title
کد خبر: 207836
00
راه مبارزه با چربی شکمی بعد از سی سالگی

زمینه چاقی از سن 30سالگی افزایش پیدا می کند زیرا به‌تدریج متابولیسم بدن کم می شود و از طرفی مشغله‌های شغلی و زندگی شخصی مانع از توجه به رژیم غذایی سالم در بعضی افراد می‌شود.

به گزارش بهداشت نیوز، این عدم‌هماهنگی بین دریافت و مصرف انرژی منجر به تجمع چربی در بافت‌ شکم می‌شود که لازم است با رعایت چند نکته پیش از چاقی شدید به تناسب اندام مطلوب رسید. 

بسیاری از افراد در سنین حدود سی سالگی به ثبات در زندگی شخصی و شغلی می‌رسند و این دغدغه‌های روزمره زندگی گاه مانع از توجه به سبک تغذیه صحیح و ورزش منظم می‌شود. از طرفی، بارداری در این سنین نیز منجر به افزایش چند کیلوگرم وزن به‌خصوص در ناحیه شکم می‌شود. دریافت کالری بیشتر از نیاز بدن نیز به‌شکل تجمع چربی در شکم و ران‌ها ظاهر می‌شود که در افراد دارای زمینه ژنتیک بارزتر است. 

برای جلوگیری از تجمع زیاد چربی‌ها در بافت شکمی لازم است در این سنین مراقبت‌هایی انجام داد زیرا به‌تدریج و طی سال‌های بعد که تغییرات هورمونی اتفاق می‌افتد، چربی‌ها به‌سختی از بین می‌روند.

این مراقبت ها عبارتند از:

پرهیز از ریزه‌خوری 

ریزه‌خوری زمینه تغییرات مکرر و ناگهانی قند خون را ایجاد می‌کند که منجر به تجمع چربی در بافت‌های مختلف بدن می‌شود. ریزه‌خوری در سنین پیش از سی سالگی در بسیاری افراد مشکلی برای تناسب اندام ندارد زیرا سوخت‌وساز انرژی مانع از ذخیره‌سازی چربی می‌شود اما به‌تدریج روند متابولیسم بدن کاهش پیدا می کند و اختلال در تعادل بین دریافت و مصرف انرژی ایجاد می‌شود. برای جلوگیری از ضعف و ریزه‌خوری مداوم لازم است به وعده‌های غذایی منظم در ساعت های مشخص توجه شود و بهتر اینکه عصرانه نیز میل شود. صبحانه هرگز نباید حذف شود زیرا در تنظیم دریافت‌های غذایی طول روز نقش دارد. 

تعادل بین مصرف روغن‌های مختلف

مصرف روغن حتی برای کاهش وزن نیز ضروری است زیرا احساس سیری و نشاط را افزایش می‌دهد. اما باید به اندازه و به‌خصوص نوع روغن توجه داشت. چربی‌‌های اشباع در گوشت، لبنیات و خوراکی‌های صنعتی مانند بیسکوییت و... خیلی راحت‌تر در بدن تجمع پیدا می کند که بهتر است منابع چربی‌های غیراشباع مانند روغن‌های گیاهی، ماهی‌های چرب و مغزها از جمله گردو جایگزین شوند. 

مصرف بیشتر سبزیجات

یکی دیگر از توصیه‌های مفید این است که حداقل نیمی از بشقاب غذا در وعده ناهار و شام، سبزیجات باشد. سبزیجات کالری چندانی ندارند اما سرشار از فیبرها و آب هستند که احساس سیری را افزایش می‌دهند و مصرف منابع نشاسته را کاهش می‌دهند. فیبرها به‌خصوص پکتین روند جذب چربی دیگر غذاها را کاهش می‌دهند و در نتیجه تجمع چربی در بافت‌ها نیز کم می‌شود. 

منبع: سلامت

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز