title
کد خبر: 283124
00
بمب ساعتی بیکاری با مدارس بهیاری جدید

احمد نجاتیان در نامه‌ای به وزیر بهداشت، نسبت به توسعه مدارس بهیاری و ایجاد بیکاری برای فارغ‌التحصیلان این رشته هشدار داد. وی تاکید کرد که با وجود تربیت سالانه ۱۲ هزار پرستار، مشکل اصلی کمبود پرستار در کشور نه کمبود آموزش، بلکه نبود مجوز جذب و نگهداشت نیرو است. این نامه خواستار توقف فوری احداث مدارس بهیاری جدید و برنامه‌ریزی برای تعطیلی تدریجی مدارس فعلی به دلیل اشباع بازار کار و جلوگیری از هدررفت منابع شده است.

به گزارش بهداشت نیوز احمد نجاتیان، در نامه‌ای خطاب به محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، نگرانی عمیق خود را از توسعه مدارس بهیاری در کشور ابراز کرد و این اقدام را زمینه‌ساز افزایش بیکاری و مشکلات اجتماعی دانست. وی با اشاره به افزایش دو برابری ظرفیت دانشکده‌های پرستاری پس از طرح تحول نظام سلامت، تاکید کرد که سالانه بیش از ۱۲ هزار دانشجوی پرستاری پذیرفته می‌شوند و دانشکده‌های پرستاری کشور قادر به تامین کامل نیازهای نظام سلامت هستند.

نجاتیان دلیل اصلی کمبود پرستار در مراکز درمانی را نه کمبود فارغ‌التحصیل، بلکه نبود مجوزهای کافی برای جذب پرستار و همچنین مشکلات در نگهداشت پرستار عنوان کرد. به گفته وی، طی چهار سال گذشته تنها مجوز جذب ۱۰ هزار پرستار صادر شده که بخشی از آن نیز صرف تبدیل وضعیت نیروهای موجود شده و به افزایش واقعی نیرو منجر نشده است. علاوه بر این، خروج سالانه ۱۸۰۰ پرستار به همراه ۳ هزار بازنشسته، نشان‌دهنده چالش جدی در حفظ کادر پرستاری است.

این نامه به اصلاحات ساختاری در سطوح ارائه خدمات پرستاری اشاره می‌کند که شامل مراقبت‌های اولیه (توسط کمک پرستاران دیپلمه با دوره یکساله)، مراقبت‌های عمومی (توسط پرستاران دانشگاهی) و مراقبت‌های تخصصی (توسط فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی و متخصص) می‌شود. این سطح بندی خدمات پرستاری با هدف بهبود کیفیت و یکسان‌سازی مراقبت‌ها در سراسر کشور و مطابق با استانداردهای جهانی صورت گرفته و جایگاه‌های بهیاری بلاتصدی به کمک پرستار تبدیل شده‌اند.

با وجود این اصلاحات و تصمیم کمیته سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۰۳/‏۰۴/‏۱۴۰۳‬ مبنی بر توقف توسعه مدارس بهیاری، متاسفانه برخی استان‌ها مانند گیلان، با همکاری آموزش و پرورش، در حال راه‌اندازی این مدارس هستند. این در حالی است که استان گیلان با پنج دانشکده پرستاری دولتی و آزاد، سالانه ۱۱۰۰ پرستار تربیت می‌کند که یک چهارم کل پرستاران استان بوده و به خوبی نیاز منطقه را پوشش می‌دهد.

نجاتیان در پایان خواستار دستور وزیر بهداشت به کلیه مبادی ذیربط در وزارتخانه و دانشگاه‌های علوم پزشکی برای مخالفت با درخواست‌های وزارت آموزش و پرورش مبنی بر توسعه مدارس بهیاری و همچنین برنامه‌ریزی برای تعطیلی تدریجی مدارس فعلی شد تا از هدررفت منابع و بروز مشکلات آتی در حوزه نظام سلامت و بازار کار جلوگیری شود. وی تاکید کرد که ادامه این روند می‌تواند به ایجاد جمعیت بیکار با تبعات اجتماعی و سیاسی منجر گردد.

منبع: سازمان نظام پرستاری


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز
تریبون