title
کد خبر: 179729
00
تنها راه تشخیص ویروس انگلیسی اعلام شد

حمید عمادی گفت: آن ویروس خاص جهش یافته‌ای که منجر به قوی‌تر شدن ویروس شده که الان ما به عنوان ویروس جهش یافته انگلیسی آن را می‌شناسیم ممکن است فضای عمومی و اماکن ما به این ویروس‌ها آلوده باشد. اما واقعیت این است که از نظر بالینی تا سراغ آزمایش نرفته باشیم نمی‌توان تشخیص داد.

به گزارش بهداشت نیوز،  چند روز پیش بود که سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت «با فوت یک زن ۷۱ ساله در تهران که هیچ سفری نداشته و همچنین مرگ یک نفر در آبیک قزوین و بیمارستان هشتگرد اثبات شده که ویروس انگلیسی شناسایی شده کاملا در ایران پخش شده است.»

نمکی همچنین روز دوشنبه در ستاد مقابله با کرونا در قزوین خطاب به مسئولان بهداشتی گفت: «راهی که دو هفته با ویروس قبلی می‌رفتید با این ویروس ۷۲ ساعته طی می‌کنید؛ به همین دلیل بیمارستان‌ها را کاملا برای هجمه احتمالی ویروس آماده کنید. کانون‌ها را شناسایی کنید.»

ویروس انگلیسی دقیقا چه علائمی دارد؟

حمید عمادی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و رییس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی درباره گمانه‌هایی که درمورد علایم ویروس انگلیسی به وجود آمده و باعث اضطراب در میان مردم شده گفت: واقعیت این است که علایمی مثل آبریزش بینی که در میان عموم مردم شایع شده نمی‌تواند برای تشخیص دقیق اینکه این ویروس همان ویروس انگلیسی هست یا نیست ملاک باشد. پرداختن به مواردی از این دست فقط می‌تواند باعث اضطراب در مردم شود. تنها روشی که می‌توان به قطعیت برسد که آیا این همان ویروس انگلیسی هست یا نه این است که توالی ژنی ویروس بررسی شود که اینکار سختی هم هست و در هرجایی هم نمی‌توان آن را انجام داد.

 استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در بعضی از مراکز کشور این بررسی‌ها انجام می‌شود و مواردی که فکر می‌کنند می‌تواند ویروس جدیدی باشد امضا می‌دهند. بعد از آن می‌توانند توالی ژنی ویروس را تشخیص بدهند. واقعیت این است که ژن‌های متعددی از ویروس در همه جای دنیا و در کشور ما هم پراکنده است. این طور نیست که فقط یک مدل از ویروس می‌تواند الان در جامعه ما باشد.این ویروس‌هایی که در اروپا انتشار پیدا کرده و جهش‌های متعدد دیگری ممکن است باشد. چون این ویروس جهش‌های زیادی داشته است. فضای عمومی و اماکن های ما ممکن است به ویروس جهش یافته انگلیسی آلوده شده باشد. اما واقعیت این است که از نظر بالینی تا سراغ آزمایش نرفته باشیم نمی‌توان تشخیص داد.

رییس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی درباره اظهارات وزیر بهداشت درمورد اینکه ما فقط هفتاد و دو ساعت فرصت داریم که عده‌ای تصور می‌کنند منظور او این بوده که از زمان ابتلا به ویروس تا مرگ هفتاد و دو ساعت فرصت برای درمان وجود دارد گفت: من اطلاعی از این خبر ندارم. ولی معمولا اگر فرد در روز‌های اولی که با ویروس درگیر شده درمان را آغاز کند جواب خواهد گرفت و اگر روند درمانی زودتر انجام شود می‌توان به نتیجه رسید.

 

مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز