title
کد خبر: 210007
00
درمان جدید و مؤثر سیروز کبدی را بشناسید

روش‌های درمانی بر پایه سلول کمک خواهند کرد تا بسیاری از بیماری‌ها مانند سیروز کبدی که سبب مرگ زودرس می‌شوند، درمانی علمی پیدا کنند.

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیروز کبدی به دلیل ایجاد اختلالات گسترده ای که در انسان‌ها ایجاد می‌کند، سالانه سبب مرگ هزاران نفر از مردم جهان می‌شود. طبق آمارها، از هر 100 نفر بیمار مبتلا به هپاتیت B از نوع حاد، 2 تا 4 نفر به هپاتیت مزمن مبتلا می‌شوند و در صورت عدم‌درمان و پیشرفت بیماری ممکن است بیماری آنها به سیروز تبدیل شود.

افزایش مبتلایان به سیروز کبدی

بعد از هپاتیتB ، ابتلا به هپاتیت مزمن C شایع‌ترین علت ابتلا به سیروز کبدی است. طبق گزارش‌های ارائه‌شده، در حال حاضر حدود یک میلیون و 500 هزار نفر در ایران ناقل هپاتیت B و 300 هزار نفر ناقل هپاتیت C هستند. آمارها بیانگر این مساله است که متاســفانه سهم سیروز کبدی ملتهب از کبد چرب غیرالکلی که دلایلی چون افزایش وزن و کم‌‌تحرکی در کشور رخ می‌دهد، رو به افزایش است.

افزایش مرگ‌های زودرس

بیماری‌های شدید کبدی یکی از دلایل مرگ‌های زودرس در کشور هستند به‌طوری‌که طبق آمارهای منتشرشده، 64 درصد افرادی که بر اثر این بیماری‌ها در کشور فوت می‌کنند، کمتر از 70 سال دارند و 22 درصد آنها زیر 50 سال هســتند و دچار مرگ خیلی زودرس می‌شــوند.

متاسفانه خط آخر درمان‌های فعلی یعنی پیوند کبد نیز مشکلات خاص خود را دارد که از جمله آنها می‌توان به هزینه بالا، پیداکردن فرد مناســب که بیماری‌های زمینه‌ای همراه نداشته باشد، اســتفاده از داروهای سرکوب‌کننده و ایمنی بعد از پیوند، احتمال رد کردن تزریق و نیاز به تزریق مجدد اشاره کرد.

داروهایی که دردی را دوا نمی‌کنند

اگرچه درمان‌های فعلی باعث بهبود علائم بیماران و افزایش مدت زمان زندگی آنها می‌شوند، اما بیشتر جنبه تسکین‌بخش و رفع علائم داشته و قادر به رفع مشکل اصلی که همانا از دست رفتن بافت کبد است، نیستند. بنابراین جای خالی استراتژی‌های جدید درمانی به شدت احساس می‌شود که یکی از جالب‌توجه‌ترین این استراتژی‌ها استفاده از درمان‌های بر پایه سلول است. روشی که قادر خواهد بود تا با پر کردن خلاء درمان سنتی این بیماری، امیدواری‎های بسیاری را در رفع یا کاهش اثرات این بیماری مرگ‌بار به همراه داشته باشد.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز