title
کد خبر: 208606
00
اختصاصی|  چند درصد کودکان مبتلا به امیکرون به ICU  می روند؟

رئیس بیمارستان کودکان علی اصغر (ع) با اشاره به اینکه از مجموع یک سوم تخت‌هایی که توسط کودکان مبتلا به اُمیکرون اشغال شده، حدودا 15 الی 17 در صد آن ها در آی سی یو هستند، مطرح کرد: علائم اُمیکرون عمدتا با قرمزی چشم، آبریزش بینی، گلو درد و ترشح پشت حلق، سردرد و گرفتگی صدا خودش را نشان می‌دهد.

دکتر فرهاد ابوالحسن چوبدار در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت نیوز با بیان اینکه اغلب موارد ابتلای کودکان به اُمیکرون در سنین 6 سال هستند عنوان کرد: متاسفانه با افزایش موارد ابتلا در مواردی کودکان نیازمند بستری می‌شوند. احتمالا این موضوع به این دلیل است که این گروه سنی واکسینه نشده‌اند و بخش دیگر هم به این مربوط است که تعداد زیادی از آنها در مهدها نگهداری می‌شوند که احتمال سرایت بالاست.

15 درصد از کودکان بستری شده مبتلا به امیکرون در آی سی یو هستند

وی افزود: بیش از 60 تا 70 درصد از مراجعین سرپایی ما مشکوک به کووید و حداقل یک سوم بیماران بستری در بیمارستان علی اصغر، مبتلا به کرونا هستند. خوشبختانه ما فوتی ناشی از کرونا در دو هفته اخیر نداشته‌ایم.

رئیس بیمارستان کودکان علی اصغر (ع) اظهار داشت: از مجموع یک سوم تخت‌هایی که توسط کودکان مبتلا به اُمیکرون اشغال شده، حدودا 15 الی 17 در درصد آنها در آی سی یو هستند. برخی از این ها نوزادان هستند و در ماه اول تولد قرار دارند و برخی هم اطفال بین یک ماه تا 12 ساله هستند.

چوبدار گفت: در مواقعی برخی کودکان مبتلا به بیماری‌های تنفسی به اُمیکرون مبتلا می‌شوند که وضعیت جسمانی آنها وخیم‌تر است. همچنین از طرف دیگر ابتلای کودک به بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، سیستم عصبی مرکزی و متابولیک و غدد منجر به بدحال تر شدن آن‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: نسبت به هفته‌های قبل افزایش ابتلا را می‌بینیم و در بازوی صعودی منحنی هستیم که در نهایت به پیک خواهد رسید. یعنی احتمالا در دهه اول اسفندماه به پیک برسیم و بعد از آن به بازوی نزولی این منحنی خواهیم رسید.

تفاوت علائم دلتا و امیکرون در کودکان

رئیس بیمارستان کودکان علی اصغر در خصوص تفاوت علائم دلتا و اُمیکرون در کودکان گفت: علائم کرونای دلتا بیشتر درگیری سیستم تنفسی تحتانی بود و ریه‌ها درگیر می‌شد. اما درگیری اُمیکرون در قسمت ریه‌ها کمتر است و بیشتر در قسمت فوقانی دستگاه تنفسی یعنی حلق و حنجره و سینوس‌ها، مخاط بینی، مخاط دهان و چشم مشاهده می‌شود.

چوبدار اضافه کرد: بنابراین علائم اُمیکرون عمدتا با قرمزی چشم، آبریزش بینی، گلو درد و ترشح پشت حلق، سردرد و گرفتگی صدا نمایان می‌شود. مگر اینکه با ویروس‌های دیگر همراه شود مثلا بیماری باشد که هم اُمیکرون دارد و هم آدونو ویروس.

وی خاطرنشان کرد: علائم گوارشی در اُمیکرون نسبت به دلتا کمتر است اما تهوع و استفراغ با اُمیکرون هم دیده می‌شود اما شدت آن نسبت به دلتا کمتر است.

درگیری اُمیکرون در قسمت ریه‌ها کمتر است و بیشتر در قسمت فوقانی دستگاه تنفسی یعنی حلق و حنجره و سینوس‌ها، مخاط بینی، مخاط دهان و چشم مشاهده می‌شود.

چوبدار در رابطه با علامت تب در کودکان مبتلا به اُمیکرون گفت: تب نیز در بیماران مبتلا به امیکرون معمولا 24 ساعت تا 48 ساعت طول می‌کشد، معمولا خفیف است و با استامینوفن درمان می‌شود در حالیکه تب‌های ناشی از دلتا خیلی مقاوم بودند و حتی به داروهای تببر تزریقی هم مقاومت نشان می‌دادند و حتی گاهی به چندین داروی تببر نیاز می‌شد که تب کودک کنترل شود.

رئیس بیمارستان کودکان علی اصغر (ع) با اشاره به اینکه در حال حاضر کمبود تخت برای پذیرش و بستری کودکان نداریم، بیان داشت: با اینکه بسیاری از مراقبین بهداشتی ما از پرستار ، خدمات و پزشکان و غیره، به شدت در معرض کرونا قرار گرفته‌اند و بسیاری از تخت‌های بیمارستان اشغال شده، اما تمام تلاش خود را برای خدمت رسانی انجام می‌دهیم.

وی اشاره کرد: مشکل اصلی ما کمبود پرسنل و کادر درمان است زیرا اگر کادر درمان مبتلا شوند باید از چرخه خارج و حداقل 5 روز قرنطینه شوند و سپس به محل کار برگردند تا خودشان عامل انتقال بیماری نباشند.

چوبدار گفت: آموزش خانواده‌ها نسبت به علائم بیماری و مراقبت‌های لازم خیلی بهتر شده و معمولا قبل از بدحال شدن کودکانشان مراجعه می‌کنند. ما نیز تلاش می‌کنیم که آنها را به صورت سرپایی درمان کنیم.

خانواده ها از دادن آنتی بیوتیک به کودکان جدا خودداری کنند

وی افزود: از والدین و خانواده می خواهیم که به محض شروع علائم کرونا، خصوصا هر چه قدر سن بچه کمتر باشد، بیماری را آسان نگیرند و سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند تا وضعیت کودک بررسی شود، همچنین خود درمانی نکنند.

چوبدار تأکید کرد: کرونا بیماری ویروسی است و خانواده‌ها نباید خودسرانه به کودکی که به کرونا مبتلا شده آنتی بیوتیک بخورانند چون اثری روی ویروس ندارد و باعث می‌شود اگر عفونت‌های میکروبی هم روی ویروس بنشیند، مقاومت بیشتری ایجاد شود.

رئیس بیمارستان کودکان علی اصغر (ع) گفت: خانواده‌ها این روزها مایعات فراوان خصوصا مایعات حاوی ویتامین سی مانند آب پرتقال، آب لیموشیرین و آب گوجه فرنگی را در تغذیه کودک قرار دهند همچنین شستن دست‌ها، اجتناب از حضور در محل‌های شلوغ و استفاده از ماسک تا گذراندن این پیک ضروری است.


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز