title
کد خبر: 283890
00
سواد خودمراقبتی، کلید مشارکت اجتماعی و سلامت

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به فرارسیدن ماه «خودمراقبتی» که از ۲۴ ژوئن (۳ تیر) تا ۲۴ ژوئیه (۳ مرداد) برگزار می‌شود، اهمیت این فرصت یک ماهه را برای افزایش آگاهی و انگیزه جامعه در جهت ارتقای سواد سلامت و مسئولیت‌پذیری اجتماعی در خلق جامعه‌ای تاب‌آور و سالم برجسته کرد.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر افشین دلشاد با اشاره به شعار امسال این ماه که با عنوان «سواد خودمراقبتی، گام اول مشارکت اجتماعی و تاب‌آوری جامعه» نامگذاری شده است، اظهار کرد: دانش، انگیزه و مهارت افراد در تصمیم‌گیری‌های سلامت‌ساز و نقش آگاهانه در خانواده و اجتماع، سرمایه‌ای مهم است که باید به‌صورت جدی در آموزش و برنامه‌ریزی‌های سلامت عمومی مورد توجه قرار گیرد. خصوصاً در شرایط اضطراری، نقش خودمراقبتی در کاهش آسیب‌ها و افزایش تاب‌آوری بسیار حیاتی است.

این مسئول افزود: تجارب پاندمی کووید۱۹ و تهدیدات نوپدید سلامت ناشی از شهرنشینی و جنگ، ضرورت توجه ویژه به توانمندسازی شهروندان و استفاده از ظرفیت‌های مردمی، از جمله جمعیت میلیونی سفیران سلامت، داوطلبان سلامت محله و سایر افراد فعال را دوچندان کرده است. استفاده از بستر آموزش مجازی، رسانه‌های رادیویی و فضای مجازی از ابزارهای موثر در این مسیر است.

وی از همکاران و کارشناسان آموزش و ارتقای سلامت خواست با هماهنگی مدیران گروه‌های آموزش، برنامه‌ریزی هدفمند و بر اساس نیازسنجی‌های آموزشی، اقدام به افزایش دانش جامعه تحت پوشش نمایند و ضمن تاکید بر آموزش مهارت‌های خودمراقبتی در شرایط جنگی، به تکریم و حمایت از سفیران سلامت خانواده و داوطلبان سلامت بپردازند.

دکتر دلشاد همچنین اعلام کرد: برنامه‌های متنوع آموزشی، ترویجی و هماهنگی با سایر دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش در راستای گسترش فرهنگ خودمراقبتی و سلامت محله محور دنبال خواهد شد و تاریخ وبینارهای ملی مرتبط به زودی اعلام می‌شود. 

 توانمندسازی در محلات، گامی نوین در ارتقای سواد خودمراقبتی

 نازی شکرالهی، مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، نیز از برگزاری دوره‌های توانمندسازی محله‌محور و برنامه‌های مشارکتی در راستای ارتقای سواد خودمراقبتی خبر داد.

 وی گفت: کارگاه‌های آموزشی با هدف آموزش مشارکتی و افزایش مهارت‌های سلامت‌محور در محلات ویژه سفیران محلات برگزار می‌شود که محور اصلی آنها آموزش توانمندی‌های خودمراقبتی برای خانواده‌ها است. شکرالهی افزود: مسابقات بومی و محلی با هدف ایجاد نشاط اجتماعی و تقویت مشارکت مردمی در محلات نیز برنامه‌ریزی شده است. این مسابقات، فرصتی برای گسترش فرهنگ خودمراقبتی با استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و سنتی هر منطقه فراهم می‌آورد.

شکرالهی از راه‌اندازی کانال آموزش مجازی خودمراقبتی در پیام‌رسان «ایتا» خبر داد و بیان کرد: این کانال با هدف در دسترس قرار دادن آموزش‌های مرتبط با خودمراقبتی در قالب فیلم، فایل‌های آموزشی و نکات سلامت برای سفیران، ایجاد شده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای دسترسی به مطالب آموزش خودمراقبتی به این کانال با آدرس (

https://eitaa.com/volunteers_nkums) مراجعه نمایند.


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز
تریبون