title
کد خبر: 283403
00
جواد منصوری: آمریکا آشکارا حق قانونی ایران را سلب می‌کند

کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با اشاره به معاهده NPT گفت: استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، حقی قانونی برای همه اعضا است و اگر آمریکا قصد دارد ایران را از این حق محروم کند، این اقدامی کاملاً زیاده‌خواهانه و ناعادلانه است.

جواد منصوری نخستین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب درباره بحث غنی‌سازی و زیاده‌خواهی‌های آمریکا گفت: رفتار ایالات متحده در عرصه جهانی بر پایه زورگویی و نادیده‌گرفتن قواعد حقوقی بین‌المللی است، مصداق بارز زیاده‌خواهی آمریکا، تلاش برای محروم‌کردن ایران از حقوق صلح‌آمیز هسته‌ای است؛ درحالی‌که این حقوق به‌صراحت در معاهداتی چون NPT به رسمیت شناخته شده است.زیاده‌خواهی آمریکا، فراتر از ایران؛ ساختارمند و مستمروی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره زیاده‌خواهی‌های آمریکا، گفت: نکته مهم در فرمایشات معظم‌ٌله، ساختارمند و مستمر بودن این زیاده‌خواهی‌هاست. آمریکا نه‌تنها در مورد ایران، بلکه با بسیاری از کشورها چنین رویکردی دارد. اما در مورد ایران، این رفتار به شکل آشکارتر و خشن‌تری اعمال می‌شود، چرا که جمهوری اسلامی ایران زیر بار سلطه‌طلبی نرفته و نمی‌رود.وی افزود: وقتی ما به معاهدات بین‌المللی مانند معاهده NPT نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای حقی است که برای همه اعضای آن به رسمیت شناخته شده. حال اگر آمریکا می‌خواهد مانع بهره‌برداری ایران از این حق شود، در واقع دارد آشکارا یک حق قانونی را از ما سلب می‌کند و این یعنی زیاده‌خواهی محض.

توقعات خلاف قانون؛ مبنای رفتاری آمریکامنصوری ادامه داد: آمریکا در دهه‌های اخیر نشان داده که اساساً حقوق بین‌الملل را به رسمیت نمی‌شناسد، مگر آنجا که منافع خودش در میان باشد. آن‌ها هرگاه با مفاد یک معاهده مخالف باشند، به‌راحتی از آن خارج می‌شوند یا تفسیرهای یک‌جانبه ارائه می‌دهند. نمونه روشن آن، خروج از توافق هسته‌ای برجام است. آمریکا یک‌جانبه از توافق خارج شد، اما بعد از آن نیز با بی‌شرمی تمام خواستار اجرای کامل تعهدات از سوی ایران بود.وی با تأکید بر اینکه منش زیاده‌خواهانه آمریکا فراتر از حوزه هسته‌ای است، گفت: در حوزه‌های حقوق بشر، اقتصاد، مسائل نظامی و حتی علم و فناوری، آمریکا همواره سعی دارد قواعدی را وضع کند که فقط خودش از آن نفع ببرد، در حالی که ملت‌ها را از همان حقوق محروم می‌کند. این تناقض آشکار، محصول روحیه استکباری و نژادپرستانه‌ای است که در لایه‌های مختلف قدرت در آمریکا نهادینه شده است.

 

نقض حقوق ملت‌ها، سنت ثابت در سیاست خارجی آمریکامنصوری خاطرنشان کرد: آمریکا بارها نشان داده که حقوق ملت‌ها برایش ارزشی ندارد. تحریم‌های اقتصادی علیه مردم ایران، حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی، حمله به کشورهای مستقل مانند عراق و افغانستان و ایجاد ده‌ها پایگاه نظامی در منطقه غرب آسیا، همگی مصادیقی از این واقعیت هستند. آمریکا امروز به‌وضوح در برابر منطق، قانون و خواست ملت‌ها ایستاده و تلاش می‌کند با ابزار فشار و تهدید، مسیر تحمیلی خود را دیکته کند.وی در ادامه با اشاره به نقش ایران در مقابله با این روند سلطه‌طلبانه گفت: ایستادگی جمهوری اسلامی ایران در برابر زیاده‌خواهی آمریکا، نه فقط یک موضع سیاسی، بلکه دفاع از حقوق ملت‌ها در برابر یک نظم ظالمانه و سلطه‌گرانه جهانی است. اگر ایران امروز عقب‌نشینی کند، فردا نوبت کشورهای دیگر است. به همین دلیل، مقاومت در برابر فشارهای یک‌جانبه آمریکا وظیفه‌ای بین‌المللی و انسانی نیز محسوب می‌شود.

 

 

آمریکا به دنبال تسلیم، نه تفاهماین دیپلمات پیشین در پایان گفت: آمریکا مذاکره را تنها زمانی می‌پذیرد که طرف مقابل را در موضع ضعف ببیند. آن‌ها به دنبال تفاهم نیستند، بلکه هدف‌شان تحمیل شرایط ناعادلانه است. وقتی مذاکره با پیش‌شرط، تهدید و تحریم همراه است، اساساً مذاکره‌ای در کار نیست. ما باید بدانیم که مقابله با این سیاست، نیازمند وحدت داخلی، تکیه بر ظرفیت‌های بومی و تداوم مسیر استقلال‌طلبی است.

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز
تریبون