واکسن آنفلوانزا در واقع بسیار کم عارضه است و در بیشتر موارد، هیچ عارضه ای جز تورم و سرخی در محل تزریق ایجاد نمی کند.
به گزارش بهداشت نیوز، واکسن های معمولی آنفلوآنزا برای افراد زیر ۶۵ سال مناسب هستند و افراد بالای ۶۵ سال بهتر است واکسن قویتر را که به Fluzone معروف است، استفاده نمایند.
در ادامه به چند باور نادرست رایج در مورد واکسن آنفلوآنزا اشاره میکنیم:
باور نادرست: آنفلوانزا یک بیماری خطرناک محسوب نمی شود. بر خلاف این تصور باید گفت، آنفلوانزا یک بیماری جدی، شدیدا مسری و ناتوان کننده است، که به سرعت با علائمی نظیر تب بالای ۳۹ درجه سانتیگراد) ۲/۱۰۲درجه فارنهایت) و درد عمومی بدن شروع می گردد و می تواند به بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ منجر گردد. سالانه حدود ۲۰۰۰۰۰ نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به آنفلوانزا در بیمارستان بستری می گردند و همچنین ۴۹۰۰۰ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند. پس باید آن را جدی گرفت.
باور نادرست: واکسن آنفلوانزا کارایی کافی ندارد، چون ما را نسبت به تمام سرماخوردگی ها مقاوم نمی نماید. باید بین آنفلوانزا و سرماخوردگی معمولی که یک بیماری خفیف در نظر گرفته می شود، تفاوت قائل شد. سرماخوردگی و آبریزش بینی به همراه سرفه و یا همراه با ناراحتی معده آنفلوانزا نیست و قرار نیست واکسن آنفلوانزا در مقابل سرماخوردگی از شما محافظت کند.
باور نادرست: بدن من دارای ایمنی مناسبی است، و چون تاکنون دچارآنفلوانزا نشده ام، پس نسبت به این عفونت مصون هستم. اگرچه تقویت سیستم ایمنی، عامل مهمی در جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا می باشد، از نظر علمی بدن هیچکس در برابر آنفلوانزا مصون نمی باشد. آمار بالای بستری و مرگ ناشی از آنفلوانزا نشان می دهد که دریافت واکسن و پیشگیری از بیماری، هم برای خود فرد مهم است و هم برای متوقف کردن چرخه بیماری و جلوگیری از سرایت به افراد دارای ضعف سیستم ایمنی (سالمندان و کودکان و بیماران با مشکل ایمنی) دارای اهمیت می باشد. از این رو دریافت واکسن آنفلوانزا به همه افراد در سنین بالای شش ماه توصیه می گردد.
باور نادرست: من سال گذشته به آنفلوانزا دچار شدم، پس بدن من دارای ایمنی طبیعی می باشد و نیاز به واکسن ندارد. واقعیت این است که گونه های مختلف ویروس آنفلوانزا هر سال تغییر می یابند و با جهش ژنی، آنتی ژنهای سطحی خود را تغییر می دهند تا میزبانها نتوانند از پادتن های قبلی بر علیه آنها استفاده نمایند. در نتیجه پادتن های قبلی ساخته شده در بدن شما نمی توانند از شما در برابر انواع جدید این ویروسها محافظت نمایند.
باور نادرست: دریافت واکسن آنفلوانزا، خود منجر به بروز آنفلوانزا می شود. این باور از لحاظ پزشکی نادرست می باشد. در ساخت فرم تزریقی واکسن، از ویروس کشته شده استفاده می شود، که نمی تواند باعث آنفلوانزا گردد. واکسن آنفلوانزایی که به صورت اسپری داخل بینی استفاده میگردد (FluMist) و در ساخت آن از ویروس بسیار ضعیف شده استفاده میگردد، هم نمی تواند باعث ابتلا به بیماری گردد، چون ویروس موجود در آن دهها بار تضعیف شده است. در واقع علائمی نظیر درد ماهیچه ها و خستگی که برخی افراد پس از دریافت واکسن گزارش می کنند، شبه آنفلوانزا می باشد و نباید با آنفلوانزا اشتباه گرفته شود. آنفلوانزای واقعی مدت بیشتری طول می کشد و علائم بسیار شدیدتری دارد.
باور نادرست: دریافت واکسن آنفلوانزا می تواند شانس ابتلا به بیماری اوتیسم (Autism) را در کودکان بالا ببرد. تئوری مطرح شده در بین مردم این است که وجود ماده جیوه که به عنوان ماده نگهدارنده در واکسن ها به کار می رود، می تواند شانس ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد. تحقیقات گسترده انجام گرفته در این زمینه نشان داده است که هیچ ارتباطی بین بیماری اوتیسم و دریافت واکسن های حاوی جیوه وجود ندارد. با این حال برای والدینی که کماکان نگران این موضوع هستند، واکسن های فاقد جیوه برای هر دو گروه سنی کودکان و بزرگسالان وجود دارد.
باور نادرست: افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، نباید واکسن آنفلوانزا دریافت نمایند.
این یک توصیه قدیمی است که امروزه کاربردی ندارد. کالج آلرژی و آسم آمریکا به تازگی اعلام نموده است که واکسن آنفلوانزا حاوی مقادیر بسیار ناچیز از پروتئین تخم مرغ می باشد و بنابر این حتی افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند هم می توانند آن را دریافت نمایند. تنها استثنا در این رابطه، افرادی هستند که دارای آلرژی شدید به تخم مرغ بوده و با خوردن تخم مرغ راه تنفسی آنها مسدود میگردد. تنها این افراد نباید از این واکسن استفاده نمایند.
باور نادرست: دریافت واکسن آنفلوانزا باعث تضعیف سیستم ایمنی می گردد. این باور کاملا نادرست است. تمامی واکسن ها به نوعی سیستم ایمنی را برای مقابله با بیماری واقعی آموزش می دهند و آماده می سازند. پس باعث تقویت سیستم ایمنی می گردند.
در خاتمه باید اشاره کرد که واکسن آنفلوانزا در واقع بسیار کم عارضه است و در بیشتر موارد، هیچ عارضه ای جز تورم و سرخی در محل تزریق ایجاد نمی کند. اگرچه تأثیر این واکسن صد درصد نیست؛ اما درصد موفقیت بالایی دارد. واکسن های معمولی برای افراد زیر ۶۵ سال مناسب هستند و افراد بالای ۶۵ سال بهتر است واکسن قویتر را که به Fluzone معروف است، استفاده نمایند. همچنین اگرچه بهترین زمان دریافت واکسن بین ماههای سپتامبر، اکتبر و نوامبر است، در سایر ماههای سرد سال نیز میتوان این واکسن را دریافت نمود. برای افرادی هم که از سوزن وحشت دارند، واکسن های بدون سوزن ساخته شده اند که البته فقط برای سنین ۱۸تا ۶۴ سال موجود می باشند.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.