
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: پژوهشگران این دانشگاه موفق شدند با بهرهگیری از فناوری نانو و خواص طبیعی زیره، پوششی زیستی طراحی کنند که اثرات ضد باکتریایی علیه سالمونلا، شیگلا و کلبسیلا و همچنین توانایی قابل توجهی در مبارزه با سلولهای سرطانی روده بزرگ (HCT116) در شرایط آزمایشگاهی دارد.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر غلامعلی حمیدی گفت: همچنین در این پژوهش که بر روی میگو بهعنوان نمونه غذایی انجام شد، محققان از اسانس زیره در قالب نانوامولسیون و نانوکپسول استفاده کردند. این ترکیبات، توانست سبب کاهش بار میکروبی میگو در مدت زمان نگهداری آن و افزایش مدت زمان نگهداری آن در شرایط یخچالی شد.
سرپرست این تیم تحقیقاتی، افزود: نتایج این پژوهش نشان میدهد ترکیبات طبیعی مانند زیره، وقتی در قالب نانوفناورانه استفاده شوند، میتوانند جایگزینهای موثری برای نگهدارندههای شیمیایی و حتی در آینده، مکملهایی در درمان بیماریهای صعبالعلاج باشند.
دکتر رضا شرافتی تصریح کرد: این مطالعه با تایید مطالعات قبلی در این زمینه گامی در راستای استفاده از ترکیبات گیاهی در صنایع غذایی و دارویی محسوب میشود و میتواند الهامبخش تحقیقات گستردهتر در زمینه بستهبندیهای زیستی و درمانهای مکمل سرطان باشد.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.