اختلالات یادگیری به مشکلات پردازشی در حوزه مغز و اعصاب گفته می شود که اختلال در مهارت هایی مانند خواندن، نوشتن و ریاضی را به همراه دارد.
به گزارش بهداشت نیوز، اگر کودک با وجود تلاش کافی قادر به خواندن، نوشتن، انجام تمرین های ریاضی و عملکرد متناسب با سن خود نباشد، مبتلا به اختلال یادگیری است و نیاز به مراجعه به روانپزشک برای ارزیابی دارد.
در اکثر موارد کودک مبتلا به اختلال یادگیری هوش طبیعی دارد و تنها در درک برخی موضوعات ناتوان است. این اختلال می تواند در نحوه ادراک خود، پردازش و ارتباط با دنیای پیرامون تاثیرگذار باشد.
علت اختلال یادگیری
عوامل محیطی مانند تولد پیش از موعد، تغذیه ناسالم، وجود اضطراب، ضعف در رابطه عاطفی والد_کودک و همچنین عوامل ژنیتیکی، بر ایجاد اختلال یادگیری موثر است.
اختلالات یادگیری انواع مختلفی دارد و هر فرد ممکن است یک یا چند نوع اختلال را بروز دهد. شایع ترین اختلال یادگیری «نارساخوانی» است که در آن کودک اغلب معمولا متن ها را به سختی و به کندی می خواند.
نوع دیگر اختلال یادگیری، اختلال در نوشتن است. کودک مبتلا اغلب مهارت فیزیکی کافی برای به دست گرفتن مداد ندارد. برخی از کودکان نیز به طور نامتناسب با سن رشدی خود توانایی کار با قیچی و دیگر وسایل را ندارند. این کودکان نیز دچار نوعی اختلال در یادگیری مهارت های حرکتی هستند.
بعضی کودکان نیز در زمینه مباحث ریاضی مشکلاتی دارند. به طور کلی کودکان مبتلا به اختلال یادگیری اعتماد به نفس کمتری دارند و در صورت درمان نشدن، به مرور نسبت به یادگیری دلسرد می شوند.
درمان اختلال یادگیری
یکی از راه های موثر برای درمان این اختلال، کار درمانی به کمک فردی ماهر است. در برخی از موارد نیز کودک نیاز به درمان دارویی روانپزشک دارد.
با تشخیص زودهنگام اختلال یادگیری می توان به کودک کمک کرد تا مهارت های لازم برای پیشبرد زندگی موفق را بیاموزد. بنابراین لازم است والدین نسبت به علائم آن توجه بیشتری داشته باشند.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.