امروزه چاقی یکی از معضلات فراگیر است. تعداد افرادی که دچار چاقی هستند با شیب خطرناکی در حال رشد است. یکی از عواملی که بدن اغلب مردم تمایل به چاقی دارد، این است که آنها بیش از حد مورد نیازشان میل به غذا خوردن دارند. البته افراد چاق همیشه به دلیل اینکه احساس گرسنگی میکنند غذا نمیخورند!
به گزارش بهداشت نیوز: خیلی اوقات، آنها میخورند چرا که استرس دارند و فکر میکنند که خوردن تنها راهی است که استرسشان را کاهش میدهد. چنین مواقعی که زمان غذا خوردن فرد را احساساتش تعیین میکند و نه درد گرسنگی، به آن خوردن احساسی میگویند.
کسانی که احساسی غذا میخورند، معمولاً وعدههای حجیمی دارند، چرا که احساس میکنند هنگامی که خود را درگیر خوردن میکنند میتوانند مشکلاتشان را فراموش نمایند. البته هر فرد عاقلی میتواند بگوید که خوردن، نمیتواند راه حلی برای مشکلات باشد! حتی کسانی که احساسی غذا میخورند هم این را میفهمند. اما زمانی که احساس ناراحتی دارند نمیتوانند بر انگیزهی ناگهانیشان غلبه کنند و در نهایت کارشان به خوردن غذایی حجیم میکشد.
افرادی که احساساتشان عادات غذایی را برایشان دیکته میکند، به این معنی که چه زمان و به چه مقداری بخورند، معمولاً به غذاهای چاق کننده مانند چیزهای خیلی شیرین یا خیلی شور تمایل دارند. زمانی که استرس دارند به غذاهای سالم همچون غلات سبوس دار یا میوهها رغبتی نشان نمیدهند. به همین دلیل است که هله هولهها و تنقلات به این نام صدا زده میشوند، چرا که حس چشایی را متنعم میکنند و احساسات بد را به دور میرانند!
از اینرو افرادی که احساسی غذا میخورند، زمانی که احساس افسردگی یا استرس میکنند سریع به سراغ کشوی میزشان میروند و یک چیپس سیب زمینی یا یک شکلات بر میدارند تا دوباره وضعیت احساسیشان نرمال شود.
تحقیقات نشان داده است که اغلب مردم زمانی که قربانی خستگی، استرس، افسردگی، تنهایی، سرخوردگی، خشم و یا اضطراب میشوند، به یک غذا خور احساسی تبدیل خواهند شد. این اشخاص معمولاً کسانی هستند که اعتماد بنفس پایینی داشته یا با روابط فردی مشکل دارند. زمانی که چیزی ندارند تا به آن متوسل شوند، به غذا خوردن احساسی روی خواهند برد. و در اغلب موارد پس از روبرویی با یک مشکل احساسی، بیش از اندازه هم غذا میخورند.
بعنوان مثال اگر شخصی که غذا خور احساسی است، با زوج خود مشاجره ای داشته باشد، معمولاً خودش را با خوردن تسکین میدهد. این رویه آرام آرام به یک عادت تبدیل شده و به همین جهت این افراد اضافه وزن پیدا خواهند کرد. اگرچه غذا خوران احساسی عمدتا اضافه وزن دارند، اما این دلیلی برای این نیست که همهی کسانی که دارانی وزن زیاد هستند یک غذا خور احساسی به حساب میآیند.
دقیقاً همانند چاقی، غذا خوردن احساسی هم قابل متوقف کردن است. با پیروی از راههای سالم و خوردن مواد غذایی مناسب، یک غذا خور احساسی میتواند به زندگی نرمال وارد شود. غذا خوردن احساسی به عواطف شما بر میگردد و نه به درد گرسنگی تان. از اینرو، یک مشاور روانشناس خیلی بیشتر از یک متخصص تغذیه در این مورد به درد شما خواهد خورد.
منبع: تناسب اندام
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.