رییسی گفت:کرونای انگلیسی در ۵٠کشور دیده شده ، باید مرزها را کنترل کرد، اما باید فرض کنیم کرونا انگلیسی به کشور وارد شده است.
به گزارش بهداشت نیوز، علی رضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین خبرها از بیماری کرونا پرداخت.
رئیسی با اشاره به وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور افزود: در حال حاضر ۴۰۱ شهر در وضعیت زرد و ۴۳ شهر در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارند که ۱۸ شهر نارنجی مربوط به استان مازندران است.
او ادامه داد: شهر لاهیجان در استان گیلان نیز نیازمند مراقبت بیشتری است و همه شهرهای استان مازندران نیازمند مراقبت بیشتری هستند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: وضعیت بیماری کرونا در استان مازندران در پیک سوم قرار دارد و اکثر شهرهای این استان درگیر بیماری بوده و چهار شهر سواد کوه شمالی، ساری، آمل و رامسر در شرایط قرمز کرونا قرار دارند.
معاون وزیر بهداشت گفت: ویروس انگلیسی جهش یافته تمام اروپا را در بر گرفته و موجی از نگرانی در اروپا ایجاد شده است، این ویروس تنفسی است و هرکشوری را میتواند درگیر کند، حتی خبرهایی مبنی بر دیده شدن این ویروس جهش یافته در ترکیه هم دریافت شده است، بنابراین باید مرزهای زمینی و هوایی و دریایی رصد شود تا از ورود این ویروس جهش یافته جلوگیری کنیم.
او افزود: چه این ویروس جهش یافته از خارج وارد شده یا ویروس داخل کشور دچار جهش شود، مهم این است که شیوه نامههای بهداشتی، فاصله گذاری و استفاده از ماسک را رعایت کنیم، و از حضور در جمع پرهیز کنیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد:کرونای انگلیسی در ۵٠کشور دیده شده است باید مرزها را کنترل کرد، اما باید فرض کنیم کرونا انگلیسی به کشور وارد شده است و فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک و پرهیز از اجتماعات را جدی بگیریم لذا ما، نوع ویروس را از دو هفته پیش بررسی کرده ایم و تاکنون ردپایی از این ویروس پیدا نکرده ایم.
او با اشاره به اینکه شرط ورود مسافران به ایران از کشورهای اروپایی تست منفی کروناست، اما ترس ما از عادی انگاری بیشتر از کرونای انگلیسی است افزود: لاهیجان در گیلان در آستانه وضعیت قرمز کرونا قرار دارد، خیز سوم در هرمزگان اتفاق نیفتاد، لذا موج سوم کرونا بسیار سهمگین بود و بستری کرونا به ٣ هزار رسید و اکنون میزان بستری روزانه ۶٠٠ نفر در کشور و مرگ میر از حدود ۵٠٠ به ١٠٠ نفر رسیده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به تدابیری که برای جلوگیری از ورود ویروس کرونای انگلیسی به کشور صورت گرفته گفت: قدرت چسبندگی تاجهای ویروس کرونای انگلیسی باعث افزایش سرعت انتقال شده است،
۳۰ شهریور امسال حدود ۱۱۰۸ نفر ناقل ویروس کرونای انگلیسی شناسایی شده بودند که متاسفانه مقامات انگلیسی پنهانکاری کردند.
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد: تعداد تستها به ۶٠ هزار رسیده و کیتهای کرونا تامین شده است و از این پس برنامه اصلی ما طرح شهید سلیمانی است تا بیماران و اطرافیان آنها را به سرعت شناسایی کنیم.
او با بیان اینکه از همه مردم میخواهیم با تغییر شرایط از رنگ نارنجی به زرد، کوچکترین غفلت میتواند شرایط را تغییر بدهد گفت: ویروس کرونا بسیار قابل سرایت است و اگر غفلت کنیم، درگیر موج بعدی میشویم.
رئیسی با اشاره به اینکه میزان رعایت شیوه نامههای بهداشتی به بیش از ۸۶ درصد رسیده و این یعنی به سمتی حرکت میکنیم که مردم این سبک زندگی را جدی گرفتهاند، زیرا تنها راه مقابله با ویروس کرونا ست خاطرنشان کرد: روند بیماری در سطح کشور نزولی است و اعلام میکنیم که میزان بستری در بیمارستانها تقریبا یک چهارم شده و میزان مرگ و میر کشور کمتر از یک سوم به نسبت پنج تا شش هفته قبل شده و این آمار درخشانی است.
او با اشاره به اینکه بحث آلودگی هوا در کلانشهرها مطرح است، افزود: همیشه در تهران و کلانشهرهای دیگر مانند اصفهان به دلیل آلایندگیهایی که وجود دارد با آلودگی هوا مواجه شدهایم؛ لذا ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون یکی از شاخصهایی است که میتواند به بافت ریه آسیب بزند.
رئیسی با اشاره به اینکه در کرونا و سایر بیماریهای تنفسی هدف اولیه ریه است، افزود: آلودگی هوا و ذرات ریزی که وجود دارد، میتواند به حبابچههای ریه آسیب بزند و این موضوع میتواند عامل تشدیدکننده باشد. چندین مطالعه در سطح دنیا انجام و ارتباط تشدید بیماری کرونا با آلودگی هوا نیز ثابت شده است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ریه به عنوان یک فیلتر و تصفیه کننده عمل میکند، اظهار کرد: هر عاملی که باعث شود این دستگاه و این سیستم تنفسی آسیب ببیند میتواند خطرناک باشد، آلودگی هوا به تنهایی میتواند عامل بسیاری از بیماریها باشد. یکی از معضلات اصلی کلانشهرها بحثهای مختلف مربوط به حمل و نقل عمومی است، ما دچار دوگانگی در این ارتباط شدهایم، تا جایی که امکان دارد باید از حمل و نقل عمومی کمتر استفاده کرد، زیرا تراکم جمعیت را در حمل و نقل عمومی شاهدیم و این مسئله نگران کننده است، وسایل حمل و نقل عمومی را باید گستردهتر کنیم.
رئیسی با اشاره به اینکه تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و مجموعه دولت بر آن است که ما نباید از سایر کشورها در تزریق واکسن کرونا عقب باشیم، اضافه کرد: تولید داخلی واکسن کرونا را در حال پیگیری هستیم که تا به تولید انبوه برسد سه الی چهار ماه طول میکشد، به همین دلیل راههای دیگری هم برای تأمین واکسن کرونا پیگیری کردیم و از همان ابتدا موضوع کواکس که در مراحل آزمایشگاهی در جهان بود مطرح شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: ۷۰ کشور صندوق کواکس را تأسیس کردند که قسمتی از تولید شرکتهای واکسنساز برای سایر کشورها اختصاص پیدا کند و ما هم از ابتدا برای عضویت در آن اقدام کردیم.
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: هیچ واکسنی در حال حاضر به کشور وارد نشده است، ۱۵ هزار و ۸۰۰ هزار دوز واکسن تا پایان سال به کشور وارد خواهد شد و به گروههای پرخطر تزریق میشود.
رئیسی با تاکید بر اینکه از طریق خرید خارجی در مجموع تعداد زیادی واکسن کرونا به دستمان نخواهد رسید، تاکید کرد: برای گروههای آسیب پذیر و اولویت دار مثل سالمندان و کادر درمان که ارتباط با کرونا دارند، موضوع را پیگیری کردهایم که حداقل تعدادی واکسن تا قبل از پایان سال جاری به دستمان برسد و تزریق کنیم.
او با اشاره به اینکه کار جهادی، علمی و دقیقی برای تولید واکسن در کشور صورت گرفته است گفت: با پلتفرم شناخته شده ویروس غیرفعال روی واکسن کار کردهایم، همچنین با کشور کوبا به صورت مشترک در حال کار روی واکسن هستیم. کشور ما ۱۰۰ سال سابقه داشتن انستیتوپاستور را دارد؛ لذا بیش از ۷۰-۸۰ سال است که واکسن میسازیم، شرکتهای دانش بنیان به صورت شبانه روز در حال فعالیت و کار بر روی تولید واکسن هستند.
صالحی مجری مطالعات بالینی واکسن کرونا در ادامه برنامه افزود: خوشبختانه حال عمومی و تنفسی داوطلبان دریافت واکسن کرونای ایرانی خوب است، مردم به صبحتهای بی اساس در فضای مجازی توجه نکنند.
صالحی ادامه داد: هدف اول، بررسی بی خطری و بی ضرر بودن واکسن است، از جهت عوارض فاز حاد، عوارض جدی را در داوطلبان نداشتیم و سیر بالینی و تنفسی آنها به خوبی در حال سپری شدن است؛ به طوری که به صورت مرتب در محل اسکان داوطلبان حضور داریم و ویزیتها بر اساس شیوه نامهها انجام میشود.
او افزود: دیدگاه اول این است که بحث عوارض مشخص شود، اما پس از پایان دوره ۷ روزه که آزمایشات اولیه را بابت ایمنیزایی واکسن انجام میدهیم، بیماران از قرنطینه خارج میشوند و در محیط سیر درمان پیگیری خواهد شد.
مجری مطالعات بالینی واکسن کرونا با اشاره به اینکه داوطلبان تا یک سال زیر نظر خواهند بود، اما اطلاعات مربوط به ایمنیزایی و عوارضشان، در طی ۲۸ روز اول برای ما حائز اهمیت است، گفت: در مورد ایمنی زایی هر چقدر از تزریق بگذرد میتوان موضوع را بیشتر بررسی کرد.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.