های ویژه دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند و یکی از محققان این پروژه تحقیقاتی در این رابطه گفت: این امکان وجود دارد که در آینده بتوانیم پیش ‌بینی ‌هایی درباره بیماران بر اساس ژنوم آنها در مرحله ارائه مراقبت‌ های حیاتی انجام دهیم. 

تجزیه و تحلیل ژنتیکی نزدیک به ۵۶ هزار نمونه از مردم بریتانیا در مقایسه با دی ان ای سایر گروه ‌های شرکت‌ کننده در این مطالعه، تفاوت‌ هایی را در ۲۳ ژن از جمله ۱۶ تفاوت که قبلاً شناسایی نشده بودند، بیماران مبتلا به نوع شدید کووید ۱۹ نشان داد. 

این یافته‌ های جدید می‌ تواند به راهنمایی دانشمندان در جستجوی داروهای موجود که ممکن است برای درمان کووید ۱۹ مفید باشد، کمک کند. به عنوان مثال، محققان تغییراتی را در ژن‌ های کلیدی تنظیم کننده سطح فاکتور VIII، پروتئینی که در تشکیل لخته‌ های خون نقش دارد، پیدا کردند. 

بیلی توضیح داد: لخته شدن خون یکی از دلایل اصلی کمبود اکسیژن در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است. بنابراین این امر به طور بالقوه برای جلوگیری از تشکیل این لخته ها می تواند به کار گرفته شود. وی تاکید کرد تا زمانی که این داروها را در افراد آزمایش نکنیم، نمی‌توانیم بفهمیم که آیا این داروها مؤثر خواهند بود یا خیر. 

یکی از ژن‌ هایی که قبلاً کشف شده بود، ژن TYK2 است که توسط داروی آرتریت باریستینیب تولید شرکت الی لیلی (Eli Lilly) مورد هدف قرار گرفت که اکنون به عنوان درمانی برای کووید ۱۹ مورد مطالعه قرار گرفته است.آزمایش های اخیر نشان می دهد که این دارو تا ۱۳ درصد روی کاهش خطر مرگ و بستری بیماران مبتلا به نوع شدید کووید ۱۹ به ویژه نوع اومیکرون موثر است. 

 

منبع:سیناپرس


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز