title
کد خبر: 210350
00
اختصاصی/ شیوع امیکرون در نوروز نزولی خواهد شد؟

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به اینکه میزان واکسیناسیون جمعیت هدف ما به 90 درصد رسیده است بیان کرد: علی رغم اینکه آمار بستری ها و مرگ و میر ما بر اثر کرونا کم شده اما در برخی استان ها میزان مراجعه کنندگان سرپایی به درمانگاه های خدماتی و درمانی ما دوباره افزایش یافته است که این مساله جای تأمل دارد.

دکتر حمیدرضا جماعتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت نیوز گفت: 70 درصد کل جمعیت ما واکسن زده اند، این درحالیست که میزان واکسیناسیون به 90 درصد جمعیت هدف ( جمعیت هدف 68 میلیون است) رسیده است. در این راستا افرادی که دو دوز تزریق کرده اند، 83 درصد جمعیت هدف و آن هایی که سه دوز تزریق کرده اند، 30 درصد جمعیت هدف هستند.

وی اضافه کرد: پوشش واکسیناسیون در افراد بالای 18 سال به ترتیب نوبت اول، دوم و سوم، 90.3، 81.5و 34.5 است. در افراد 12 تا 18 ساله نیز پوشش واکسن در نوبت اول و دوم به ترتیب 93.9 و 80.6 درصد این آمار برای بچه های 5 تا 12 ساله در نوبت اول و دوم به ترتیب 19.3 و 2.6 است.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: در خیلی از کشورها خصوصا کشورهای مدیترانه ای شرقی سیر نزولی آمار کرونا را هم در میزان بستری و هم در میزان مرگ و میر داریم. امید داریم در کشور ما نیز تا دو سه هفته آینده این قله پیک را رد کنیم و وارد سیر نزولی شویم.

جماعتی گفت: اما طبق بررسی های علمی، سویه ی امیکرون چند زیرسویه هم دارد که شامل ba1، ba11، ba2و ba3 هست. آنچه در اکثر کشورها اتفاق افتاده این بوده که سویه ی ba1 غالب شده و در برخی کشورها هم ba2 غالب بوده و سپس متوقف شده است. قابل ذکر است که ba2 میزان سرایت پذیری بالاتری نسبت به ba1 دارد .

وی افزود: متاسفانه در چند کشور دیده شده که وقتی قله ی پیک پایین آمده، مجددا با فاصله ی کم پیک بعدی آغاز شده و نشان داده شده که ba2 بیشتر در آن کشورها غالب بوده است. در کشورما نیز علی رغم اینکه آمار بستری ها و مرگ و میر کم شده اما در برخی استان ها میزان مراجعه کنندگان سرپایی به درمانگاه های خدماتی و درمانی ما دوباره افزایش یافته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران اظهار داشت: مورد مشکوک این است که استان هایی که دوباره مراجعان سرپایی آن ها افزایش پیدا کرده، ممکن است باقیمانده ی پیک قبلی باشند یعنی غالب آن ها زیرسویه ی ba1 باشد یا متاسفانه ممکن است زیر سویه ی ba2 باشد.

وی ادامه داد: اگر زیرسویه غالبba2 باشد و این افزایش ها را در شهرهای دیگر هم ببینیم، ممکن است مانند چند کشور دیگر دو پیک رو به فاصله کم تجربه کنیم. یعنی با فاصله ی دو تا سه هفته ای، در فروردین ماه باز دوباره افزایش بستری و مرگ و میر را خواهیم داشت.

جماعتی تأکید کرد: در حالت خوش بینانه اگر در کشور ما مانند کشورهای دیگر ba2 افزایش یافت و فروکش کرد اما باعث به وجود آمدن پیک بعدی نشد، ممکن است در اواخر اسفندماه و اوایل فروردین سیر نزولی امیکرون را داشته باشیم.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: گروه واکنش سریع معاونت بهداشت، تیمی را به شهرها و استان هایی که افزایش موارد سرپایی دارند اعزام کرده تا بررسی هایی را از نظر نوع ویروس کرونا و غالب بودن زیر سویه امیکرون انجام دهند. اگر ba1 غالب باشد دیگر شاهد پیک بعدی نیستیم اما اگر در این بررسی مشخص شود که زیر سویه ba2 غالب شده، ممکن است با پیک بعدی مواجه شویم.

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز